Bankrekening Openen? | Bekijk de Opties

Op zoek naar een nieuwe bankrekening? Boober.nl helpt je met het vinden van een bankrekening die bij je past. Onze experts geven uitgebreide informatie over het openen van een bankrekening en maken complexe informatie simpel. Zo weet jij beter wat voor jou de beste bankrekening is en waar je op moet letten. Samen maken we bankrekeningen voor iedereen begrijpelijk en toegankelijk.

Particuliere betaalrekening

openbank logo

Openbank

Betaalrekening

€ 0,00

Maandelijks

Bekijk
N26 Logo

N26

Betaalrekening

€ 0,00

Maandelijks

Bekijk
Logo Revolut

Revolut

Betaalrekening

€ 0,00

Maandelijks

Bekijk

Laatst gecontroleerd op 3 juni 2024

Bekijk alle rekeningen →

Zakelijke betaalrekening

Finom

Zakelijke rekening

€ 0,00

Maandelijks

Bekijk
logo knab

Knab

Zakelijke rekening

€ 7,00

Maandelijks

Bekijk
rabobank logo

Rabobank

Zakelijke rekening

€ 0,00

Maandelijks

Bekijk

Laatst gecontroleerd op 3 juni 2024

Bekijk alle rekeningen →


Overige betaalrekeningen

Gezamenlijk
Studenten
Kinderen
ZZP

Gecontroleerd

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd door Gabriel Baysoy op 3 juni 2024. Expert op het gebied van finance. Werkt o.a. voor Bank.nl en Onderneming.nl.

Lees meer over Gabriel →

G. Baysoy

Alle bankrekeningen vergelijken

Hoe open je een bankrekening?

Wanneer je een bankrekening hebt uitgezocht, is het openen van de rekening de volgende stap. Om een standaard particuliere rekening te kunnen openen, moet je aan een paar eisen voldoen:

  • Je hebt een Nederlands woonadres
  • Je bent 18 jaar of ouder
  • Je hebt een geldig identiteitsbewijs of paspoort
  • Je hebt een burgerservicenummer (BSN)

Je opent de rekening tegenwoordig vaak via de website van de bank. Daar druk je op de knop ‘Open betaalrekening’ en vul je je persoonlijke gegevens in. Soms moet je daarvoor een app downloaden op je mobiele telefoon, waarmee je later ook kan online bankieren. Er zijn ook banken waarbij je nog langs kan komen op kantoor. Wanneer je de rekening hebt geopend en daarbij een pinpas of extra betaalpas krijgt, ontvang je deze binnen enkele dagen. Banken bieden daarnaast vaak een gratis overstapservice aan wanneer je van de ene naar de andere bank overgaat. Het openen van een rekening is dus in een paar minuten geregeld.

Kosten van een bankrekening

Voor het gebruik van de bankrekening betaal je bij de meeste banken maandelijkse vaste kosten. De prijzen van de rekeningen zijn afhankelijk van het type rekening dat je hebt en de bank waarbij je zit. Naast deze kosten moet je rekening houden met eventuele extra kosten. Je betaalt bijvoorbeeld voor:

  • Een (tweede) creditcard
  • Betalen en geld opnemen in het buitenland
  • Geld storten
  • Rood staan

Veelgestelde vragen

Waar vind ik de goedkoopste bankrekening?

De goedkoopste betaalrekeningen zijn gratis rekeningen. Deze vind je bijvoorbeeld bij Openbank, Revolut en N26. Daar zijn je vaste maandelijkse kosten het laagst. Wel kan het zijn dat je extra kosten moet betalen, bijvoorbeeld transactiekosten wanneer je iets koopt. Dit is iets om op te letten wanneer je naar een nieuwe bank overstapt.

Waarom zou ik een nieuwe bankrekening openen?

Er zijn verschillende redenen om een nieuwe bankrekening te openen. Als je bijvoorbeeld een studentenrekening hebt, verloopt deze op een bepaald moment. Dan is het tijd om op zoek te gaan naar een particuliere betaalrekening of gezamenlijke rekening. Misschien kom je er dan achter dat je oude bank toch niet zo goed bij je past. Ook veranderen de prijzen en mogelijkheden van een bankrekening soms. Dan kan een andere bank opeens aantrekkelijker zijn dan je huidige.

Kan iedereen een zakelijke bankrekening openen?

Als je ondernemer bent, is het handig om een zakelijke bankrekening te hebben. Vaak moet je voor deze rekeningen 18 jaar of ouder zijn. Ook moet je ingeschreven staan bij de Kamer van Koophandel (KVK). Of je bij een bepaalde bank een rekening kan openen, hangt daarnaast af van de eisen die de bank stelt. Soms zijn bijvoorbeeld alleen duurzame ondernemers welkom, zoals bij Triodos.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland