Gezamenlijke Rekening Openen: Vergelijk de 8 Beste van 2024

Bijgewerkt:

Door: Milou Ros

Leestijd: 14 minuten

Gezamenlijke rekening openen

Ben je van plan om samen te gaan wonen of vind je het gewoon prettig om de inkomsten van jou en je partner of familieleden op één bankrekening te hebben staan om een overzicht te hebben van de maandelijkse kosten? Dan kan je een gezamenlijke rekening openen. Deze rekening wordt ook wel een en/of-rekening genoemd. Het openen van een gezamenlijke rekening is vaak goedkoper dan het openen van twee losse rekeningen. Dit kan schelen als je minder geld te besteden hebt. Gezamenlijke rekeningen zijn vaak voordeliger dan twee losse rekeningen.

abn logo

ABN AMRO Gezamenlijke Rekening

Gezamenlijke rekening

€ 4,75

Maandelijkse kosten

bunq logo

Bunq Joint Account

Gezamenlijke rekening

€ 7,98

Maandelijkse kosten

logo knab

Knab Samen

Gezamenlijke rekening

€ 7,00

Maandelijkse kosten

sns logo

SNS Gezamenlijke Rekening

Gezamenlijke rekening

€ 3,70

Maandelijkse kosten

asn logo

ASN Gezamenlijke Rekening

Gezamenlijke rekening

€ 4,50

Maandelijkse kosten

ing logo

ING Gezamenlijke Rekening

Gezamenlijke rekening

€ 4,25

Maandelijkse kosten

rabobank logo

Rabobank Gezamenlijke Rekening

Gezamenlijke rekening

4,35

Maandelijkse kosten

triodos logo

Triodos Gezamenlijke Rekening

Gezamenlijke rekening

€ 8,00

Maandelijkse kosten

Willen jullie een gezamenlijke rekening kiezen, maar weet je niet bij welke je het beste terecht kan? Lees dan hieronder verder. Wij zetten namelijk de beste gezamenlijke spaarrekeningen voor je op een rij. Daarbij letten we onder andere op de kosten, mogelijkheden, de aanvraag en de belangrijkste kenmerken.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

11

11 uur onderzoek

16

Ervaringen onderzocht

8

Banken vergeleken

1. ABN AMRO Gezamenlijke Rekening

ABN AMRO is één van de grootste en bekendste Nederlandse banken en biedt één van de goedkoopste gezamenlijke rekeningen aan. Je opent de rekening snel en gemakkelijk via de website. Als jullie beide al klant zijn, kunnen jullie de rekeningen binnen enkele minuten samenvoegen. Je kan dan gelijk gebruikmaken van de verschillende handige online en fysieke functionaliteiten die ABN AMRO met de gezamenlijke rekening te bieden heeft.

 • Kosten: € 4,75

Kosten

Voor een gezamenlijke rekening bij ABN AMRO met twee betaalpassen betaal je € 4,75 per maand. Dit is één van de goedkoopste opties voor gezamenlijke rekeningen in deze lijst.

Mogelijkheden

Je kan bij ABN AMRO een gezamenlijke rekening openen met je partner, groot(ouders) en iedere andere meerderjarige met een geldig Nederlands of Europees identiteitsbewijs. Je hebt dus veel opties bij ABN AMRO.

Met deze gezamenlijke rekening kunnen jullie beide vervolgens online internetbankieren en mobiel bankieren. Jullie kunnen je saldo bekijken, iedere storting bijhouden en bovendien zien wat de ander heeft betaald.

Ben je je pinpas vergeten? Ook dan is ABN AMRO er voor je, want met een gezamenlijke rekening kan je bij hen contactloos betalen met zowel je smartphone als smartwatch via Apple Pay en Google Pay.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij ABN AMRO?

Bij ABN AMRO kan je zowel zonder als met een betaalrekening van deze bank een gedeelde rekening openen. Daarvoor heb je alleen het volgende nodig:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Je opent de rekening gemakkelijk via de website. Je vult de gevraagde gegevens in en identificeert je via de app van ABN AMRO. Heb je geen mobiele telefoon of kan je de app niet installeren? Dan komt een medewerker bij je langs voor de identificatie.

ABN AMRO biedt voor nieuwe klanten een gratis overstapservice aan. Daarmee zorgt de bank ervoor dat de overstap naar dit betaalpakket soepel verloopt door jullie af- en bijschrijvingen een jaar lang door te sturen naar jullie nieuwe rekeningnummer. Dit nieuwe rekeningnummer geven ze ook door aan iedere partij die geld bij jullie afschrijft.

Zijn jullie beide al klant van ABN AMRO? Dan kunnen jullie je betaalrekeningen samenvoegen of een rekeninghouder aan één van de rekeningen toevoegen. Daarmee voorkom je dagen wachttijd, wat natuurlijk heel aantrekkelijk is.

Belangrijkste kenmerken

 • Lage maandkosten
 • Gratis overstapservice
 • Betalen via Google Pay en Apple Pay
 • Online bankieren

2. Bunq Joint Account

De Nederlandse online bank Bunq richt zich op particulieren en ondernemers. Voor particuliere klanten is er de mogelijkheid om een Joint Account aan te maken als jullie beide al een betaalrekening hebben. Met deze subrekening zie je snel al jullie gecategoriseerde geldstromen in en voeg je eenvoudig tot wel acht andere personen toe. Bovendien profiteer je van een gratis spaarrekening.

 • Kosten: € 7,98

Kosten

Voor een Bunq Joint Account moeten jullie beide een betaalrekening bij Bunq hebben. Als jullie beide Easy Bank hebben, komt dat neer op € 7,98 per maand. Bij Easy Bank Pro komen jullie gezamenlijk uit op € 19,98 aan maandelijkse kosten. Als jullie beide Easy Bank Pro XL hebben, betaal je het meest, namelijk € 37,98. Het is ook mogelijk beide een ander betaalpakket te hebben.

Mogelijkheden

Met een gedeelde rekening van Bunq beheer je je geldzaken gemakkelijk samen met iemand anders. Als jullie als klanten van Bunq een Joint Account openen, worden jullie wettelijk eigenaar van een gezamenlijke subrekening. Zo houden jullie eenvoudig zicht op de gezamenlijke inkomsten en uitgaven.

Als je dat wil, kan je meer dan één mederekeninghouder toevoegen. Het is mogelijk om negen mensen uit te nodigen. Alle subrekeningen en geldstromen zijn volledig in te zien onder het kopje ‘Joint Account’ via de mobiele app van Bunq. Daar verstuur je eenvoudig betaalverzoeken, voer je betalingen uit en voeg je geld aan de rekening toe.

Alle geldstromen worden bovendien ingedeeld op basis van categorieën, zodat jullie snel kunnen zien waar het meeste geld aan wordt uitgegeven. Bij Bunq profiteer je daarnaast standaard van een gratis spaarrekening, ontvang je een passende IBAN op basis van je locatie en reken je eenvoudig af met Google Pay en Apple Pay.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij Bunq?

Voor het openen van een Bunq Joint Account heb je het volgende nodig:

 • Twee betaalrekeningen van Bunq

Wanneer jullie beide klant zijn van Bunq, vraag je de gedeelde rekening eenvoudig aan via de mobiele app. Je gaat naar de homepagina en klikt daar op het paarse bolletje en ’toevoegen’. Vervolgens druk je op het gele bolletje om een mederekeninghouder toe te voegen. Daarna kunnen jullie het account personaliseren en is de rekening geopend.

Belangrijkste kenmerken

 • Betaalrekening van Bunq voor beiden noodzakelijk
 • Gratis spaarrekeningen
 • Online bankieren
 • Tot negen gebruikers mogelijk

3. Knab Samen

Knab is een online bank voor particulieren en ondernemers. Deze klantgerichte bank is in 2012 opgericht en is sindsdien uitgegroeid tot één van de bekendste banken van Nederland. Op dit moment kan je bij Knab een gezamenlijke rekening openen als je al klant bent van deze bank. Je regelt dit snel via de mobiele app en ontvangt de betaalpassen voor jezelf en je mederekeninghouder binnen 3 tot 5 werkdagen. Daarna kan je genieten van verschillende online en fysieke functies en ook een gezamenlijke spaarrekening openen.

 • Kosten: € 7,00

Kosten

Voor een gezamenlijke rekening bij Knab betaal je € 7,00 per maand.

Mogelijkheden

Met een gezamenlijke rekening van Knab ontvangen jullie beide een eigen betaalpas en pincode. Wanneer je daar mee afrekent, gaat het geld van jullie gezamenlijke rekening af. Je kan de uitgaven en inkomsten van jullie beide bekijken in de app. Daar staat een overzichtelijke weergave van de geldstromen.

Bij Knab kan je tot wel 5 gezamenlijke rekeningen openen. Wil je sparen voor een bepaald doel? Dan kan je ook kosteloos een gezamenlijke spaarrekening openen. Op deze manier kunnen jullie je spaardoelen behalen door overzicht te houden en de in- en uitstroom van geld van je spaardoel gescheiden te houden.

Bovendien kan je bij Knab een gratis creditcard aanvragen, waarmee je wereldwijd kan betalen. Ook kan je betalen met Google Pay en Apple Pay. Knab Samen heeft dus een aantal handige functies en diensten die het gebruik van een gezamenlijke rekening goed laten verlopen.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij Knab?

Voor het openen van een Knab Samen heb je het volgende nodig:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Als jullie beide nieuw zijn bij Knab, kan je een gezamenlijke rekening openen door de app te downloaden. Daar kies je voor het betaalpakket ‘voor mij en iemand anders’. Vul de gevraagde gegevens in, voer de verplichte handelingen uit en nodig je mederekeninghouder uit. Ook deze moet een aantal stappen doornemen. Is dat gedaan? Dan ontvangen jullie binnen 3 tot 5 werkdagen jullie betaalpassen.

Heb je al een rekening bij Knab? Dan kan je in de app op het plusje klikken. Daar geef je aan dat je een particuliere gezamenlijke rekening wil openen. Vervolgens doorloop je dezelfde stappen. De aanvraag is zo gedaan.

Als jullie beiden al een betaalrekening bij Knab hebben, is het op dit moment niet mogelijk om een gezamenlijke rekening te openen.

Belangrijkste kenmerken

 • Overzicht van alle kosten
 • Tot wel 5 betaalrekeningen openen
 • Sparen met spaardoelen
 • Online bankieren

4. SNS Gezamenlijke Rekening

SNS Bank is een Nederlandse bank die onderdeel uitmaakt van moederbedrijf de Volksbank, een bank met ruim 3 miljoen klanten. Ook bij SNS kan je een gezamenlijke rekening aanvragen. Dit is de goedkoopste van het land en kent verschillende betaalmogelijkheden. Wil je een aanvraag doen? Dan regel je dat eenvoudig online, maar je kan ook naar een fysiek kantoor. Is één van beiden al klant van SNS? Dan kan je de ander als mederekeninghouder toevoegen.

 • Kosten: € 3,70

SNS Basis van SNS Bank is één van de goedkoopste bankrekeningen in de lijst voor slechts € 2,95 per maand. Wat bij dit basispakket wel een minpunt is, is dat je maar 1 betaalpas ontvangt. Je moet dan een tweede betaalpas aanvragen. Voor een extra betaalpas betaal je € 0,75 per maand meer. Dan komen jullie uit op maar € 3,70 per maand.

Mogelijkheden

Snel controleren of je een positief saldo hebt? Een verhoging van je inkomst bekijken? Dat kan allemaal snel met de overzichtelijke app van SNS. Daarnaast geeft deze bank jullie de mogelijkheid om contactloos te betalen met Google Pay en Apple Pay, bijvoorbeeld met je Apple Watch. Ook kan je veilig betalen met je iPad. Veel opties dus!

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij SNS?

edere meerderjarige kan bij SNS een gedeelde rekening openen. Daarvoor heb je alleen het onderstaande nodig:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Met een Nederlands identiteitsbewijs kan je makkelijk online een aanvraag doen door de stappen op de website te volgen. Heb je bijvoorbeeld een buitenlands paspoort? Dan moet je naar een fysiek SNS kantoor. Daar helpt een medewerker je verder.

Als één van beiden al een privérekening bij SNS heeft, kan je daar eenvoudig een mederekeninghouder aan toevoegen. Dit kan online als je toegang hebt tot Mijn SNS. Heb je dat niet? Ook dan kan je weer naar één van de kantoren van deze betrouwbare bank.

Belangrijkste kenmerken

 • Online bankieren
 • Laagste prijs
 • Betalen met Google Pay en Apple Pay
 • Rood staan met rente

5. ASN Gezamenlijke Rekening

ASN Bank is een duurzame Nederlandse bank die net als SNS behoort tot moederbedrijf de Volksbank. Met meer dan 3 miljoen klanten is de Volksbank een grote speler in de markt. Net als de andere aanbieders heeft ASN een gezamenlijke rekening, ook wel de en/0f-rekening genoemd. Deze kan je de eerste 3 maanden kosteloos uitproberen. Je hebt de rekening al in 10 minuten aangevraagd en kan er daarna snel van gebruikmaken.

 • Kosten: € 4,50

Kosten

De eerste 3 maanden is een gezamenlijke rekening bij ASN Bank gratis. Dat is fijn als je het even wil uitproberen. Daarna betaal je € 4,50 per maand voor een rekening met twee betaalkaarten.

Mogelijkheden

Bij ASN houd je snel en gemakkelijk overzicht van alle bij- en afschriften via de mobiele app. Ook kunnen jullie contactloos betalen. Geen contant geld bij je? Dan kan je ook betalen met je mobiele telefoon via Apple Pay. Voor ieder wat wils dus.

ASN is een duurzame bank. Wanneer jullie een en/of-rekening openen, dragen jullie bij aan de financiering van duurzame energie en de verduurzaming van gebouwen. Als je daar waarde aan hecht, is deze bank door alle bonussen een goede optie voor je.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij ASN?

Een gezamenlijke rekening openen bij ASN doe je door een betaalrekening te nemen. Daarvoor is alleen het onderstaande noodzakelijk:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Je kan de gezamenlijke rekening in 10 minuten aanvragen. Je kan je laten identificeren via iDeal. Daarvoor heb je een andere Nederlandse betaalrekening nodig. Wil of kan je dit niet? Dan kunnen jullie voor de identificatie afspraken aan huis of op een andere locatie.

Is één van jullie al klant van ASN? Dan regel je dit snel middels een uitbreiding van je betaalpakket via ASN Online Bankieren. Vul alle benodigde gegevens in en gebruik de gedeelde betaalrekening al diezelfde dag.

Belangrijkste kenmerken

 • Eerste 3 maanden gratis
 • Mobiel betalen met Apple Pay
 • Duurzame investeringen
 • Online bankieren

6. ING Gezamenlijke Rekening

De bank ING is één van de bekendste en grootste spelers op de Nederlandse bankenmarkt. ING levert verschillende financiële diensten, waaronder een gezamenlijke rekening. Dit is het en/of-OranjePakket. Deze vraag je eenvoudig binnen 10 minuten aan via de app, maar je kan ook bij een fysiek kantoor terecht. Voor de aanvraag is een betaalrekening van ING verplicht. Ook deze open je snel via de website.

 • Kosten: € 4,25

Kosten

De kosten van het standaard en/of-OranjePakket is € 4,25 per maand.

Mogelijkheden

Bij ING ontvangen jullie beide een betaalpas met pincode. Jullie regelen de bankzaken veilig, makkelijk en mobiel, bijvoorbeeld via de Online Bankieren-app en Mijn ING. Samen sparen wordt zo heel makkelijk.

Nemen jullie minder dan 6 keer per jaar contant geld op en storten jullie minder dan 2 keer per jaar geld? Dan kunnen jullie ook kiezen voor het OranjePakket met Korting voor € 3,80 per maand.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij ING?

ING hebben jullie het volgende nodig:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Wanneer jullie beide al klant zijn, is een gezamenlijke betaalrekening openen binnen enkele minuten geregeld. Open de ING-app en volg de stappen. Zo simpel is het.

Zijn jullie allebei nieuw bij ING? Dan moeten jullie je eerst aanmelden via de app. Een betaalrekening is al binnen 10 minuten geopend. Het is ook mogelijk naar een fysiek kantoor op locatie te gaan. Wanneer de rekening is aangemaakt, kunnen jullie het OranjePakket aanvragen.

Belangrijkste kenmerken

 • Mobiel en contactloos betalen
 • ING-betaalrekening verplicht
 • Betalen met gezichtsherkenning of vingerafdrukidentificatie
 • Online bankieren

7. Rabobank Gezamenlijke Rekening

Rabobank is al 125 jaar actief als één van de grootste Nederlandse banken voor particulieren en zakelijke ondernemers. Net als bij de andere banken kan je er terecht voor een gezamenlijke rekening met verschillende online en fysieke functionaliteiten. Wil je een rekening aanvragen? Dan regel je dat eenvoudig via de Rabo App of de Rabo Mobiel Identificeren-app. Binnen enkele dagen kunnen jullie dan gebruikmaken van jullie gezamenlijke rekening.

 • Kosten: € 4,35

Kosten

Rabobank heeft meerdere gezamenlijke betaalpakketten voor twee rekeninghouders, maar wij kijken naar het Rabo DirectPakket. Deze kost € 4,35 per maand.

Mogelijkheden

Via online bankieren en de mobiele app van Rabobank hebben jullie beide inzicht in de gezamenlijke rekening. Je kan dus makkelijk inzien wat de maandelijkse inkomsten zijn en ook wat de tweede rekeninghouder zojuist heeft gekocht.

Rabobank geeft jullie ook de mogelijkheid om contactloos te betalen. Niet alleen met de betaalpassen, maar ook met je smartphone en smartwatch via Apple Pay en Google Pay. Dat is ideaal als je je bankpas bent vergeten.

Wanneer je een hypotheek aanvraagt bij Rabobank, kan je bovendien rentekorting ontvangen. Dit is een fijne optie als jij en je partner bijvoorbeeld binnenkort een huis willen kopen. Een gezamenlijke rekening bij Rabobank biedt dus voordeel, vooral als jullie al bij Rabobank zitten.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij Rabobank?

Een gezamenlijke rekening open je gemakkelijk via de website van Rabobank met het onderstaande:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort

Iedereen kan deze gedeelde rekening openen. Het maakt dus niet uit of iemand al een rekening bij Rabobank heeft of dat jullie allebei nieuwe klanten zijn. Zijn jullie beiden klant? Dan regel je dit snel via de Rabo App of Rabo Online Bankieren. De passen zijn binnen 2 dagen binnen. Is maar één persoon klant? Dan duurt het aanvragen één dag langer.

Zijn jullie nieuw bij Rabobank? Dan regel je de aanvraag via de app Rabo Mobiel Identificeren. Doorloop het proces voor beide rekeninghouders en maak binnen enkele dagen gebruik van jullie nieuwe gezamenlijke rekening.

Belangrijkste kenmerken

 • Online bankieren
 • Betalen via Apple Pay en Google Pay
 • Rentekorting bij Rabobankhypotheek
 • Gratis overstapservice

8. Triodos Gezamenlijke Rekening

Triodos Bank is opgericht in 1980 en is sindsdien actief als één van de duurzaamste banken in de wereld. Het is een online bank, wat betekent dat er geen fysieke kantoren zijn. Als je een en/of-rekening van Triodos wil, vraag je deze dan ook eenvoudig aan middels een identificatieproces op de website. Als je deze hebt doorlopen, ontvang je een Wereldpas en kan je gebruikmaken van alle online en fysieke functionaliteiten die Triodos te bieden heeft.

 • Kosten: €8,00

Kosten

Een en/of-rekening bij Triodos kost € 8,00 per maand.

Mogelijkheden

Triodos is een online bank dat werkt met een Wereldpas. Wanneer jullie hier een gezamenlijke rekening openen, kunnen jullie dan ook wereldwijd betalen. Daarnaast hebben jullie via online bankieren en de mobiele app inzicht in al jullie bankzaken.

Als jullie nieuwe klanten zijn, kunnen jullie gebruikmaken van een gratis overstapservice. 13 maanden lang zet Triodos dan al jullie binnenkomende betalingen door. Ook geeft de bank jullie nieuwe rekeningnummer door aan iedereen die geld van jullie afschrijft. Triodos is dus een prima alternatief voor een gedeelde rekening.

Hoe open je een gezamenlijke rekening bij Triodos?

m een gezamenlijke betaalrekening te openen, hebben jullie het volgende nodig:

 • Een geldig identiteitsbewijs of paspoort
 • Een mobiele telefoon

Wanneer één van jullie of jullie beiden al een betaalrekening van Triodos hebben, starten jullie de aanvraag gemakkelijk via de mobiele app. Zijn jullie nog geen klant? Dan moeten jullie beide een identificatieproces doorlopen. Dit begint bij je e-mail. Vervolgens hebben jullie binnen enkele dagen toegang tot je nieuwe rekening.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis overstapservice
 • Hogere kosten
 • Online bankieren
 • Wereldwijd betalen met de Wereldpas

Gezamenlijke rekening voor- en nadelen

Een gezamenlijke bankrekening heeft voor- en nadelen. Om het overzichtelijk te maken, nemen we deze hieronder even met je door. Dan kan je deze afwegen en snel zien of een gezamenlijke rekening iets voor jullie samen is.

Voordelen

 • Het is gemakkelijker om geld te sparen: als je een gezamenlijk doel hebt, is het makkelijk om elke maand geld opzij te zetten.
 • Je bouwt vertrouwen op: een gezamenlijke rekening is een goede manier om te zien of je je partner kunt vertrouwen met geld.
 • Je bent beter georganiseerd: met een gezamenlijke rekening weet je precies wat waaraan wordt uitgegeven.

Nadelen

 • Gezamenlijke aansprakelijkheid: je bent gezamenlijk aansprakelijk voor de schulden op de rekening. Dit betekent dat als je partner een schuld oploopt, de geldschieter jou verantwoordelijk kan stellen.
 • Het is moeilijker om eronderuit te komen: als je eenmaal een gezamenlijke rekening hebt, is het moeilijker om eronderuit te komen. Dit komt doordat al je financiën nu met elkaar verbonden zijn.

Kosten van een gezamenlijke rekening

Om de maandelijkse kosten van alle gezamenlijke rekeningen overzichtelijk met elkaar te kunnen vergelijken, hebben we ze hieronder voor je in een tabel gezet. Dit zijn de kosten voor gezamenlijke betaalrekeningen met 2 betaalpassen.

Maandelijkse kosten
Knab Samen€7,00
Bunq Joint AccountVanaf €7,98
ABN AMRO Gezamenlijke Rekening€4,75
SNS Gezamenlijke Rekening€3,70
ASN Gezamenlijke Rekening€4,50
ING Gezamenlijke Rekening€4,25
Rabobank Gezamenlijke Rekening €4,35
Triodos Gezamenlijke Rekening€8,00

Waarom openen mensen een gezamenlijke rekening?

Een gezamenlijke rekening is erg populair bij partners. Zo kunnen zij namelijk samen de financiën beheren, want iedere rekeninghouder heeft inzicht in de kosten, uitgaven en baten. Daarmee kan worden voorkomen dat er grotere problemen ontstaan, zoals ruzies en misschien zelfs wel scheidingen. Ook is het soms handig om met familieleden een gezamenlijke rekening te hebben, zodat jullie geld kunnen delen als dat nodig is.

Redenen om een gezamenlijke rekening te openen:

 • Je gaat samenwonen.
 • Je bent getrouwd of hebt een relatie.
 • Je gaat samen een huis kopen.
 • Je gaat samen een bedrijf beginnen.
 • Je wilt geld sparen voor later.
 • Je hebt samen kinderen en wilt je financiën beter beheren.

Een gezamenlijke rekening gebruiken voor:

 • Boodschappen
 • Vaste lasten
 • Huur
 • Vakantie
 • Auto
 • Bruiloft

Gezamenlijke rekeningen zorgen dus voor overzicht voor beide rekeninghouders. Je kan de uitgaven van je partner en jezelf zien en onbekende kosten in de gaten houden wanneer dat nodig is. Dit kan een echte eye-opener zijn.

Conclusie

Wanneer je van plan bent om een gezamenlijke rekening te openen, is de ABN AMRO Gezamenlijke Rekening volgens onze test de beste op de markt. Je ontvangt niet alleen ieders een eigen betaalpas, maar je kan ook makkelijk een creditcard, spaarrekening en verzekering aanvragen.

Bovendien biedt ABN een gratis overstapservice en kun je betalen met Apple Pay en Google Pay. Dit alles kan overzichtelijk via de mobiele app. Daarom is ABN een meer dan geschikte keuze.

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een gezamenlijke rekening openen?

Nee, dat is niet mogelijk. Een gezamenlijke rekening is alleen bedoeld voor mensen die 18 jaar of ouder zijn.

Kunnen we met 4 personen een gezamenlijke rekening openen?

In de meeste gevallen is dit niet mogelijk. Bunq biedt op dit moment wel Bunq Pack aan, een pakket voor 4 Easy Bank Pro-rekeningen of 3 Easy Bank Pro-rekeningen en 1 zakelijke betaalrekening. Hiermee kan je onder andere gezamenlijke spaardoelen aanmaken. Dit gezamenlijke betaalpakket kost € 28,99 per maand.

Hoe werkt een gezamenlijke rekening?

Een gezamenlijke rekening openen doe je door twee persoonlijke rekeningen samen te voegen. Of de bank voegt een mederekeninghouder toe. Voor meer informatie raden we aan om contact op te nemen met je huidige bank.

Kan een gezamenlijke rekening worden leeggehaald door de ander?

Ja, jullie zijn per definitie samen verantwoordelijk voor de geldzaken. Als het in de overeenkomst staat, kan één van de rekeninghouders in principe op ieder moment de gedeelde betaalrekening leeghalen zonder toestemming van de ander. Dit kan dus gevolgen hebben.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland