6 Beste Kinderrekening 0 t/m 18 Jaar van 2023

Laatst bijgewerkt op:

kinderrekening

Wanneer je op zoek bent naar een kinderrekening is het belangrijk dat je onnodige kosten voorkomt.

Ook wil je niet te veel betalen voor een jongeren rekening, wat eigenlijk niet nodig is. Zo zien we dat veel ouderen te veel betalen voor een kinderrekening, daarom hebben we de beste kinderrekeningen op een rij zet.

Laten we maar meteen beginnen.

Dit zijn de 6 beste kinderrekening voor jongeren:

1. ABN Amro 0-11 Jaar Kinderrekening

Heb je pas een kind en ben je van plan om een kinderrekening te openen? Dan is de ABN Amro kinderrekening een logische keus.

Een rekening openen bij ABN Amro is vrijblijvend en gratis. Je betaalt geen kosten voor deze rekening en je kind kan gebruik maken van verschillende extra’s. Zo kun je als ouder meekijken waar je kind het geld aan uitgeeft.

Plus, je kan een notificatie aanzetten voor elke transactie die gemaakt wordt.

Zorg ervoor dat je kind al vanaf jongs af aan al bezig is met sparen. Op latere leeftijd is dit een waardevolle les.

De kinderrekening komt met een rente van 0.02%.

Dit is ook één van de populairste kinderrekeningen in Nederland. Zo zijn er ook af en toe events die gehouden worden voor kinderen door ABN Amro zelf.

Kortom, de ABN Amro kinderrekening is een logische keus.

2. SNS Jeugd Rekening

De SNS Jeugd is een jeugdbetaalrekening voor kinderen van 6 t/m 11 jaar. Leer je kind van jongs af aan al met geld om gaan. Zo voorkom je dat ze later in de schulden komen bijvoorbeeld.

Ook is het belangrijk dat kinderen een eigen verantwoordelijkheid krijgen. Zo krijgen ze bij SNS een eigen betaalpas, waardoor ze zelf de touwtjes in handen hebben.

Echter kan de ouder wel altijd mee kijken met de transacties die het kind maakt. 

De SNS Jeugd rekening is gratis en binnen enkele dagen ontvang je de betaalpas in huis. Ook leuk om te weten is dat je een betaalpas met eigen foto krijgt.

Dit is ontzettend gewild door kinderen om iets “persoonlijks” te hebben.

Kortom, de SNS rekening is een prima alternatief.

3. ASN Juniorrekening

De ASN Juniorrekening is special voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Ook bij ASN kan je mee kijken op de rekening van je kinderen. 

Zo biedt ASN bank een app aan voor kinderen, wat ideaal is wanneer ze hun saldo willen bekijken. Met een eigen betaalpas kunnen ze leren omgaan met geld.

Vooral kinderen onder die onder de 12 zijn, is dit van belang. Wanneer ze 18+ worden hebben ze al jaren ervaring en kunnen ze beter om gaan met hun financiën.

Ook zien we dat veel kinderen het best ingewikkeld vinden om met geld om te gaan op jongere leeftijd. Zo hebben ze geen idee wat mobiel bankieren inhoud en weten ze vaak niet hoe ze geld moeten over maken.

Kortom, de ASN Juniorrekening is een prima alternatief om je kinderen te voorzien van een betaalrekening.

4. ING Jongeren Rekening

De ING kinderrekening is speciaal voor kinderen tot 12 jaar. Wanneer je ouder dan 12 bent, is dit niet meer geschikt. 

ING is één van de grootste banken in Nederland, wat veel vertrouwen heeft opgebouwd. Zo kun je bij ING een eigen betaalpas laten ontwerpen voor de kinderen. Dit geeft de betaalpas toch weet iets persoonlijks.

Kinderen zijn hier dol op. En met de ING app kan je als ouder altijd mee kijken wat je kind besteed. Voorkom dat ze uitgaven maken die eigenlijk helemaal niet mogen of relevant zijn.

Houd 24/7 het zicht op je kind, zonder dat ze er iets van merken.

Kortom, de ING app is ideaal voor ouders die op zoek zijn naar een kinderrekening.

5. Rabo Jongerenrekening

Heb je zelf al een rekening bij de Rabobank, dan is dit ideaal.

De Rabobank biedt kinderen 2 verschillende passen aan. Zo kun je voor kinderen t/m 9 jaar en jongeren t/m 17 jaar een betaalpas aanvragen.

Beide passen hebben aparte voorwaarden, wat je goed moet doornemen. De betaalpassen zijn gemaakt van gerecycled plastic, wat zeker een plus is.

En wanneer je de pas kwijt raakt, staan de gegevens van je kind op de achterkant. Zo kun je altijd de betaalpas terug vinden.

Ook ontvang je een welkomstcadeau wanneer je je aanmeld bij de Rabobank.

Kortom, de jongerenrekening van Rabobank is een prima alternatief. 

6. Triodos Jongeren Rekening

Bij Triodos kan je ook een jongeren rekening openen. Dit kan voor kinderen vanaf 6 tot 18 jaar. De betaalpas krijg je gratis thuis gestuurd.

Zo hoef je niet helemaal naar de bank om een pas op te halen.

Ook kan je bij Triodos gebruikmaken van een mobiele bank app. Dit is perfect voor wanneer je de uitgaven wilt inzien van je kind.

Voorkom dat je kind geld uitgeeft aan te veel snoep, speelgoed, of games bijvoorbeeld. Je kan de hele dag alle transacties in de gaten houden van je kind.

Triodos maakt gebruik van iDeal, wat betekend dat je bij bijna alle winkels in Nederland kan betalen.

Kortom, Triodos is een prima keus voor een jongerenrekening.

Meekijken op je rekening

Ouders kunnen altijd op je rekening kijken. Of je nou bij ABN Amro, ING, ASN of andere bankinstelling zit. De banken vinden het belangrijk dat ouders kunnen zien wat hun kinderen met hun geld doen. 

Zo kun je voorkomen dat je kind onnodige aankopen doet of het slachtoffer wordt van fraude.

Bovendien is het mogelijk om een bestedingslimiet in te stellen voor bepaalde soorten aankopen.

Limiet instellen bij opnames

Bij een kinderrekening heb je de mogelijkheid om limieten in te stellen bij opnames. Zo kan je als ouder volledig inzicht hebben in de opnames van je kind. Kinderen kunnen dan niet opnames maken en het geld contant uitgaven.

Hier heb je natuurlijk geen zicht op, wat jammer is voor de ouders. Daarom kan je bij banken zoals ABN Amro een opname limiet in stellen. Tegenwoordig, kan je dit bijna bij alle banken doen, maar helaas nog niet bij alle.

Bekijk daarom goed de voorwaarden.

Optie om wel of geen betaalpas te nemen

Als ouder kan je ervoor kiezen om je kind wel of geen betaalpas te geven. Voor de meeste ouders is dit niet zo’n heel groot probleem.

Maar voor andere toch weer wel. Dit komt doordat sommige kinderen vaak onhandig zijn en telkens hun spullen verliezen. Ouders kunnen in deze stelling ervoor kiezen om het kind geen betaalpas te geven.

Kinderen kunnen dan alleen betalen via de mobiel bankieren app. Zo heb je 100% alles in eigen handen en kan je als ouder de beslissingen maken. Echter is gebleken dat wanneer je kinderen een betaalpas geeft ze zelf een verantwoordelijkheid hebben.

In de toekomst kan dit handig zijn wanneer ze ouder worden, hebben ze al ervaring met een betaalpas.

Geld overboeken naar andere rekeningen

Geld overboeken naar andere rekeningen kan soms misgaan. Hoewel dit erg simpel lijkt zijn de meeste gevallen onschuldig en weten kinderen niet beter. Zo kunnen ze geld overboeken naar rekeningen waar ze niets mee te maken hebben.

Wanneer ze het geld hebben overboekt, dan zijn ze dit kwijt. En voor veel ouders kan dit een beslissing zijn om dit niet als functie toe te staan.

Kinderen kunnen dan geen geld overboeken, zonder de toestemming van de ouders.

Rood staan

Kinderrekeningen kunnen niet in het rood staan. Dit is nooit mogelijk en wat je altijd aan je kind moet vertellen is dat “geld lenen geld kost”. Hoewel ze dit waarschijnlijk al vaak genoeg langs zien komen is het toch van belang.

Zorg ervoor dat je weet wat je kind doet met de betaalrekening.

Kosten kinderrekening

BetaalpakketMaandelijkse kostenLeeftijd (jaren)Betaalpas
ABN Amro Jongerengroei­rekening€0,000 – 18Ja
SNS Jeugd€0,006 – 12Ja
ASN Juniorrekening€0,006 – 12Ja
ING Kinderrekening€0,000 – 12Vanaf 6 jaar
Rabo Jongerenrekening€0,000 – 18Keuze aan ouders
Triodos Jongeren Rekening€0,0010 – 18Ja

Conclusie

Tot slot, zijn dit de beste rekeningen voor jongeren in Nederland. Als je een kinderrekening zoekt, is het belangrijk om rekening te houden met de service, de rente en of je al ingeschreven staat bij de bank.

Veelgestelde vragen

V. Kan je een bankrekening openen zonder toestemming ouders?

A: Onder de 18 is dit niet mogelijk, moet altijd een ouder of voogd toestemming geven. Pas als je 18 wordt, kun je zelfstandig een eigen rekening openen.

V. Moet ik een baan hebben om een bankrekening te openen?

A: Nee, dat is niet nodig. Je kunt ook zonder inkomen een studentenrekening openen.

V. Hoe oud moet je zijn voor een eigen bankrekening?

A: Vanaf 18 jaar mag je een eigen bankrekening. Als je jonger bent dan dit, heb je toestemming van je ouders nodig om een rekening te openen.

V. Wat kost een kinderrekening?

A: Een kinderrekening is bij de meeste banken gratis. Bij sommige banken betaal je een klein bedrag per maand, maar dat is in de meeste gevallen niet het geval.

Studenten Vakantie Reizen Mastercard Visa card American Express
Spaarrekening Spaardeposito Banksparen Kinderspaarrekening Spaarmogelijkheden
Zakelijke lening Zonder BKR Met BKR DUO Verbouwing Hypotheek
Beginners Crypto Goud Vastgoed Aandelen voor Kinderen
 Let op: Wij zijn geen financiële instelling, bank of dienstverlener. Mogelijk worden wij vergoed voor uitgaande kliks naar onze partners.
Boober Logo
Disclaimer

© 2023 Boober — Met gemaakt in Amsterdam