10 Beste Banken voor Ondernemers: Starters, VOF en BV 2023

Laatst bijgewerkt op:

Ben je ondernemer of ga je binnenkort een onderneming starten?

Dan is het noodzakelijk dat je een bank opent bij de juiste bank, wanneer je de verkeerde bank opent, ben je weer weken verder voordat je een nieuwe zakelijke rekening hebt.

Vervolgens wacht je nog op een nieuwe betaalpas, pincode en brieven die je moet ondertekenen.

In enkele gevallen moet je zelfs naar kantoor… 

Dit kost allemaal tijd, geld en energie, wat je net zo goed in je bedrijf kan stoppen om meer omzet te draaien bijvoorbeeld.

Laten we meteen beginnen.

Beste Banken voor Ondernemers

1. Knab Zakelijk

Voor startende ondernemers is Knab zakelijk veruit de beste bank. Niet alleen doordat het de goedkoopste is, maar je ontvangt € 50,- bij het overstappen van een andere bank.

Bovendien krijg je 50% voor startende ondernemingen. Zo zie je maar weer dat Knab aan talloze verwachtingen voldoet.

Vaak zien we dat ondernemers te lang twijfelen bij het kiezen van een bank, maar hoe langer je wacht hoe langer het duurt voordat je succesvol wordt.

Ondernemers die direct actie ondernemen met een zakelijke rekening bij Knab zijn vaak erg succesvol. Nou wil dit niet zeggen dat iedereen succesvol wordt die een onderneming start.

Het grootste voordeel bij Knab is dat je tot wel 5 betaalrekeningen kan aanvragen. Nu, zul je je misschien afvragen waar je 5 betaalrekening voor nodig hebt?

  • Inkopen
  • Personeel
  • Vaste kosten
  • Eenmalige kosten
  • Variabele kosten

Niet iedereen heeft natuurlijk 5 betaalrekeningen nodig, maar toch is het handig om meerdere rekeningen te hebben voor het geval je ze wel nodig hebt.

Plus, bij Knab krijg je elkaar tot 500 gratis transacties. Voor webshops of winkels is dit te weinig, maar als je ervan uit gaat dat je op factuurbasis werkt, dan is het genoeg.

Vaak zijn startende ondernemers in de 1e en 2e jaar nog op zoek naar hun markt. Daarna ka je altijd een groter zakelijke pakket nemen en doorgroeien.

Maar uiteindelijk blijft Knab toch echt de beste bank voor ondernemers.

2. ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

Ga je binnenkort een BV starten en ben je op zoek naar de beste bank voor een BV?

Dan is de ABN Amro Ambiteus pakket perfect. De eerste 3 maanden zijn volledig gratis, wat je vrijwel nergens anders krijgt. Bovendien staat ABN Amro bekend om één van de beste zakelijke rekeningen te hebben op het gebied van ondernemen.

Vaak zien we dat ondernemers die een BV starten al wat verder in hun carrière zijn. Dit betekent niet dat ze op het punt zijn gekomen waar ze uiteindelijk willen staan.

Dit duurt vaak nog enkele maanden of zelfs jaren. Met de ABN Amro rekening weet je zeker dat al je bankzaken goed zijn geregeld.

Wat als je de volledige boekhouding nog zelf moest doen? Dit kost vaak uren per maand, wat je beter te besteden is aan het ondernemen zelf.

Met de boekhoudkoppeling van ABN Amro is het nog nooit zo makkelijk geweest. Plus, wanneer het niet lukt, kan je altijd de klantenservice bellen.

Een aparte klantenservice medewerker krijg je voor alle problemen waar je tegenaan loopt. Met minimale inzet, haal jij het maximale eruit.

Start vandaag nog met Volop Ondernemen Ambitieus.

3. ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

Een bankrekening openen als VOF is lastiger dan je denkt. Tegenwoordig is zijn er steeds minder banken die een VOF onderneming ondersteunen. Zo biedt Knab geen VOF rekeningen aan bijvoorbeeld.

Binnen een paar minuten heb je een volledige rekening voor je VOF geopend bij ABN Amro. Mits je natuurlijk al klant bij de bank. 

ABN Amro zorgt ervoor dat je nooit meer teveel betaald voor een zakelijke rekening. Voor minder dan een € 10,- per maand maak je gebruik van SEPA betalingsverkeer, internetbankieren en krijg je een zakelijke betaalpas.

Plus, het gehele proces wordt digitaal geregeld. Geen uren wachten op de klantenservice voordat je updates krijgt. 

De rekening, betaalpas en e-dentifier ontvang je binnen een paar dagen thuis. En als je krab bij kas zit, dan is dit een no-brainer.

Je kan de rekening 3 maanden gratis uitproberen. Begin met ondernemen, ontvang je eerste betalingen en wordt succesvol met deze zakelijke rekening.

Als je al bij een andere bank zit, kan je zo overstappen. Er zitten geen geheime kosten aan verbonden.

4. ING Zakelijk

Ben je een ondernemend persoon en wil je een eenmanszaak beginnen? Dan is de ING Zakelijk de ideale rekening voor jou.

Het is geen hogere wiskunde om een zakelijke rekening te openen. En binnen een paar dagen kan je al direct de eerste betalingen ontvangen. Of ben je iemand die liever heel de dag thuis op de bank zit… 

Aan jou de keuze. 

Aan het einde van de dag is het toch je eigen beslissing om een eenmanszaak te beginnen of niet. Maar als je dat wel dat, dan is ING Zakelijk de beste keus.

Niet alleen doordat de kosten zo laag zijn, maar ING staat bekend als traditionele bank die je kan vertrouwen. Met honderden jaren ervaring weten ze wat ze doen en helpen ze je bij het openen van een rekening.

Je kan de rekening volledig zelf beheren, gebruikmaken van Apple Pay en betaalalerts ontvangen bij uitgaven.

Plus, ING biedt ook de mogelijkheid aan om tijdelijk in het rood te staan. Wanneer je in bepaalde tijden het lastig hebt, hoef je je hier geen zorgen over te maken.

5. ASN Bank

Makkelijk bankieren doe je met de ASN Bank. Voor minder dan € 7,- per maand kan je als zelfstandigen een zakelijke rekening openen bij de ASN Bank.

En wat is € 7,- nou waard voor jou?

De meeste mensen geven dit wekelijks uit aan een kopje koffie, broodje of uitgaan. Waarom zou je dat doen, terwijl je zelf een onderneming kan starten.

Zo kan je mobiel bankieren, online betalen en via de mobiel in één oogopslag al je uitgaven zien. Een zakelijke bankrekening openen is nog nooit zo simpel geweest.

Plus, de ASN Bank biedt een overstapservice aan, wat ervoor zorgt dat al je oude bij- en afschrijvingen van 13 maanden geleden volledig word overgezet.

Zo kan je precies inzien wat je kosten en baten waren van de afgelopen maanden. Dit is ideaal wanneer je al klanten hebt en nog facturen moet inzien.

6. Openbank

Woon je in België en wil je een bank openen als ondernemer?

Dan is de Openbank de beste keus. Als ondernemer in België kan je volledig gebruikmaken van alle functies die Openbank aanbiedt.

Zo heb je geen vaste kosten elke maand, zoals je dat wel bij veel andere traditionele banken hebt. Vaste kosten zijn toch iets om mee te nemen ondernemer zijnde.

Want uiteindelijk kan dit snel opstapelen, wat kan escaleren tot in het rood staan. En dat wilt niemand…

Bovendien kan je bij Openbank gratis overboeken zolang het binnen de EU in euro’s gebeurt. Bij vreemde valuta betaal je er wel een % over, maar dit doe je ook niet dagelijks.

Zakelijke transacties zijn supersimpel in te zien in een overzichtelijk schema met de Openbank app. Dankzij de nieuwe regelgeving kan je als Belg betalingen ontvangen uit bijna alle landen in Europa.

Wat wel belangrijk is om te onthouden, is dat er geen fysieke banken zijn waar je langs kunt gaan. Alles wordt online geregeld, wat voor sommige mensen een voordeel is, maar voor andere een nadeel.

7. Rabobank Zakelijk

Een zakelijke rekening openen als MKB?

Er zijn veel opties op de markt, maar wat de Rabobank onderscheid van de rest is dat Rabobank bekend staat als één van de beste banken in Nederland. 

Zo zie je dat veel ondernemers met een midden- en kleinbedrijf voor Rabobank kiezen. Niet omdat het goedkoper is dan de traditionele bank, maar vanwege de extreem goeie klantenservice.

Ook heb je de mogelijkheid om bij Rabobank een zakelijke lening af te sluiten, wat ook wel financieren wordt genoemd. Maar of dit voor elke MKB onderneming nodig is, dat is maar de vraag. 

Bovendien is Rabobank één van de goedkopere banken voor ondernemers. Voor € 6,95 heb je een wereldpas en kan je online bankieren over de hele wereld.

Het enige nadeel is dat je overboekingskosten  betaald, dit komt neer op zo’n € 0,11 per digitale overboeking.

Nou zal dit niet zo’n heel groot probleem zijn voor de meeste ondernemers, maar toch iets om mee te nemen wanneer je een zakelijke rekening opent.

Kortom, de Rabobank zakelijk is een logische keus voor MKB ondernemers die serieuze stappen zetten.

8. Wise Business

Wise is een digitale internationale rekening, waar je al je bankzaken digitaal regelt. Met één klik kan je facturen, personeel en leveranciers betalen.

Zo simpel is het bij Wise. Bovendien betaal je geen maandelijkse kosten, dat is de reden dat dit de goedkoopste bank voor ondernemers maakt.

Ook kan je in alle verschillende valuta’s handelen. Denk maar aan EUR, CAD, AUD, GBP en nog veel meer. Wanneer je als zzp’er in het buitenland zaken doet, dan is het wel zo handig dat je betalingen kunt ontvangen.

Veel “goedkope” banken in Nederland komen vaak met vrij hoge maandelijkse kosten. Gelukkig is dat niet het geval bij Wise Business.

Een zakelijke rekening is nog nooit zo goedkoop geweest en zeker een no-brainer, vooral wanneer je zaken doet in het buitenland.

Vergeet niet dat de kosten mee te nemen van € 40,- wanneer je een rekening opent.

9. N26 Business

Voor kleine ondernemers die een mobiele bank willen is de N26 Business de beste keus. Het enige wat je hoeft te doen is naar de website gaan, rekening openen dat is letterlijk is.

Alles kan vanaf de bank geregeld worden. Zo hoef je niet naar een fysiek kantoor om je ID, paspoort of legitimatie te laten controleren. 

Helaas moet je dit nog wel doen bij vele andere banken.

Dit onderscheid N26 van de andere banken voor ondernemers in deze lijst. En als je niet tevreden bent, kan je de rekening opzeggen.

Hier zitten geen extra kosten aan verbonden, wat het ideaal maakt voor kleine ondernemingen. Bovendien geeft N26 ook aan dat je 0.1% cashback krijgt op al je aankopen.

Nu denk je misschien dat dit helemaal niet zo veel is, maar over een langere periode telt dit snel op. En vooral als kleine ondernemer kan dit handig zijn.

Alle beetjes helpen.

Kortom, de N26 Business is een logische keus voor kleine ondernemers die een voorkeur hebben voor cashback rekeningen.

10. Revolut

revolut

Ben je net 20 geworden en wil je een zakelijke rekening openen?

Dan is Revolut een logische keus. Als 20-jarige kan je bij Revolut een zakelijke rekening openen binnen enkele minuten. Het enige wat je hoeft te doen is de app te downloaden, identiteit verifiëren en wachten op goedkeuring.

Wanneer je dat hebt gedaan, is het een kwestie van wachten. Echter is het wel verstandig om je alvast in te schrijven bij de KVK als je dit nog niet gedaan hebt.

Een zakelijke rekening is voor zakelijke transacties. En alle privé- en zakelijke kosten gescheiden houden lijkt me niet zo verstandig.

Ook wanneer je een boekhouder hebt… die zal het zeker niet fijn vinden als je alle kosten privé maakt.

Kortom, Revolut is een logische keus voor 20-jarige ondernemers die een eerste stap willen zetten.

Nieuwe bank openen voor ondernemers

Een nieuwe bank openen voor ondernemers is makkelijker dan je denkt. Het is niet meer zo lastig als jaren geleden. 

Toen moest je een afspraak maken bij de bank, documenten verifiëren, en vervolgens nog weken wachten. Tegenwoordig gaat alles veel en veel sneller.

Alles kan digitaal worden geregeld, volledig vanaf de bank in je woonkamer. En doordat steeds meer jongere ondernemers beginnen, zie je steeds vaker dat ze voor een 100% online bank gaan in plaats van een traditionele bank.

Nou wilt dit niet zeggen dat dit beter of slechter is.

Aan het einde van de dag verschilt dit per persoon en waar aan je eisen moeten voldoen. Iedere bank heeft z’n voor- en nadelen.

Zo zie je dat bijna elke ondernemer bij een andere bank zit.

Je hebt bijna nooit een groep met ondernemers die allemaal bij dezelfde bank zitten. En vooral niet als het gaat om een zakelijke betaalrekening.

Het belangrijkste is dat je vandaag begint.

Wacht niet te lang… want hoe langer je wacht, hoe langer het duurt voordat je echt begint.

Conclusie

Tot slot blijft Knab de beste rekening voor ondernemers. Dit is de meest gekozen rekening voor ZZP’ers, wat het no-brainer maakt.

Veelgestelde vragen

V: Wat is de beste bank voor ondernemers?

A: De beste bank voor ondernemers blijft Knab Zakelijk. In tegenstelling tot vele andere banken is Knab goedkoop, biedt een goede klantenservice aan en wordt gebruikt door de meerderheid van ondernemers in Nederland.

V: Wat is de goedkoopste zakelijke rekening?

A: De goedkoopste zakelijke rekening is Wise Business. Met een eenmalige betaling ontvang je een betaalrekening, zonder maandelijkse kosten zoals veel andere zakelijke betaalrekeningen.

V: Is een zakelijke rekening verplicht?

A: Nee, zakelijke rekeningen zijn niet verplicht, echter is dit wel verstandig om je privé- en zakelijke uitgaven te onderscheiden.

Studenten Vakantie Reizen Mastercard Visa card American Express
Spaarrekening Spaardeposito Banksparen Kinderspaarrekening Spaarmogelijkheden
Zakelijke lening Zonder BKR Met BKR DUO Verbouwing Hypotheek
Beginners Crypto Goud Vastgoed Aandelen voor Kinderen
 Let op: Wij zijn geen financiële instelling, bank of dienstverlener. Mogelijk worden wij vergoed voor uitgaande kliks naar onze partners.
Boober Logo
Disclaimer

© 2023 Boober — Met gemaakt in Amsterdam