Top 10: Beste bank voor ondernemers

Bijgewerkt:

Door: Milou Ros

Leestijd: 14 minuten

Beste Ondernemers bank

Als ondernemer is het handig om de zakelijke inkomsten en uitgaven van je persoonlijke geldstromen gescheiden te houden. Zo hou je overzicht en is het makkelijker en sneller om de zakelijke administratie van je BV bij te houden.

Finom Start

Beste bank voor ondernemers: BV

14,00

Maandelijkse kosten

ABN Logo

ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

Beste bank voor ondernemers: BV

€ 13,75

Maandelijkse kosten

ABN Logo

ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

Beste bank voor ondernemers: BV

€ 9,90

Maandelijkse kosten

finom logo

Finom Premium

Beste bank voor ondernemers: BV

€ 28,00

Maandelijkse kosten

ING Bank logo

ING Ondernemerspakket

Beste bank voor ondernemers: BV

9,90

Maandelijkse kosten

asn logo

ASN Betalen Zelfstandigen

Beste bank voor ondernemers: BV

7,50

Maandelijkse kosten

rabobank logo

Rabobank Zakelijke Rekening

Beste bank voor ondernemers: BV

9,95

Maandelijkse kosten

revolut business logo

Revolut Business Kosteloos

Beste bank voor ondernemers: BV

0,00

Maandelijkse kosten

N26 Logo

N26 Business Standard

Beste bank voor ondernemers: BV

0,00

Maandelijkse kosten

wise logo

Wise Business

Beste bank voor ondernemers: BV

0,00

Maandelijkse kosten

Wil je als bestaande of startende BV een zakelijke betaalrekening openen? Lees dan hieronder verder. Wij behandelen namelijk de beste zakelijke rekeningen voor BV’s op basis van kosten, mogelijkheden en service. Als je wil weten wat voor jou de beste zakelijke bank is, kan deze lijst helpen bij het maken van een geschikte keuze. Laten we meteen van start gaan.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

29

29 uur onderzoek

22

Ervaringen onderzocht

10

Banken vergeleken

1. Finom Start

Finom is een alles-in-één financieel platform dat net is gelanceerd in Nederland. De online bank richt zich met vier pakket op zakelijke ondernemers. Finom Start is één van deze pakketten en is geschikt voor BV’s waarbij twee gebruikers toegang willen hebben tot de rekening. Je profiteert van boekhoudintegraties, 100 gratis transacties, een handig smart dashboard, virtuele analyses, virtuele en fysieke betaalkaarten, cashback en meer.

 • Kosten: € 14,00

Mogelijkheden

Als BV is Finom Start een geschikte en voordelige keuze. Voor deze betaalrekening betaal je € 14,00 aan omgerekende maandelijkse kosten wanneer je in één keer voor een jaar betaalt. Als je liever maandelijks betaalt, zijn de kosten hoger, namelijk € 17,00. De eerste maand is daarnaast gratis, wat betekent dat je deze rekening kosteloos kan uittesten voor je BV.

Bij deze zakelijke rekening ontvang je een betaalrekening met toegang voor twee personen. De aandeelhouders ontvangen beide zowel drie fysieke kaarten als een onbeperkt aantal virtuele kaarten. Bovendien ontvang je 2% cashback.

Alle inkomsten en uitgaven zijn te zien in een smart dashboard met onder meer visuele analyses, meldingen, toegang tot facturering-API en rekening- en boekhoudintegraties. Hierdoor is de zakelijke administratie eenvoudiger dan ooit in te zien en te regelen.

Lopen jij en een andere aandeelhouder ergens tegenaan? Dan staat Finom voor je klaar met premium ondersteuning. Dat wil natuurlijk iedere ondernemer.

Belangrijkste kenmerken

 • Eén betaalrekening voor twee gebruikers
 • Rekening- en boekhoudintegraties
 • Premium ondersteuning
 • Geen iDeal-betalingen mogelijk

2. ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

ABN AMRO is één van de drie grootste en bekendste Nederlandse banken en is actief voor zowel particulieren als ondernemers. Als BV kan je er terecht voor ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus, een uitgebreid betaalpakket met één betaalrekening, twee betaalpassen, deelname aan het SEPA-betalingsverkeer en een automatische boekhoudkoppeling. Hiermee heb je altijd en overal zicht op de geldstromen van je BV.

 • Kosten: € 13,75

Mogelijkheden

Met ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus ontvang je voor € 13,75 per maand één betaalrekening met twee betaalpassen. De eerste 3 maanden zijn gratis. Dit is aantrekkelijk voor iedere ondernemer die zoekt naar een geschikte rekening voor zijn BV.

De BV-financiën zijn te beheren via Internet Bankieren Zakelijk en de ABN AMRO-app. Daar zie je alle kosten en baten overzichtelijk in. Vanuit deze online omgevingen neemt de BV deel aan het SEPA-betalingsverkeer. Betalingen naar landen en ondernemers daarbuiten zijn niet mogelijk. Dat kan alleen met Volop Ondernemen Grenzeloos. In de app zet je daarnaast gemakkelijk betaalalerts aan, zodat je nooit iets vergeet.

Met Volop Ondernemen Ambitieus kan je je zakelijke rekening koppelen aan een boekhoudsysteem. Je bij- en afschriften komen er zo automatisch in te staan. Dit vergemakkelijkt de administratie en verkort de tijd die je daaraan kwijt bent voor de BV. Dat wil natuurlijk iedere ondernemer.

Kom je ergens niet uit? Dan staat ABN AMRO zowel telefonisch als per chat klaar voor jouw BV. Dit in tegenstelling tot Volop Ondernemen Slim, waarbij je werknemers alleen via de chat kan spreken. Dit kan een voordeel zijn.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis automatische boekhoudkoppeling
 • Klantenservice via chat en telefoon
 • Eén betaalrekening met twee betaalpassen
 • Betalingen binnen het SEPA-betalingsverkeer

3. ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

Als één van de grootste banken van Nederland heeft ABN AMRO ook Volop Ondernemen Slim. Dit is het goedkoopste zakelijke betaalpakket dat de bank aanbiedt. Deze bestaat uit een zakelijke rekening en één betaalpas en biedt middels een mobiele app en internet bankieren toegang tot het SEPA-betalingsverkeer. Je hebt geen mogelijkheden tot automatische koppeling met boekhoudsystemen en kan alleen per chat met een medewerker spreken.

 • Kosten: € 9,90

Mogelijkheden

Voor BV’s is het ook mogelijk te kiezen voor ABN AMRO Volop Ondernemen Slim. Dit is een betaalrekening met één betaalpas, waarvoor je maandelijks € 9,90 betaalt. Heb je meer betaalkaarten nodig? Dan kan je die tegen meerkosten aanvragen.

Bij Volop Ondernemen Slim beheer je de financiën via Internet Bankieren Zakelijk en de mobiele app van ABN AMRO. Daar regel je betalingen en betaalverzoeken, zet je betaalalerts aan en zie je alle inkomsten en uitgaven van de BV in. Je kan deelnemen aan het betalingsverkeer binnen het SEPA-gebied. Betalingen daarbuiten zijn met dit pakket niet mogelijk, daarvoor zou je moeten overstappen naar ABN AMRO Volop Ondernemen Grenzeloos, het duurste pakket.

In tegenstelling tot Volop Ondernemen Ambitieus is het niet mogelijk om met Slim gebruik te maken van een automatische boekhoudkoppeling. Om de administratie van je BV te regelen, zal je de facturen handmatig moeten downloaden en invoeren in je systeem. Wanneer de administratie relatief overzichtelijk blijft, hoeft dit geen probleem te zijn voor een BV.

Heb je een bankrekening voor BV geopend en loop je daarna tegen problemen aan? Dan staat de klantenservice per chat voor je klaar. Het is niet mogelijk om telefonisch met een zakelijke medewerker te spreken.

Belangrijkste kenmerken

 • Eén betaalrekening met één betaalpas
 • Betalingen binnen het SEPA-betalingsverkeer
 • Klantenservice via chat
 • Geen mogelijkheden tot boekhoudkoppelingen

4. Finom Premium

Het nieuwe zakelijke alles-in-één platform Finom biedt Finom Premium aan, een zakelijke rekening voor bv en meer met meerdere betaalkaarten. Vijf gebruikers kunnen tegelijk gebruikmaken van een smart dashboard met rekening- en boekhoudintegraties, 200 gratis transacties, mogelijkheden tot bulkbetalingen, 3% cashback, factuursjablonen en meer. Deze rekening maakt het eenvoudig de geldstromen van je BV te beheren.

 • Kosten: € 28,00

Mogelijkheden

Wil je een zakelijke bankrekening BV openen? Dan is Finom Premium een optie wanneer meerdere aandeelhouders daar toegang tot willen hebben. Premium bestaat namelijk uit een betaalrekening voor vijf gebruikers met een onbeperkt aantal virtuele kaarten en drie fysieke kaarten per persoon. Hiervoor betaal je omgerekend maandelijks € 28,00 als je jaarlijks betaalt en € 34,00 als je maandelijks afrekent. De eerste maand is een gratis proefperiode.

Iedere gebruiker heeft toegang tot een smart dashboard, waar alle bij- en afschriften zijn te beheren. Je kan onder andere visuele analyses inzien van de geldstromen van de BV, meldingen aanzetten, gebruikmaken van rekening- en boekhoudintegraties en transacties doorvoeren. Je ontvangt 3% cashback.

Net als bij Start krijg je premium ondersteuning en profiteer je bovendien van handige factuursjablonen en vooraf ingevulde formulieren, waardoor je tijd kan besparen bij het uitsturen van facturaties. Ook is het mogelijk om een één-klik-betalingslink toe te voegen. In tegenstelling tot Start kan je bij Premium daarnaast gebruikmaken van bulkbetalingen.

Belangrijkste kenmerken

 • Eén betaalrekening met vijf gebruikers
 • Rekening- en boekhoudintegraties
 • Premium ondersteuning
 • Geen iDeal-betalingen mogelijk

5. ING Ondernemerspakket

ING is een vertrouwde grootbank en één van de drie grootste traditionele banken van Nederland. De traditionele bank heeft meerdere kantoren in Nederland waar je als ondernemer kan langskomen. Voor BV’s heeft ING het Ondernemerspakket. Dit is een betaalrekening met betaalpas waarmee je alle inkomsten en uitgaven overzichtelijk en eenvoudig beheert via de website en je mobiele telefoon.

 • Kosten: € 9,90

Mogelijkheden

Ben je als BV op zoek naar een zakelijke rekening? Dan kan het ING Ondernemerspakket een optie voor je zijn. Dit is een betaalpakket bestaande uit één betaalrekening en één betaalpas, die je beide beheert met Internet Bankieren. Wanneer je meer scheidingen wil aanbrengen in de geldstromen, kan je voor € 5,90 extra per maand een tweede betaalrekening openen. Daarnaast betaal je als BV standaard maandelijks € 7,50 voor klantonderzoek.

Via Mijn ING Zakelijk en de Mobiel Bankieren-app kunnen jij en een gratis tweede gebruiker onder andere de inkomsten en uitgaven beheren, betaalverzoeken versturen en pushmeldingen aanzetten. Het is daarnaast mogelijk om voor € 3,25 per maand één betaalrekening automatisch te koppelen aan een boekhoudsysteem, waardoor de administratie sneller en makkelijker verloopt.

Voor de transacties betaal je kosten. Dit is € 0,13 voor iedere bijschrijving en € 0,13 voor iedere afschrijving in euro’s. Wanneer je zaken doet met landen buiten het SEPA-gebied, betaal je voor iedere bij- en afschrijving € 12,00 of meer aan transactiekosten.

Het Ondernemerspakket is alleen voor bestaande ondernemers die al minstens 1 jaar actief zijn. Startende BV’s kunnen het Starterspakket aanvragen. In beide gevallen moeten BV’s voor de aanvraag langsgaan bij een fysiek kantoor.

Belangrijkste kenmerken

 • Eén betaalrekening met één betaalpas
 • Geen gratis boekhoudkoppeling mogelijk
 • Wereldwijde betalingen mogelijk tegen transactiekosten
 • Maandelijkse kosten voor klantonderzoek

6. ASN Betalen Zelfstandigen

ASN Bank is een duurzame bank voor ondernemers en particulieren en maakt deel uit van de Volksbank. Voor ondernemers is er ASN Betalen Zelfstandigen, een betaalrekening met betaalpas waarmee een BV met één vertegenwoordiger én aandeelhouder de zakelijke inkomsten en uitgaven eenvoudig beheert middels ASN Mobiel Bankieren. De eerste 3 maanden zijn gratis en er is een gratis overstapservice.

 • Kosten: € 7,50

Mogelijkheden

Bij ASN kan je als BV gebruikmaken van ASN Betalen Zelfstandigen. Hiervoor betaal je maandelijks € 7,50. Naast deze kosten betaal je maandelijks voor een verplicht klantonderzoek. Voor een BV is dit € 5,00. De eerste 3 maanden is ASN Betalen Zelfstandigen gratis. Dit is fijn wanneer je kosten wil drukken.

Dit betaalpakket bestaat uit één betaalrekening met één betaalpas, waarvan je zelf de pincode kan wijzigen. Je beheert de rekening eenvoudig online en via je mobiele telefoon. Dit doe je met ASN Mobiel Bankieren. Daar zie je al je kosten en baten in één oogopslag, regel je betalingen en download je afschriften voor de administratie van je BV. Een gratis automatische koppeling met boekhoudsystemen is er niet.

ASN gaat alleen in zee met BV’s waarvan jij de enige rechtsgeldige vertegenwoordiger én enige aandeelhouder bent. Voldoe je hieraan en wil je een nieuwe zakelijke rekening openen? Dan kan je bij ASN Bank gebruikmaken van een gratis overstapservice. Dit betekent dat zij 13 maanden lang bij- en afschrijvingen automatisch laten doorsturen naar je nieuwe rekeningnummer. Ook geven ze een seintje aan alle Nederlandse organisaties die kosten van je rekening afschrijven. Een nieuwe zakelijke bankrekening openen bij SNS is hierdoor heel makkelijk.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis overstapservice
 • De eerste 3 maanden gratis
 • Voor bv’s met 1 rechtsgeldige vertegenwoordiger en aandeelhouder
 • Maandelijkse kosten voor klantonderzoek

7. Rabobank Zakelijke Rekening

Rabobank is één van de grootste en bekendste banken van Nederland. De bank voor ondernemers en particulieren heeft de Rabobank Zakelijke Rekening. Deze bestaat uit één betaalrekening, een betaalpas, een spaarrekening en toegang tot Rabo Business Banking. Je betaalt voor transacties en klantonderzoeken en kan tegen meerkosten gebruikmaken van een extra betaalrekening, Rabo Business Banking Pro en de Rabo BoekhoudKoppeling.

 • Kosten: € 9,95

Mogelijkheden

De Rabobank Zakelijke Rekening kost € 9,95 per maand. Deze bestaat uit één betaalrekening met één betaalpas. Daarbovenop betaal je maandelijks € 8,00 voor klantonderzoek van je BV. Bij elkaar kom je daardoor uit op hogere maandelijkse kosten dan bij veel andere banken. Bovendien betaal je transactiekosten over alle bij- en afschrijvingen. Een afschrijving kost € 0,12 en een bijschrijving € 0,15.

Bij de betaalrekening kan je een gratis spaarrekening openen. Dit is handig wanneer je de winst van je BV wil sparen. Ook kan je voor € 5,30 aan maandelijkse extra kosten een tweede betaalrekening openen als je bepaalde geldstromen van elkaar gescheiden wil hebben.

Aandeelhouders kunnen de zakelijke rekening van de BV beheren via Rabo Business Banking, online bankieren, en de Rabo App. Zo heb je overal en altijd zicht op de geldstromen. Vanuit deze platforms stuur je daarnaast eenvoudig betaalverzoeken.

Heb je meer functionaliteiten nodig? Dan kan je voor € 4,00 meer Rabo Business Banking Pro activeren. Als je dit hebt, kan je tevens kosteloos gebruikmaken van de Rabo BoekhoudKoppeling voor één betaalrekening. Heb je geen Pro? Dan betaal je hiervoor € 1,75 per maand.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis zakelijke spaarrekening
 • Eén betaalrekening met één betaalpas
 • Geen gratis boekhoudkoppeling mogelijk
 • Maandelijkse kosten voor klantonderzoek

8. Revolut Business Kosteloos

Revolut is een online bank voor ondernemers en particulieren met meer dan 25 miljoen gebruikers. Je kan er een gratis zakelijke betaalrekening openen: Revolut Business Kosteloos. Deze bestaat uit een betaalrekening en virtuele en fysieke betaalpas die kunnen worden beheerd door een oneindig aantal gebruikers. Dit geeft BV’s de mogelijk de zakelijke financiën te laten beheren door meerdere aandeelhouders tegelijk.

 • Kosten: € 0,00

Mogelijkheden

Wil je je zakelijke transacties kosteloos van je persoonlijke transacties gescheiden houden? Dan kan Revolut een optie zijn voor je BV. Revolut Business Kosteloos is een gratis betaalrekening met een virtuele en fysieke betaalpas waarmee je nationale en internationale betalingen kan uitvoeren via een online platform. Ook beheer je daar onder andere periodieke overschrijven en maak je er facturen aan.

Met de betaalpas voer je betalingen uit in 150 verschillende vreemde valuta. Je kan vijf keer kosteloos betalen, daarna betaal je daarvoor € 0,20. Voor internationale betalingen geldt ook een kosteloos limiet. Kom je daarboven uit? Dan betaal je € 3,00 voor iedere overboeking. Bulkbetalingen zijn met de gratis rekening overigens niet mogelijk.

Het is mogelijk om met meerdere gebruikers de rekening te beheren. Je kan een onbeperkt aantal aandeelhouders uitnodigen en machtigingen geven. Iedereen kan de zakelijke geldstromen beheren via de website en de mobiele app. Loop je ergens tegenaan? Dan staat Revolut alle dagen en uren in de week online voor je klaar.

Belangrijkste kenmerken

 • Geen vaste maandelijkse kosten
 • Onbeperkt aantal gebruikers
 • Gratis internationale betalingen tot een limiet
 • Uitgaves doen in 150 valuta’s

9. N26 Business Standard

N26 is een online bank voor ondernemers en particulieren die graag voor lage kosten willen beginnen. BV’s kunnen kosteloos gebruikmaken van N26 Business Standard, een betaalrekening met een virtuele betaalpas. Daarmee handel je onbeperkt wereldwijd zonder buitenlandse transactiekosten en neem je onbeperkt kosteloos geld op in de EU. N26 is daarom een voordelige optie voor BV’s die op zoek zijn naar een zakelijke betaalrekening.

 • Kosten: € 0,00

Mogelijkheden

Bij N26 kan je als BV een gratis zakelijke rekening openen. Daarbij ontvang je een virtuele betaalpas. Voor een fysieke kaart moet je € 10,00 betalen. De inkomsten en uitgaven die je met deze kaart uitvoert, zijn te zien via het online platform van N26. Zo hou je altijd en overal zicht op de zakelijke financiën.

N26 biedt onbeperkt wereldwijde betalingen aan zonder buitenlandse transactiekosten. Ook kan je kosteloos en onbeperkt contant geld opnemen bij geldautomaten in de EU. Dit maakt dat Business Standard één van de goedkoopste zakelijke rekeningen voor Nederlandse ondernemers is.

Het mobiele en online platform is bij Business Standard relatief beperkt. Je kan zien wat wordt uitgegeven en wat binnenkomt en kan transactieoverzichten downloaden voor de zakelijke administratie. Betaalde pakketten bieden echter meer mogelijkheden, zoals het aanmaken van gescheiden accounts en gedeelde ruimtes, zodat de financiën van de BV optimaal kunnen worden beheerd.

Belangrijkste kenmerken

 • Geen vaste maandelijkste kosten
 • Onbeperkte wereldwijde betalingen zonder buitenlandse transactiekosten
 • Geen automatische boekhoudkoppeling mogelijk
 • Geen gratis fysieke betaalkaart

10. Wise Business

Net als meerdere andere banken is Wise een online bank met een gratis betaalrekening voor zakelijke ondernemers. Je doet een eenmalige betaling en maakt vervolgens via een online platform gebruik van een zakelijke betaalrekening met virtuele betaalkaart. Daar handel je in verschillende valuta’s tegen transactiekosten. De website en het platform van Wise zijn daarnaast alleen beschikbaar in het Engels.

 • Kosten: € 0,00

Mogelijkheden

Bij Wise open je voor € 50,00 Wise Business, een zakelijke betaalrekening voor iedere ondernemer, waaronder BV’s. Het aanhouden van de rekening is kosteloos. Er zijn dus geen vaste maandelijkse kosten. Door de aanmeldingskosten is Wise wel een duurdere optie dan enkele andere gratis rekeningen.

Met de betaalrekening heb je de mogelijkheid nationaal en internationaal betalingen uit te voeren. Voor het overboeken van geld betaal je 0,41% transactiekosten. Wil je een fysieke kaart ontvangen? Dan betaal je eenmalig € 4,00. Geld opnemen tot maximaal € 200,00 in maximaal twee keer is gratis. Daarna betaal je € 0,50 en 1,75% per opname.

In het platform van Wise Business kan je kosteloos tot wel 50 verschillende valuta’s vasthouden. Geld ontvangen in de valuta’s EUR, CAD, AUS, GBP, AUD, HUF, NZD, RON, SGD, TRY en USD is tevens gratis. Als je veel internationaal handelt, kan Wise daarom een geschikte optie zijn.

De website van Wise is in het Engels. Er is geen Nederlandstalig platform. Dit kan een beperking zijn voor enkele BV’s. Ook zijn er geen fysieke kantoor waar je naartoe kan bij vragen en problemen. Wanneer je voor een BV een rekening bij Wise opent, moet je dus in ieder geval de Engelse taal kunnen spreken.

Belangrijkste kenmerken

 • Geen vaste maandelijkse kosten
 • Geen Nederlandstalige mogelijkheden
 • € 50,00 aanmeldingskosten
 • Wereldwijde betalingen mogelijk tegen transactiekosten

Kostenoverzicht van de zakelijke betaalrekeningen

Om het nog overzichtelijker voor je te maken, zetten we in de onderstaande tabel een overzicht neer van de maandelijkse kosten van de 11 zakelijke rekeningen die wij hier hebben besproken. Dan zie je al snel wat de goedkoopste zakelijke rekening BV met de laagste jaarlijkste kosten is.

Maandelijkse kosten
Finom Start€14,00 bij jaarlijkse betaling, €17,00 bij maandelijkse betaling
Finom Premium€28,00 bij jaarlijkse betaling, €34,00 bij maandelijkse betaling
ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus€13,75
ABN AMRO Volop Ondernemen Slim€9,90
ING Ondernemerspakket€9,90
ASN Bank€6,50
Rabobank Zakelijke Rekening€9,95
N26 Business Standard€0,00
Revolut Business Kosteloos€0,00
Wise Business€0,00
Beste bank ondernemers

De voor- en nadelen van een zakelijke rekening

Als BV ben je niet verplicht een zakelijke rekening te hebben, maar dit is wel handig. Een zakelijke rekening zorgt namelijk voor overzicht. Je persoonlijke en zakelijke inkomsten en uitgaven lopen niet meer door elkaar. Ook is de boekhouding zo eenvoudiger te regelen, waardoor je er minder tijd aan kwijt bent. Dit is natuurlijk aantrekkelijk voor iedere BV. Bovendien straalt een zakelijke bankrekening professionaliteit uit, doordat de naam van het bedrijf bij iedere transactie komt te staan.

Het enige nadeel aan een zakelijke betaalrekening is het feit dat je er vaak meer voor betaalt dan voor een particuliere rekening. Om de voor- en nadelen nog wat duidelijker te maken, zetten we ze hieronder nog een keer voor je op een rij.

Voordelen

 • Zakelijk en privé gescheiden
 • Overzichtelijke administratie
 • Professionele uitstraling
 • Speciale bedrijfsgerichte functies

Nadelen

 • Hogere kosten dan bij particuliere rekeningen

Conclusie

Uit onze test is gebleken dat Finom Start de beste zakelijke rekening voor bv’s is. Twee aandeelhouders kunnen toegang krijgen tot het smart dashboard, waar ze alle zakelijke inkomsten en uitgaven gemakkelijk kunnen beheren. Bovendien kan je gebruikmaken van rekening- en boekhoudintegraties, meldingen, visuele analyses van je BV, facturering-API en nog veel meer. Ook zijn de eerste 100 transacties gratis, wat voordelig is voor iedere ondernemer. Als je als BV met twee aandeelhouders van de zakelijke rekening gebruik wil maken, kan Finom Start een geschikte optie zijn.

Wat is de beste zakelijke rekening BV? Het antwoord hangt uiteindelijk af van je eigen voorkeuren. Voor jou hoeft Finom niet de beste bank voor BV te zijn. Iedere ondernemer stelt namelijk andere eisen aan een zakelijke rekening voor een BV. Wat de beste zakelijke rekening BV is, is dus voornamelijk aan jou.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste zakelijke rekening voor zzp’ers?

Als je wil weten wat de beste zakelijke rekening voor zzp’ers is, kan je het best naar deze pagina gaan. Daar bespreken wij een aantal van de bekendste zakelijke rekeningen voor zelfstandige ondernemers aan de hand van de kosten en mogelijkheden.

Hoe open je een zakelijke betaalrekening?

Een zakelijke bankrekening openen als BV is eenvoudiger dan ooit. Veel banken geven je de mogelijkheid de rekening in een paar minuten online aan te vragen. Je hoeft vaak geen stapel aan documenten meer aan te leveren en hoeft ook niet altijd langs te komen op kantoor. Er zijn banken die dit nog wel eisen, zoals ING, maar bij veel is dit zo geregeld.

Is een zakelijke rekening verplicht?

Nee, zakelijke rekeningen zijn niet wettelijk verplicht. Je kan ook een particuliere rekening gebruiken. Het is echter verstandig om een zakelijke bankrekening te openen, zodat je privé- en zakelijke uitgaven van elkaar gescheiden kunnen worden. Als MKB-ondernemers wil je bijvoorbeeld niet dat je het overzicht verliest.

Wat is de beste bank voor startende ondernemers?

Om te weten wat voor jou als starter de beste zakelijke bankrekening is, moet je iedere zakelijke rekening vergelijken met andere rekeningen. In deze lijst komen in ieder geval betaalpakketten voor die niet beschikbaar zijn voor startende BV’s, zoals het Ondernemerspakket van ING. Knab Zakelijk is daarnaast geschikt voor starters, maar werkt niet samen met BV’s.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Kamer van Koophandel
 • Website van ABN AMRO
 • Website van Finom
 • Website van ASN
 • Website van ING
 • Website van Rabobank
 • Website van N26
 • Website van Revolut
 • Website van Wise
Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland