Banken Nederland top 10: De beste bank 2024 voor particulieren

Bijgewerkt:

Door: Milou Ros

Leestijd: 14 minuten

Particuliere Rekening

Iedereen in Nederland gebruikt wel een particuliere betaalrekening. Deze is noodzakelijk om je loon te kunnen ontvangen, te kunnen pinnen en om in het algeheel fatsoenlijk je financiële zaken te kunnen regelen.

Wil je een (nieuwe) bankrekening openen en ben je daarbij op zoek naar de beste bank van Nederland? Lees dan hieronder verder. Op deze pagina gaan wij namelijk de bekendste Nederlandse banken vergelijken. Dan weet je gelijk welke bank voor jou het meest geschikt is.

openbank logo

Openbank

Betaalrekening

0,00

Maandelijkse kosten

bunq logo

Bunq

Betaalrekening

€ 3,99

Maandelijkse kosten

logo knab

Knab

Betaalrekening

€ 6,00

Maandelijkse kosten

abn logo

ABN AMRO

Betaalrekening

3,25

Maandelijkse kosten

Logo Revolut

Revolut

Betaalrekening

€ 0,00

Maandelijkse kosten

N26 Logo

N26

Betaalrekening

€ 0,00

Maandelijkse kosten

asn logo

ASN

Betaalrekening

€ 2,70

Maandelijkse kosten

ing logo

ING

Betaalrekening

3,15

Maandelijkse kosten

sns logo

SNS

Betaalrekening

€ 2,95

Maandelijkse kosten

rabobank logo

Rabobank

Betaalrekening

€ 2,95

Maandelijkse kosten

Voor het vergelijken van de banken letten wij onder andere op de kosten en de mogelijkheden die je daarvoor terugkrijgt. Wil je weten wat de beste Nederlandse bank is? Laten we dan maar meteen beginnen.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

11

11 uur onderzoek

16

Ervaringen onderzocht

10

Banken vergeleken

1. Openbank

Openbank is de grootste online bank voor gratis betaalrekeningen voor particulieren. Iedereen vanaf 18 jaar oud kan binnen enkele minuten online een betaalrekening aanmaken en daarmee betalen in binnen- en buitenland. Bovendien open je gratis een spaarrekening en is het een klantvriendelijke bank door de telefonische bereikbaarheid 365 dagen in het jaar.

 • Kosten: € 0,00

Mogelijkheden

Bij online bank Openbank kan je een kosteloze betaalrekening openen. Je vraagt de rekening online aan en regelt je volledige financiën digitaal. Fysieke kantoren zijn er niet, waardoor deze bank minder geschikt is voor mensen die liever in het echt met werknemers praten, maar de bank heeft een volledig Nederlandstalige klantenservice die 365 dagen per week telefonisch bereikbaar is. Dit maakt dat het gebrek aan fysieke kantoren voor de meeste mensen totaal geen probleem hoeft te zijn.

Bij de betaalrekening krijg je een gratis Я42-betaalpas. Dit is een bankpas en travel card in één waarmee je exclusieve reisvoordelen ontvangt. Deze voordelen kan je in- en uitschakelen wanneer je wil. Daarnaast kan je tot 5 keer per maand gratis geld opnemen in de Eurozone en onbeperkt bij maar liefst 40.000 geldautomaten van Santander Group wereldwijd.

Geld overmaken in euro’s in het binnenland en in de Europese Unie is altijd gratis. Je kan bij Openbank bovendien gratis een spaarrekening openen en aanhouden. Dit is handig wanneer je je financiën kosteloos op één plek wil kunnen beheren.

Openbank heeft dus de laagste kosten, een goed bereikbare klantenservice en meerdere handige online functionaliteiten. Uit onze test is daarmee ook gebleken dat Openbank niet alleen de beste online bank, maar ook de beste bank voor particulieren vanaf 18 jaar in het algemeen.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis betaalrekening
 • 365 dagen telefonische klantenservice
 • Gratis spaarrekening
 • Geschikt voor nationaal en internationaal gebruik

2. Bunq

Bunq is één van de bekendste online banken voor particulieren. Je kan er meerdere betaalpakketten aanmaken, waaronder het goedkoopste pakket Easy Bank. Je opent de rekening in slechts 5 minuten en kan daarna snel gebruikmaken van alle handige functies. Als je nog niet zeker weet wat de beste bank Nederland is, kan je hier een gratis trial van 30 dagen aangaan.

 • Kosten: € 3,99

Mogelijkheden

Bij Bunq kan je voor Easy Bank gaan. Dit is een betaalrekening voor particulieren voor slechts € 3,99 per maand. Het beheer van deze betaalrekening gebeurt volledig digitaal via de Bunq-app. Van daaruit kan je al je inkomende en uitkomende geldstromen beheren en bijvoorbeeld Instant Payments versturen. Betalen kan bovendien contactloos en via Google en Apple Pay. Wanneer je ook geld wil sparen, kan je tevens gratis Easy Savings aanmaken.

Ook Bunq heeft geen fysieke kantoren in Nederland. Als particulier zijnde kan dit een probleem zijn wanneer je graag iemand in het echt spreekt, maar voor de meeste mensen hoeft dit geen probleem te zijn. Je regelt je bankzaken namelijk eenvoudig online.

Bunq heeft drie verschillende betaalpakketten waaruit je kan kiezen. Wij bespraken Easy Bank, maar dit hoeft voor jou niet de meest geschikte keuze te zijn. Hieronder zie je de opties met de maandelijkse kosten en onderscheidende kenmerken.

Maandelijkse kostenVerschillende valuta’sBeleggenDuurzaam
Easy Bank€3,99NeeNeeNee
Easy Money€9,99JaJaNee
Easy Green€18,99JaJaJa, focus op CO2 neutraal worden

Belangrijkste kenmerken

 • Betalen via Google en Apple Pay
 • Bankieren via je mobiele telefoon
 • Gratis spaarrekening
 • 30 dagen trial

3. Knab

Knab is een Nederlandse online bank voor particulieren en ondernemers. Het particuliere betaalpakket bestaat uit meerdere gratis betaalrekeningen en spaarrekeningen, een gratis creditcard en de mogelijkheid tot een gratis overstapservice. Je vraagt het betaalpakket snel en eenvoudig aan via de app van Knab en kan binnen maximaal 5 werkdagen beginnen.

 • Kosten: € 6,00

Mogelijkheden

Bij Knab kan je voor € 6,00 per maand een particulier betaalpakket aanmaken. Dit betaalpakket bestaat uit 5 gratis betaalrekeningen, een onbeperkt aantal gratis spaarrekeningen, waarmee je al je kosten, doelen en uitgaven van elkaar gescheiden kan houden. Bovendien ontvang je ook nog eens een gratis creditcard.

Je bankzaken regelen doe je met online bankieren, via de website en een handige mobiele app. Met je telefoon kan je Knab Betaalverzoeken sturen en betalen via Apple Pay en Google Pay. Dit geeft je de mogelijkheid om overal te betalen, zelfs als je je betaalpas bent vergeten.

Wanneer je van een andere bank overstapt naar Knab, kan je gebruikmaken van een handige gratis overstapservice. De bank regelt 13 maanden lang dat automatische incasso’s naar je nieuwe rekening worden doorgestuurd en geeft aan incassanten door dat je een nieuw rekeningnummer hebt. Handig, nietwaar?

Kortom heeft Knab veel handige functies en mogelijkheden waarmee je al je particuliere bankzaken simpel en overzichtelijk kan regelen.

Belangrijkste kenmerken

 • Vijf gratis betaalrekeningen
 • Onbeperkt gratis spaarrekeningen
 • Gratis creditcard
 • Gratis overstapservice

4. ABN AMRO

ABN AMRO is één van de grootste en bekendste banken van Nederland met meerdere fysieke kantoren. Voor particulieren heeft deze bank het BasisPakket Betalen, waarmee je al je geldzaken gemakkelijk online regelt. Je kan de rekening binnen 10 minuten aanvragen via de mobiele app en kan bij een overstap kiezen voor een gratis overstapservice.

 • Kosten: € 3,25

Mogelijkheden

Voor particulieren heeft ABN AMRO het BasisPakket Betalen. Deze kost € 3,25 per maand. Je ontvangt één betaalrekening en één betaalpas. Deze beheer je via online en mobiel bankieren. De ABN AMRO-app beschikt over meerdere handige functies die het leven makkelijk maken. Je kan altijd en overal online betalen, geld overboeken en contactloos betalen met Apple Pay.

Bij de betaalrekening kan je kosteloos een spaarrekening openen. Bovendien kan je tegen betaling een creditcard of extra betaalpas aanvragen. Je kan je betaalpakket aanpassen naar je eigen wensen en betaalt zo alleen voor de dingen die jij nodig hebt.

ABN AMRO is een fysieke bank. Wil je graag met iemand kunnen spreken? Dan kan je terecht bij een kantoor. Bij online banken is dit niet mogelijk, wat niet voor iedereen fijn is. Wil je bovendien dat de bank de overstap voor je regelt? Dan kan je gebruikmaken van de gratis overstapservice. Dit maakt dat overstappen naar ABN AMRO zorgeloos verloopt.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis overstapservice
 • Gratis spaarrekening
 • Creditcard tegen betaling
 • Bankieren via website en mobiele telefoon

5. Revolut

Revolut is een online bank met één app voor al je geldzaken. Voor particulieren is er een gratis betaalrekening, waarmee je zonder verborgen kosten geld kan versturen en ontvangen in 29 verschillende valuta’s. Revolut biedt daarnaast meerdere handige extra’s, zoals kortingen en cashback-aanbiedingen. Je vraagt de rekening in een paar minuten aan via de Revolut-app en kan daarna gelijk aan de slag.

 • Kosten: € 0,00

Mogelijkheden

Revolut Standaard is kosteloos, maar komt niet met een fysieke betaalpas. Wat je krijgt is namelijk een digitale kaart, waarmee je veilig online kan winkelen, kortingen en cashback-aanbiedingen kan ontvangen en eenvoudig facturen kan splitsen.

De mobiele app maakt het daarnaast mogelijk om te budgetteren en je uitgaven en inkomsten te analyseren. Daarmee houd je altijd zicht op je geldstromen. Je kan daarnaast zonder toeslagen tot € 1.000 per maand aan geld wisselen in meer dan 30 vreemde valuta’s. Met je telefoon neem je bovendien tot € 200,00 per maand in maximaal 5 keer geld op.

De bank heeft geen fysieke locaties, maar in tegenstelling tot enkele andere online banken is de website geheel in het Nederlands. Dit maakt dat alle informatie voor iedereen makkelijk te vinden is. Je kan daarnaast op ieder moment van de dag chatten met de klantenservice.

Revolut heeft vijf particuliere betaalpakketten. Wij bespraken Standaard, de gratis optie. Ter vergelijking zie je hieronder de maandelijkse kosten en een onderscheidend kenmerk van de andere mogelijkheden.

Maandelijkse kostenFysieke betaalpasGeld opnemen
Standaard€0,00NeeTegen betaling
Plus€2,99JaTot €200 per maand kosteloos
Premium€9,99JaTot €400 per maand kosteloos
Metal€18,99JaTot €800 per maand kosteloos
Ultra€50,00JaTot €2.000 per maand kosteloos

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis online bank
 • Alleen een virtuele kaart
 • Duitse bank met Nederlandse website
 • Bankieren via je mobiele telefoon

6. N26

N26 is een online Duitse bank waar particulieren een gratis betaalrekening met Mastercard kunnen openen. De bank is gespecialiseerd in mobiel bankieren en daarom erg geschikt voor iedereen die goed overweg kan met digitale financiën. N26 Standaard bevat geen fysieke betaalpas. Je vraagt de rekening eenvoudig online aan en kan na een paar minuten aan de slag.

 • Kosten: € 0,00

Mogelijkheden

De gratis betaalrekening van N26 is Standaard. Dit is een online rekening zonder fysieke betaalpas. Je hebt alleen een virtuele pas, waarmee je online wereldwijde betalingen kan doen. Je beheert de pas via een handige mobiele app. N26 is daarom het meest geschikt voor mensen die het niet erg vinden om digitaal hun bankzaken te moeten regelen.

In winkels betaal je gemakkelijk met je mobiele telefoon via Apple Pay en Google Pay. Tegenwoordig heeft bijna iedereen deze continu op zak, waardoor je altijd en overal kan afrekenen. Wil je een keer geld opnemen? Ook dat kan gewoon met de mobiele app.

N26 is een online bank en heeft dus geen fysieke locaties. De website en klantenservice zijn daarnaast in Engels. Dit kan voor veel mensen beperkend zijn. Veel jongere mensen spreken tegenwoordig echter vloeiend Engels. Voor hen hoeft dit geen problemen op te leveren.

Net als een aantal andere banken biedt N26 naast Standaard ook andere betaalpakketten aan. Hieronder kan je de maandelijkste kosten en onderscheidende kenmerken daarvan met elkaar vergelijken.

Maandelijkse kostenFysieke kaartInclusief voordelen voor vakantiegangers Extra verzekeringen
Standaard€0,00NeeNeeNee
Smart€4,90JaNeeNee
You€9,90JaJaNee
Metal€16,90JaJaJa

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis betaalrekening
 • Engelstalige website en klantenservice
 • Betalen met je mobiele telefoon
 • Bankieren via website en mobiele telefoon

7. ASN Bank

ASN Bank is één van de duurzaamste banken en maakt onderdeel uit van de Volksbank, waaronder SNS, ASN, Regiobank en BLG Wonen vallen. De bank biedt een betaalrekening tegen lage maandelijkse kosten. Met deze rekening betaal je altijd en overal online of met je betaalpas. Je vraagt ‘m eenvoudig online aan, kan gebruikmaken van een gratis overstapservice en betaalt nu voor de eerste 3 maanden zelfs helemaal niets.

 • Kosten: € 2,70

Mogelijkheden

Bij ASN Bank open je een duurzame betaalrekening voor jezelf voor € 2,70 per maand. Daarmee is ASN één van de goedkoopste banken van Nederland. Bij de betaalrekening ontvang je één betaalpas, waarmee je contactloos kan betalen. Ook kan je betalen met je mobiele telefoon.

Je regelt je financiën online of via de ASN-app. Daarmee kan je overal en altijd je online aankopen betalen en krijg je inzicht in je saldo. Zo houd je altijd goed zicht op je inkomsten en uitgaven. Mobiel bankieren beveilig je daarnaast middels een pincode, gezichtsherkenning of door je vingerafdruk te laten scannen.

De algemene tevredenheid over ASN is goed. Uit het jaarlijkse panelonderzoek van de Consumentenbond uit 2022 blijkt dat ASN over het algemeen een 9,1 scoort en voor de service een 8,5. Hieruit blijkt dat ASN tot de beste banken in Nederland behoort.

Wanneer je een betaalrekening bij ASN opent, steun je duurzame initiatieven. Als dit voor jou belangrijk is, kan ASN wat voor je zijn. Bij de aanvraag kan je gebruikmaken van een handige overstapservice. Op dit moment is de betaalrekening bovendien de eerste 3 maanden gratis.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis spaarrekening
 • Lage kosten
 • Gratis overstapservice
 • Duurzame bank

8. ING

ING is één van de grootste en bekendste betrouwbare banken van Nederland. De bank is er voor zowel particulieren als ondernemers en heeft voor particulieren onder meer het OranjePakket met Korting. Deze bestaat uit één betaalrekening en één betaalpas met verschillende (online) betalingsmogelijkheden. Al je financiën zijn gemakkelijk en snel te beheren via de website en app van ING.

 • Kosten: € 3,15

Mogelijkheden

ING is één van de bekendste banken van Nederland en is gezien de honderden jaren aan activiteit ook een betrouwbare bank die al jaren meegaat. Particulieren kunnen er het OranjePakket met Korting aanvragen voor € 2,70 per maand. Deze bestaat uit één betaalrekening met één betaalpas. Het reguliere OranjePakket kost € 3,15 per maand.

Je kan op verschillende manieren betalen: met je pinpas, contactloos en met Apple Pay of Mobiel Betalen. Bovendien is het mogelijk om voor € 0,80 per keer contant geld op te nemen en voor € 6,00 per keer contant geld op je rekening te storten. Je regelt al je financiën ten slotte via de website en mobiele app, waardoor bankieren overal en altijd mogelijk is.

ING is een fysieke bank, wat betekent dat je ook op kantoor langs kan komen. Voor mensen die hun bankzaken liever niet alleen online regelen, is dit erg handig. De klantenservice wordt bovendien ook in het Engels aangeboden. Ook voor mensen die net in Nederland zijn komen wonen of werken is ING daarom ideaal.

Je kan bij ING kiezen uit twee betaalpakketten. Wij hebben ons gericht op het OranjePakket met Korting, maar misschien spreekt het OranjePakket je meer aan. Hieronder zie je de maandelijkse kosten en de onderscheidende kenmerken.

Maandelijkse kostenKosten contant geld opnemenKosten geld storten
OranjePakket€3,15Gratis2 keer gratis en €6,00 bij muntgeld en vanaf 3 keer storten
OranjePakket met Korting€2,70€0,80 per keer €6,00 per keer

Belangrijkste kenmerken

 • Bankieren via website en mobiele telefoon
 • Contactloos betalen met Mobiel Bankieren en Apple Pay
 • Nederlandstalige en Engelstalige klantenservice
 • Betrouwbare bank met fysieke locaties

9. SNS

SNS maakt onderdeel uit van de Volksbank, waaronder meerdere Nederlandse banken vallen. Als particulier kan je voor SNS Basis gaan, een betaalrekening voor lage kosten. Met de handige app heb je al je inkomsten en uitgaven altijd duidelijk in beeld. Verschillende betalingsmogelijkheden maken de aankoop van producten en diensten daarnaast eenvoudig voor iedere Nederlander.

 • Kosten: € 2,95

Mogelijkheden

Voor particulieren is er SNS Basis. Daarvoor betaal je € 2,95 per maand. Aan deze betaalrekening kan je een gratis spaarrekening toevoegen. Daarmee kan je al je geldzaken voor lage kosten op één plek regelen. Dat is aantrekkelijk voor iedereen die van overzicht houdt.

Bij de rekening ontvang je een gratis betaalpas. Daarmee kan je pinnen en contactloos betalen. Bovendien kan je betalen met Apple Pay. Heb je een Android-telefoon? Dan kan je afrekenen met mobiel betalen. In SNS Mobiel Bankieren zie je daarnaast in één oogopslag hoeveel geld je op je rekening hebt staan en wat je hebt ontvangen en uitgegeven.

SNS zorgt voor persoonlijke aandacht voor iedere klant. Ze hebben meerdere fysieke kantoren in Nederland en hebben persoonlijk adviseurs in de winkels staan. Daarnaast kan je met ze bellen, chatten en appen als je problemen hebt. Voor ieder wat wils dus.

Ook SNS Bank heeft twee mogelijkheden voor betaalpakketten. Wij hebben SNS Basis besproken, maar misschien heb je meer interesse in SNS Compleet. Hieronder kan je de twee betaalpakketten op basis van de maandelijkse kosten en onderscheidende kenmerken met elkaar vergelijken.

Maandelijkse kostenKosten extra betaalpasAankoopverzekeringRood staan
SNS Basis€2,95€0,75 per maandNeeNee
SNS Compleet€3,95GratisJa3 dagen kosteloos per maand

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis spaarrekening
 • Lage kosten
 • Bankieren via website en mobiele telefoon
 • Persoonlijke aandacht voor iedereen

10. Rabobank

Rabobank is een grote en bekende bank in Nederland met meerdere fysieke locaties door het hele land. Voor particulieren heeft de bank meerdere betaalrekeningen, waaronder het Rabo DirectPakket. Daarmee regel je je bankzaken overal en altijd via je mobiele telefoon en kan je op verschillende manieren betalen. Je vraagt het betaalpakket eenvoudig online aan en kan daarbij gebruikmaken van een gratis overstapservice.

 • Kosten: € 2,95

Mogelijkheden

Rabobank is één van de grootste banken van Nederland en een betrouwbare bank door de lange bestaansgeschiedenis. Particulieren kunnen er het DirectPakket aanvragen voor € 2,95 per maand. Het betaalpakket bestaat standaard uit één betaalrekening met één betaalpas. Een extra betaalrekening kost € 1,75 per maand.

Je kan op verschillende manieren betalen. Uiteraard kan je met de betaalpas afrekenen, maar ook contactloos, via Apple Pay en Google Pay, met je smartphone en met je smartwatch. Het vergeten van je betaalpas is daardoor niet meer het einde van de wereld. Je bankzaken regel je daarnaast online via de website of overal en altijd via de handige mobiele app.

Rabobank is een fysieke bank met meerdere kantoren door het hele land. Dit kan een pluspunt zijn voor mensen die graag in het echt met werknemers willen kunnen spreken. Daarnaast zijn ze 6 dagen in de week telefonisch en per chat bereikbaar. Als je overstapt, kan je bovendien gebruikmaken van een gratis overstapservice.

Wij richten ons op het Rabo DirectPakket, maar Rabobank biedt verschillende betaalpakketten aan voor particulieren. Hieronder zie je een overzicht van de betaalpakketten, de maandelijkse kosten en de onderscheidende kenmerken.

Maandelijkse kostenInclusief creditcardInclusief voordelen voor vakantiegangers
Rabo DirectPakket€2,95NeeNee
Rabo BasisPakket€4,45 JaNee
Rabo TotaalPakket€6,50 JaJa

Belangrijkste kenmerken

 • Contactloos betalen met Apple Pay en Google Pay
 • Rentekorting bij een Rabobankhypotheek
 • Betrouwbare bank met fysieke locaties
 • Gratis overstapservice

Gratis bank tegenover traditionele bank voor particulieren

De meeste banken in Nederland hebben alleen betaalde bankrekeningen voor particulieren. Zoals je hebt kunnen lezen, zijn dit banken als Knab, ABN AMRO, Bunq, ING, SNS, ASN en Rabobank. Voor het gebruik van de rekening betaal je een vast maandelijks bedrag.

In Nederland kan je ook kiezen voor een gratis bankrekening voor particulieren. Wij hebben Openbank, Revolut en N26 besproken. Deze zijn beschikbaar voor Nederlanders, maar zijn vaak niet in Nederland gevestigd. Bij online banken kan je transactiekosten betalen. Dit kan een addertje onder het gras zijn wanneer je daar geen rekening mee houdt. Als je veel transacties doet, kan dit namelijk voor hogere kosten zorgen dan bij reguliere betaalde bankrekeningen.

Wanneer je niet veel transacties hebt, kan de goedkoopste bank voor jou een bank met gratis betaalrekeningen zijn. Wanneer je de rekening wel veel gebruikt, kan een bankrekening met een vast maandelijks bedrag juist een goedkopere optie zijn. De keuze voor een gratis bank of betaalde bank is dus volledig afhankelijk van jouw gebruikswensen.

Meerdere rekeningen openen bij verschillende banken

Het is mogelijk om meerdere betaalrekeningen te openen bij verschillende banken. Mensen kiezen hier soms voor, omdat ze bepaalde geldzaken van elkaar gescheiden willen hebben. Het hebben van meerdere betaalrekeningen kan dan voor overzicht bieden.

Als je meerdere betaalrekeningen opent, betaal je ook meer kosten per maand. Iedere aparte betaalrekening moet namelijk betaald worden. Als je kiest voor een tweede betaalrekening bij een gratis bank als Openbank of Revolut, is dit niet het geval.

Om kosten te drukken, kan je er ook voor kiezen een tweede betaalrekening te openen bij de bank waar je al zit. Meerdere banken bieden dit aan tegen lagere kosten. Het kan ook onoverzichtelijk zijn om bij verschillende banken betaalrekeningen te hebben. Bij één bank zitten met meerdere rekeningen zorgt dan voor meer overzicht. Handig, toch?

Kostenoverzicht van banken voor particulieren

De maandelijkse kosten van een particuliere betaalrekening verschillen per bank. Om het overzichtelijk te maken, zetten we ze daarom hieronder in één tabel, zodat je in één oogopslag ziet waar je de meeste en minste kosten betaalt.

Maandelijkse kosten
Openbank€0,00
Knab€6,00
ABN AMRO€3,25
Bunq€3,99
Revolut€0,00
N26€0,00
ASN€2,70
ING€3,15
SNS€2,95
Rabobank€2,95

Conclusie

Wat is de beste bank voor particulieren in Nederland? Uit onze test is gebleken dat Openbank het beste scoort op basis van gebruiksgemak, goede service en lage kosten. Als je je als particulier bij een nieuwe bank wil registreren, is dit een geschikte keuze. De betaalrekening is namelijk geheel gratis en je beheert deze eenvoudig via de website en je mobiele telefoon. Je ontvangt een gratis betaalpas, kan een gratis spaarrekening aanmaken en zet zelf reisvoordelen aan en uit. Ook zijn ze 365 dagen per jaar bereikbaar. Dat wil toch iedereen?

Wat uiteindelijk de beste bank particulier is, hangt af van jouw wensen en voorkeuren. De één heeft liever een fysieke bank, terwijl de ander goed overweg kan met een online bank. Welke bank is het beste? Die vraag kan je dus het beste zelf beantwoorden aan de hand van informatie op deze pagina.

Veelgestelde vragen

Voor welke bank kiezen de meeste mensen?

De grootste drie traditionele banken Rabobank, ING en ABN AMRO hebben de meeste klanten.

Ik ben minderjarig. Kan ik ook een particuliere bankrekening aanvragen?

Als je minderjarig bent, heb je uiteraard ook een betaalrekening nodig. Daar zijn bijvoorbeeld kinderrekeningen, jongerenrekeningen en soms studentenrekeningen voor. Deze kan je vaak niet zonder toestemming van je ouder of wettelijk vertegenwoordiger aanmaken als je jonger bent dan 18 jaar.

Is een particuliere bankrekening verplicht?

Banken zijn verplicht betaalrekeningen aan particulieren aan te bieden, maar je bent niet verplicht om een particuliere bankrekening te hebben. Het is echter wel handig om er één te hebben om je loon, uitkering of andere geldzaken te kunnen ontvangen en gebruiken.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Nibud
 • Website van Openbank
 • Website van Knab
 • Website van ABN AMRO
 • Website van Bunq
 • Website van Revolut
 • Website van N26
 • Website van ASN
 • Website van ING
 • Website van SNS
 • Website van Rabobank
Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland