Beste Bank voor Studenten: ING, ABN Amro en Rabobank

Gepubliceerd op:

Word je binnenkort 16 en ben je op zoek naar de beste bank voor studenten?

Dan is het belangrijk dat je één keer de beste rekening kiest, want een studentenrekening openen en vervolgens een andere openen… kost tijd, geld en energie.

Daarom is het van belang dat je alle studentenrekeningen in één oogopslag met elkaar vergelijkt en de beste voor jouw omstandigheden kiest.

Elk persoon heeft een andere voorkeur, met als gevolg een andere bank. Doe daarom altijd je eigen research en kijk welke bank dé beste is.

Laten we meteen beginnen.

Beste Bankrekening voor Studenten

1. ABN Amro Studenten Pakket

Een studentenrekening openen bij ABN Amro is nog nooit zo simpel geweest. Mis je wel eens betalingen van je vrienden of familie?

Met de ABN Amro app stel je in een paar klikken betaalalerts in op je op de hoogte te houden van al je uitgaven. Zo voorkom je onnodige kosten, incasso’s en in de ergste gevallen schulden. Vaak zien we jongeren te laat of vergeten te betalen bij het kopen van kleding, games of andere producten.

Maar met de ABN Amro studenten pakket voorkom je al deze problemen. Binnen enkele seconden heb je met één vingerafdruk al je openstaande betalingen betaald. 

Zo zien we dat steeds meer jongeren voor ABN Amro kiezen, omdat het simpelweg de beste is. Jongeren met een MBO, HBO of WO opleiding die niet goed kunnen om gaan met geld is dit ideaal.

Het is vrij simpel. Iedereen kan om gaan met geld, want uiteindelijk is het de manier waarop je dat doet. En om heel eerlijk te zijn… de ABN Amro app maakt dat makkelijker dan ooit. 

Niet geleerd voor een examen en toch een 8 halen?

Dat gevoel heb je wanneer je betaalalerts ontvangt van de ABN Amro app. JA, het is echt zo simpel. Een nét iets makkelijker studentenleven leiden doe je met ABN Amro.

2. Openbank Internetbankieren

Openbank is één van de weinige banken waar je € 0,- betaald. Voor studenten is dit ideaal, want een gratis bank voor studenten?

Wie wilt dat nou niet. Nou moeten we er wel bij vermelden dat iedere bank met z’n voor- en nadelen komt. En zo ook Openbank. Zo heeft deze bank geen fysieke kantoren in Nederland en worden al je bankzaken digitaal geregeld.

Ook is de klantenservice vaak in het Engels. Dit is voor de meeste studenten niet vreselijk, maar toch iets om mee te nemen wanneer je een studentenrekening opent.

En doordat er zoveel verschillende banken zijn, is het vaak toch iets om te onthouden dat deze bank geen vaste kosten heeft. 

Veel gewonen bankrekeningen hebben dit wel. Daar betaal je € 5,- of € 10,- per maand, waarbij je bij deze bank dat niet betaald.

Een paar voordelen van Openbank zijn mobiele app en internetbankieren in het algemeen. In tegenstelling tot veel andere banken biedt Openbank een prachtige interface aan, waar al je bankzaken snel geregeld worden.

Kortom, Openbank is een logische keuze voor de studenten die alle bankzaken digitaal regelen en geen moeite hebben met een Engelstalige klantenservice.

3. SNS Studentenrekening

Ben je tussen de 17 en 27 jaar en wil je een studentenrekening openen?

Dan is de SNS studentenrekening wellicht iets voor jou. Op een snelle een makkelijke manier al je kosten en baten in één oogopslag in de gaten houden.

Ook heb je de mogelijkheid om je volledige overzichten digitaal op de computer bij te houden. De kosten per maand zijn € 0,-, wat ideaal is want bij andere banken betaal je een vast bedrag per maand.

Na de afloop van je studie kan je overgezet worden naar een gewone betaalrekening. Vaak zien we dat jongeren voor SNS kiezen, met name doordat ze geen maandelijkse kosten hebben. 

Dit geld kan je uitgeven aan een keer uitgaan, uiteten of sparen voor vakanties. Vooral als jongeren/studenten is dit iets wat velen doen. Belangrijk om te weten is dat banken hanteren wel kosten wanneer je buiten de EU of in vreemde valuta betaalt.

Dit is vrij normaal bij de banken. Plus, de SNS bank biedt een overstapservice aan, zo hoef je zelf bijna niets te doen en wordt alles voor je geregeld.

4. ASN Studentenrekening

De ASN studentenrekening is voor studenten die nog ingeschreven staan en tussen dan 17 en 26 jaar oud zijn. 

SNS is een populaire bank onder jongeren die zich focussen op een duurzame wereld. Zo is de ASN Bank één van de duurzaamste banken in Nederland. Bovendien kan je bij de ASN Bank snel en makkelijk bankieren via de app.

Tegenwoordig gebruiken bijna alle jongeren een digitale app om de bankzaken te regelen, zo ook bij ASN. Nou moeten we er wel bij zeggen dat je rente moet betalen wanneer je in de rood staat.

Aangezien veel studenten dit niet ervaren, hoef je je hier geen zorgen over te maken. Zo lang je goed omgaat met je financiën kan er vrij weinig mis gaan.

Het grootste voordeel van de ASN studentenrekening is de je makkelijk mee kunt budgetteren. Alle kosten zie je in één overzicht, waardoor de administratie goed bij te houden is.

Voorkom dat je incasso’s, betaalherinneringen en boetes thuis krijgt.

Kortom, de ASN bank is één van de beste bankrekeningen voor studenten die een duurzame bank zoeken.

5. RABO Studentenpakket

De Rabobank heeft ook een studentenpakket. Dit studentenpakket is gericht op studenten tussen de 18 tot 25 jaar oud. Zo krijg je een betaalpas thuis gestuurd en regel je alle bankzaken volledig online.

Ook heb je de mogelijkheid om met Apple of Google Pay te betalen. Dit scheelt zeker wanneer je veel pasjes bij je hebt. En tegenwoordig heeft iedereen een telefoon, waardoor je nooit meer je pinpas thuis vergeet.

De kosten zijn € 0,- per maand en in enkele minuten heb je de rekening geopend. Wat zo fijn is aan de Rabobank studentenpakket is dat ze een gratis overstapservice aanbieden. Ze zorgen ervoor dat alle automatische incasso’s volledig worden overgezet.

Met minimale inzet heb je een rekening bij de Rabobank en betaal je snel met de Apple of Google Pay functie.

Plus, je hebt de optie om een creditcard erbij te nemen voor € 1,25 per maand. Als je iets wilt kopen in het buitenland met vreemde valuta en niet met iDeal kan betalen, is dit ideaal.

6. ING Studentenrekening

De ING Studentenrekening is vrij populair onder studenten. Elke 3e week van de maand wanneer studenten stufi ontvangen, zorg de ING bank ervoor dat je een notificatie ontvangt.

En wanneer je maximaal leent zie je elke maand € 900,- bijgeschreven worden. Dat voelt toch lekker aan, vooral als je net genoeg hebt om weer iets nieuws te kopen.

Bovendien spaar je automatisch met een speciale functie van ING. Elke maand wordt er automatisch een bedrag overgemaakt naar je spaarrekening. Zo zet je zelf spaardoelen en weet je 100% zeker dat je niet te veel uitgeeft.

Toch zien we dat jongeren vaak te veel uitgeven bij het uitgaan of shoppen. Nou is dit natuurlijk iets waar je zelf op moet letten, vooral als je 18+ bent. 

Maar het zetten van spaardoelen van ING maakt het wel zo simpel, zo hoef je zelf amper iets te doen en spaar je lekker door voor een vakantie bijvoorbeeld.

Kortom, de ING Studentenrekening is een prima alternatief voor de studenten die automatisch willen sparen.

7. Knab Rekening

Voordat we beginnen aan het stukje van de Knab Bank.

Het moeilijkste stuk heb je al gedaan. Beginnen met het zoeken naar de beste bank voor studenten. Het enige wat je nu nog moet doen is een rekening openen.

En om heel eerlijk te zijn… heb je bij Knab in 10 minuten geregeld. 

Dit is veel sneller dan bij de gemiddelde bank. Nou moet ik er wel bij zeggen dat de kosten bij Knab € 5,- per maand zijn. Dit is geen ramp voor de meeste studenten, want dat zou waarschijnlijk toch naar een paar pilsjes gaan.

Het grootste voordeel is dat je geen gedoe met papierwerk hebt. In tegenstelling tot veel andere banken waar dit verplicht is.

De grootste obstakels heeft Knab voor je geregeld, want je hoeft ook niet verplicht naar kantoor om documenten in te leveren, ondertekenen of in te dienen.

Een betaalrekening afsluiten is nog nooit zo simpel geweest. Als je het aan mij zou vragen, dan is een rekening openen bij Knab echt een no-brainer.

Studentenrekening VS Betaalrekening

Bij een studentenrekening betaal je geen maandelijkse kosten. In tegenstelling tot een betaalrekening zoals Knab waar je € 5 per maand betaald. 

Echter zijn studentenrekeningen alleen geschikt voor studenten die ingeschreven staan bij een MBO, HBO of WO opleiding.

Wanneer je bent afgestudeerd, wordt je overgezet naar een betaalrekening. Studenten hebben ook de mogelijkheid om een extra betaalrekening te openen, waaronder Knab één van de populairste is.

Als je behoefte hebt iets voor jezelf te beginnen na het studeren, dan is Knab een no-brainer.

Gemiddeld liggen de kosten van een betaalrekening op zo’n  € 30,- per jaar, maar dit verschilt nog wel eens per bank.

Voor- en nadelen van een studentenrekening

Voordelen:

  • Geen maandelijkse kosten
  • Kortingen bij veel winkels
  • Creditcards voor studenten
  • Mogelijkheid om in de rood te staan

Nadelen:

  • Geen

Gemiddeld spaartegoed van studenten

Uit verschillende onderzoeken en persoonlijke ervaring hebben we geconcludeerd dat de gemiddelde student zo’n  € 3.500 tot  € 5.000 op de spaarrekening heeft staan.

Dit is het gemiddelde, want er zijn ook studenten die veel meer dan dit hebben gespaard. En zo ook studenten die minder hebben. Het ligt er maar net aan hoeveel je elke maand opzij legt en of je ouders er aan bijdragen.

Vaak werken studenten naast hun studie om hun leven te financieren. Hierbij moet je denken aan uitgaan, feestjes en clubs bijvoorbeeld.

Bovendien lenen veel studenten bij DUO of krijgen ze een basisbeurs vergoeding iedere maand.

Conclusie

Uiteindelijk blijft de ABN Amro Studenten Pakket de beste bankrekening voor studenten. ABN Amro biedt een mobiele app aan waar je al je kosten in één overzicht bij houdt. Het is nog nooit zo simpel geweest als student om in één klik je app te openen en direct alles te zien.

Veelgestelde vragen

V: Welke bank kiezen de meeste jongeren?

A: De meeste jongeren kiezen vaak voor ABN Amro, ING of de Rabobank. Dit zijn toch echt de populairste banken onder jongeren en studenten.

V: Hoeveel mag je als student op je rekening hebben?

A: Als student onder de boven de 18 mag je tot € 50.650 belastingvrij sparen.

Studenten Vakantie Reizen Mastercard Visa card American Express
Spaarrekening Spaardeposito Banksparen Kinderspaarrekening Spaarmogelijkheden
Zakelijke lening Zonder BKR Met BKR DUO Verbouwing Hypotheek
Beginners Crypto Goud Vastgoed Aandelen voor Kinderen
 Let op: Wij zijn geen financiële instelling, bank of dienstverlener. Mogelijk worden wij vergoed voor uitgaande kliks naar onze partners.
Boober Logo
Disclaimer

© 2023 Boober — Met gemaakt in Amsterdam