6 Beste Zakelijke Rekening voor VOF Ondernemingen in 2023

Laatst bijgewerkt op:

Wanneer je van plan bent om een zakelijke rekening te openen voor een VOF is het van belang dat je dat in één keer goed doet. 

Tenzij je 85+ uur van je leven wilt weggooien door alle banken langs te gaan en te vragen welke het beste is…

Vooral met een partner is het uitermate belangrijk. Daarom hebben wij de 6 beste bankrekeningen voor VOF op een rijtje gezet.

Laten we meteen beginnen.

Dit zijn de 6 beste zakelijke rekeningen voor VOF:

1. ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

Ben je op zoek naar dé beste zakelijke rekening voor VOF?

Dan is de ABN Amro Volop Ondernemen Ambitieus verreweg de beste bank voor VOF. Voor minder dan 3 kopjes koffie open je een zakelijke bankrekening bij ABN Amro. 

Wat is een eigen onderneming nou vergeleken een een keer uiteten of kopje koffie. Wanneer je serieuze stappen wilt zetten en een succesvolle onderneming begint, dan is een zakelijke bankrekening openen bij ABN Amro een no-brainer.

Zo hoef je als startende ondernemer niet te focussen op bijzaken zoals:

  • Uren lang de administratie bijhouden
  • Klantenservice bellen omdat het niet lukt…
  • Met je privé rekening zakelijke kosten betalen

ABN Amro biedt hierbij de volledige ondersteuning, wat dit ook de favoriete bank maakt van VOF ondernemingen. En wanneer je kijkt naar de jaarlijkse kosten, dan komt dit uit op zo’n € 165,- per jaar. 

Vergeleken de andere banken is dit niet de goedkoopste, maar hierbij ontvang je wel een boekhoudkoppeling, wat je uren bespaart. Plus, 2 betaalpassen, want iedereen vergeet wel eens hun pasje.

En wanneer je een tweede hebt, is dit perfect.

Nou moet ik er wel bij zeggen dat iedere bank met z’n voor- en nadelen komt. Zo ook ABN Amro, wat van belang hierbij is, is dat je de juiste overwegingen maakt.

Het grootste nadeel is dat je geen zakelijke spaarrekening hebt. Dit is natuurlijk geen ramp, echter is het wel iets om mee te nemen wanneer je een zakelijke rekening opent.

Het openen van een zakelijke rekening is voor de meeste ondernemers niet iets wat met spoed geregeld wordt. Maar wil je nou serieus je onderneming stil laten staan… 

Ondernemers die direct actie ondernemen, zijn vaak het meest succesvolle op het gebied van omzet, integriteit, en leiderschap. 

Quotes

Uiteindelijk zijn er maar vier keuzes die leiden tot succes. Niets meer, niets minder. Leiderschap door innovatie, laagste prijs, loyaliteit of specialisatie.
Pieter Zwart, CEO van Coolblue.nl

Zo zie je maar weer dat ABN Amro niet voor niets één van de beste banken voor VOF ondernemingen is. 

Kosten: €13,75 per maand

2. ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

De ABN AMRO Volop Ondernemen Slim is een goedkoper model van de Ambitieus pakket. Ook is dit pakket af te nemen bij ABN Amro.

Online bankieren is nog nooit zo simpel geweest met de ABN Amro app. Met één klik heb je al je facturen betaald. Waarschijnlijk weet je het al, maar dit is geen particuliere rekening. Zoals veel traditionele banken een particuliere rekening aanbieden, is dat niet het geval bij deze.

Volop Ondernemen staat voor ondernemerschap, wat perfect is voor VOF ondernemingen. Het nadeel bij dit pakket is dat je max. 1 betaalpas kan aanvragen.

Bij meer betaalpassen moet je overstappen naar het Ambitieus pakket, wat iets duurder is. En voor de meeste mensen is dit niet relevant.

Vooral voor startende ondernemers die het nog niet zo breed hebben, is het niet van belang. Het belangrijkste is dat je begint met je inschrijven bij de KVK en direct actie onderneemt.

Er zijn 10.000+ mensen die iets voor zichzelf willen starten, maar een 0.01 % start daadwerkelijk met een zakelijke rekening openen.

Zodra je een rekening opent, zit je vast aan maandelijkse kosten. Dit is voor veel ondernemers de stap om iets te gaan doen. Want stil zitten kost alleen maar geld… 

Niemand zit daarop te wachten. Voor startende bedrijven die voor een VOF ondernemingsvorm kiezen is dit een logische keus.

Kosten: €9,90 per maand

3. Wise Rekening

Wise is een online bankrekening, dit betekent dat je niet fysiek naar een kantoor kan. Het is wel één van de goedkopere zakelijke rekeningen voor VOF ondernemingen. 

Bovendien is Wise ook nog eens één van de betere zakelijke rekeningen op de markt. Met name doordat ze veel internationale bedrijven ondersteunen. Nou moet ik er wel bij zeggen dat we alleen Wise aanraden aan VOF ondernemingen die veel internationale transacties hebben.

Wanneer je in Nederland verkoopt, koopt, en handelt, is het beter om voor ABN Amro te gaan. Zo zie je dat veel ondernemers die Wise gebruiken vooral in vreemde valuta handelen. 

Nou is dit niet meer iets van de tegenwoordige tijd, waarbij veel traditionele banken dit niet aanbieden. Vaak zijn het nog eens extra kosten die je moet betalen wanneer je met vreemde valuta wilt handelen.

Gelukkig is Wise hier de redder in nood. Bedrijven zoals:

  • Dropshipping
  • Affiliate Marketing
  • E-commerce in het buitenland
  • Social Media Marketing

Dit zijn vaak de soort ondernemingen die Wise gebruiken. Een andere bank is Revolut. 

Maar wanneer we kijken naar jonge ondernemers die een VOF beginnen met een vriend of vriendin, dan is Wise een no-brainer. Je hebt geen maandelijkse kosten. (betalen per transactie)

Kosten: €0,00 per maand

4. Triodos Zaken Rekening

Bij Triodos open je ook binnen enkele maanden een VOF rekening. Triodos is een bank in Nederland, dus je praat niet tegen een buitenlandse klantenservice.

Helaas zien we dat steeds vaker voorkomen, waarbij buitenlandse bedrijven een Engelse klantenservice gebruiken in Nederland. Voor mensen met een zakelijke rekening is dit heel erg vervelend.

Op het moment van dit artikel staat er een aanvraagperiode van 3 maanden bij Triodos Bank. Dit is vrij lang, vooral als je direct actie wilt ondernemen, daarom raden we ABN Amro als de #1 bank aan voor VOF ondernemers.

Binnen enkele dagen heb je de betaalpas in huis. En kan je gelijk aan de slag. Triodos is misschien goedkoper dan de andere zakelijke bankrekeningen, maar een wachttijd van 3 maanden is zeker iets om mee te nemen in je besluit.

Daarnaast is Triodos één van de duurzaamste banken ter wereld. Niet alleen in Nederland is Triodos groen bezig, maar de wereldpas is gemaakt van plantaardige grondstoffen.

Wellicht is dit iets om mee te nemen wanneer je een onderneming start. 

Kosten: €12,50 per maand

5. ING Zakelijk

Ook bij ING kan je een bankrekening openen als VOF onderneming. Voor €9,90 per maand heb je een eigen betaalpas, toegang tot een boekhoudpakket, en zakelijke creditcard.

ING is één van de grootste banken in Nederland met een hoge reputatie. Dit is ook de reden dat veel ondernemers voor ING kiezen, met name doordat ze zelf al een rekening bij ING hebben.

Dit maakt het openen van een zakelijke rekening simpel en snel. Bovendien bieden ze je een creditcard aan, wat handig is bij webshops. In veel webshops heb je tegenwoordig een zakelijke creditcard nodig.

En het beste? 

De eerste 6 maanden zijn volledig gratis. Na 6 maanden betaal je wel de maandelijkse kosten, maar als startende ondernemer is dit een no-brainer.

Bijna nergens krijg je dezelfde voordelen als bij ING Zakelijk. Met meer dan 8 miljoen rekeninghouders is ING een logische keus.

Kosten: €9,90 per maand

6. Rabobank Zakelijk

Bij Rabobank heb je ook de mogelijkheid om een zakelijke rekening te openen. Voor minder dan een € 10,- per maand heb je volledig toegang tot je eigen zakelijke rekening.

Het aantal transacties dat je maandelijks doet is laag geprijsd vergeleken andere banken. Bovendien bieden ze ook een gratis overstapservice aan. Wanneer je al een langere tijd zit bij een bank die niet aan je behoefte voldoen, is dit ideaal.

Vaak zien we dat middelgrote bedrijven gebruikmaken van de Rabobank. Nou wil dit niet zeggen dat kleine ondernemingen dit niet kunnen gebruiken, maar voor VOF ondernemingen is de ABN Amro toch iets voordeliger.

Aan het einde van de dag is het belangrijkste dat je start. Zoals we al eerder hebben gezegd, zijn er 10.000+ jongeren die iets voor zichzelf willen beginnen, maar nooit actie ondernemen.

Ben jij de persoon die stil staat… over 10 jaar zul je er geen spijt van hebben. En zelfs als het niet lukt, kan je altijd terug naar school, werk of opnieuw beginnen.

Kosten: €9,95 per maand

Snel zakelijke rekening openen in 5 stappen

Een zakelijke rekening openen in 5 simpele stappen:

Stap 1. Ga naar de ABN Amro site

Hier kies je uit 3 verschillende opties. Zo heb je Slim, Ambitieus en Grenzeloos. Dit zijn 3 verschillende pakketten met verschillende mogelijkheden. Belangrijk is dat je het juiste pakket kiest dat bij jou past.

Stap 2: Klik op Direct aanvragen

Wanneer je een keus hebt gemaakt, klik je op Direct aanvragen. Vervolgens kom je op een pagina waar je uit 2 verschillende situaties kiest. 

  • Ik heb een privérekening bij ABN AMRO
  • Ik ben nieuw bij ABN AMRO

Voor de meeste is het de 2e keus. Als je al een rekening bij ABN Amro hebt, dan kies je voor de 1e optie.

Stap 3: Selecteer de ondernemingsvorm

Vervolgens kom je op een pagina waar je uit verschillende ondernemingsvormen kan kiezen. Ook staat de prijs erbij en hoeveel maanden je recht hebt op een gratis rekening. 

Wanneer je de juiste ondernemingsvorm hebt geselecteerd, moet je een aantal vragen beantwoorden. Dit zijn hoeveel venoten er zijn en of het natuurlijke personen zijn.

Stap 4: Bedrijfsgegevens invullen

Vul alle gegevens in de pagina waar je naar toe wordt gestuurd. Dit is je KvK-nummer, bedrijfsnaam, postcode etc.

Stap 5: Afronden

Klik op afronden en wacht tot je V.O.F. rekening wordt goedgekeurd. Dit kan een aantal werkdagen duren, zorg er voor dat je de mail in de gaten houdt. (ook spam folder)

Kosten VOF rekening

BankKosten per maandVergelijken
ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus €13,75Bekijken
ABN AMRO Volop Ondernemen Slim€9,90Bekijken
Wise Rekening€0,00Bekijken
Triodos Zaken Rekening€12,50Bekijken
ING Zakelijk€9,90Bekijken
Rabobank Zakelijk€9,95 Bekijken

Conclusie

Tot slot blijft de ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus de beste bank voor VOF ondernemingen. In tegenstelling tot de andere is deze goedkoper, betere klantenservice en is in het algemeen populairder onder ondernemingen.

Wat van belang is dat je overwegingen maakt en kijkt welke bank het beste bij jouw onderneming past. Voor iedereen is wat anders, doordat ze andere eisen stellen aan hun onderneming.

Veelgestelde vragen

V: Waarom accepteert Knab geen VOF?

A: Knab accepteert geen VOF rekeningen

V: Kan een VOF een bankrekening openen?

A: Ja, VOF ondernemingen kunnen een bankrekening openen bij ABN Amro, Wise, Triodos, ING en de Rabobank.

V: Is een zakelijke rekening verplicht?

A: Nee, een zakelijke rekening is niet verplicht, echter is het wel handig om alle kosten en baten gescheiden te houden voor de boekhouding.

Studenten Vakantie Reizen Mastercard Visa card American Express
Spaarrekening Spaardeposito Banksparen Kinderspaarrekening Spaarmogelijkheden
Zakelijke lening Zonder BKR Met BKR DUO Verbouwing Hypotheek
Beginners Crypto Goud Vastgoed Aandelen voor Kinderen
 Let op: Wij zijn geen financiële instelling, bank of dienstverlener. Mogelijk worden wij vergoed voor uitgaande kliks naar onze partners.
Boober Logo
Disclaimer

© 2023 Boober — Met gemaakt in Amsterdam