Beste zakelijke rekening VOF ondernemingen in 2024

Bijgewerkt:

Door: Milou Ros

Leestijd: 13 minuten

VOF Rekening

Wanneer je een vennootschap onder firma (VOF) vormt, kan het handig zijn daarbij een zakelijke rekening te openen. Met een zakelijke rekening hou je namelijk de zakelijke geldstromen gescheiden van je privé geldstromen. Dit is voordelig voor de boekhouding. Daarnaast heb je dan de gezamenlijke bevoegdheid tot de betaalrekening.

Nederland heeft een breed aanbod aan zakelijke rekeningen waar je als VOF bij terecht kan. Wil je een bankrekening openen VOF? Dan kan het zijn dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Daarom helpen wij je bij het maken van een keuze.

Finom Start

Zakelijke Rekening VOF

0,00

Maandelijkse kosten

abn logo

ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

Zakelijke Rekening VOF

€ 13,75

Maandelijkse kosten

abn logo

ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

Zakelijke Rekening VOF

€ 9,90

Maandelijkse kosten

finom logo

Finom Premium

Zakelijke Rekening VOF

€ 28,00

Maandelijkse kosten

wise logo

Wise Business Account

Zakelijke Rekening VOF

£16

Eenmalige kosten

triodos logo

Triodos Internet Zaken Rekening

Zakelijke Rekening VOF

12,50

Maandelijkse kosten

ing logo

ING Ondernemerspakket

Zakelijke Rekening VOF

€ 9,90

Maandelijkse kosten

rabobank logo

Rabobank Zakelijke Rekening

Zakelijke Rekening VOF

€ 9,95

Maandelijkse kosten

revolut business logo

Revolut Business Kosteloos

Zakelijke Rekening VOF

0,00

Maandelijkse kosten

Wij hebben de beste zakelijke rekeningen voor VOF-ondernemingen op een rijtje gezet. Daarbij kijken we onder andere naar de kosten en mogelijkheden. Op basis daarvan kan je beoordelen wat de beste VOF-zakelijke rekening voor jullie onderneming is. Laten we meteen beginnen.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

22

22 uur onderzoek

27

Ervaringen onderzocht

8

Banken vergeleken

1. ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus

ABN AMRO is één van de grootste banken van Nederland en richt zich zowel op particulieren als ondernemers. Voor zakelijke ondernemers met een VOF heeft deze bank Volop Ondernemen Ambitieus. Daarmee ontvang je twee betaalpassen voor één betaalrekening, heb je een automatische boekhoudkoppeling en houd je middels online bankieren overzichtelijk je zakelijke kosten en baten gescheiden van alle privé-geldstromen.

 • Kosten: € 13,75

Kosten

ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus kost per maand €13,75.

Functies

ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus komt met één betaalrekeningen en twee betaalpassen. Dat is een prettige bijkomst wanneer meerdere ondernemers van hetzelfde bedrijf met deze betaalrekeningen willen kunnen afrekenen. Daarnaast is het mogelijk om meer betaalpassen aan te vragen.

Bovendien kan je met dit betaalpakket betalingen uitvoeren binnen het SEPA-betalingsverkeer. Alle inkomenden en uitkomende geldstromen komen te staan in Internet Bankieren Zakelijk en de ABN AMRO-app en kunnen automatisch worden gekoppeld met je boekhoudsysteem. Dit scheelt tijd en moeite voor de administratie en zorgt ervoor dat je VOF de maximale btw terug kan krijgen.

Daarnaast levert ABN AMRO online en telefonisch contact voor ondernemers met dit zakelijke betaalpakket. Wanneer je vragen of problemen hebt, staat deze bank voor je klaar. Hoewel de kosten van deze zakelijke rekening hoger liggen dan bij veel andere aanbieders, krijg je er dus vele handige functies voor terug.

Zakelijke rekening openen VOF bij ABN AMRO

Stap 1. Kies ‘Ik ben nog geen klant’.

Stap 2. Geef informatie over je ondernemingsvorm, je bedrijfsgegevens en je persoonsgegevens door.

Stap 3. Neem de samenvatting door en krijg een ontvangstbevestiging.

Stap 4. Wacht op de goedkeuring van ABN AMRO.

Belangrijkste kenmerken

 • Automatische boekhoudkoppeling
 • Meerdere betaalpassen mogelijk
 • Telefonisch en online klantenservice
 • SEPA-betalingsverkeer

2. Finom Start

Finom is een vernieuwende online bank zonder fysieke kantoren die volledig is gericht op zakelijke klanten. De bank biedt verschillende betaalpakketten aan, waaronder Start. Dit is een zakelijke bankrekening voor twee gebruikers met onder meer cashback, rekening- en boekhoudintegraties, facturering-API en boekhouderstoegang. Daarmee maakt Finom het voor VOF’s makkelijker dan ooit om te ondernemen.

 • Kosten: € 14,00

Kosten

Als je jaarlijks betaalt, betaal je voor Finom Start omgerekend € 14,00 excl. btw per maand. Als je maandelijks afrekent, kost dit je € 17,00 excl. btw per maand. Jaarlijks afrekenen is dan ook voordeliger dan maandelijks afrekenen. Je bespaart daarmee namelijk € 36,00.

Functies

Finom Start is een zakelijke betaalrekening die kan worden beheerd door twee personen. Je ontvangt er dan ook drie gratis fysieke kaarten per persoon en een onbeperkt aantal virtuele passen. Beide gebruikers hebben bovendien toegang tot een smart dashboard, ook wel het alles-in-één zakelijke platform genoemd. Daarmee is het regelen van bankzaken en het financiële beheer voor ondernemers overzichtelijk en snel te doen. Dit scheelt tijd en moeite.

Start heeft verschillende mogelijkheden en bijkomsten. Zo is er sprake van 2% cashback, facturering-API en rekening- en boekhoudintegraties. Daarnaast kan je boekhouder toegang krijgen, waardoor de boekhouding makkelijk en snel geregeld kan worden. Het geld wordt bovendien beschermd door online veiligheidsnormen.

Finom heeft meerdere betaalpakketten die geschikt zijn voor een VOF. Naast Start is er ook Premium, voor vijf gebruikers. Over het algemeen zijn deze pakketten vrijwel hetzelfde, maar waar je met Premium gebruik kan maken van bulkbetalingen, kan dat met Start niet. Wil je een zakelijke bankrekening openen? Dan kan je Finom Start één maand gratis uitproberen.

Zakelijke rekening openen VOF bij Finom

Stap 1. Registreer je op de website met je e-mailadres of sociale platform.

Stap 2. Voltooi alle stappen op het scherm en voer de ID-verificatie uit.

Stap 3. Finom beoordeelt de aanvraag en neemt contact op bij vragen.

Belangrijkste kenmerken

 • Twee gebruikers
 • Eén betaalrekening en drie betaalpassen per gebruiker
 • Online alles-in-één zakelijk platform
 • Betrouwbare en snelle integratie met financiële diensten

3. ABN AMRO Volop Ondernemen Slim

Als één van de grootste banken van Nederland biedt ABN AMRO verschillende zakelijke betaalpakketten aan, waaronder Volop Ondernemen Slim. Dit is een zakelijke betaalrekening met één betaalrekening en één betaalpas. Eigenaren van een VOF houden op deze manier al hun zakelijke en persoonlijke geldstormen van elkaar gescheiden, waardoor zakelijk ondernemen en boekhouden makkelijk is uit te voeren.

 • Kosten: € 9,90

Kosten

De maandelijkste kosten bij ABN AMRO Volop Ondernemen Slim zijn € 9,90.

Functies

ABN AMRO Volop Ondernemen Slim is een goedkopere zakelijke rekening dan Volop Ondernemen Ambitieus. Je krijgt één betaalrekening met één betaalpas. Je regelt al je bankzaken online via internet bankieren. Daar zie je al je zakelijke inkomsten en uitgaven binnen het SEPA-betalingsverkeer.

Je regelt de zakelijke financiën ook via de ABN AMRO-app. Daar kan je kosteloos betaalalerts aanzetten. Ook is het mogelijk Tikkie’s te sturen. Daarnaast kan je meerdere betaalpassen aanvragen wanneer dit nodig is. Bijvoorbeeld een mede-eigenaar kan dan ook van deze VOF bankrekening gebruikmaken.

In tegenstelling tot Volop Ondernemen Ambitieus kan je met het Slim-pakket alleen per chat contact opnemen met ABN AMRO. Ook is er geen boekhoudkoppeling, maar de zakelijke rekening maakt het uiteraard nog steeds eenvoudig om al je kosten en baten overzichtelijk te beheren. Deze VOF bankrekening openen? Dan lever je dus in op de boekhoudkoppeling, maar betaal je ook een paar euro minder per maand.

Zakelijke rekening openen VOF bij ABN AMRO

Stap 1. Kies ‘Ik ben nog geen klant’.

Stap 2. Geef informatie over je ondernemingsvorm, je bedrijfsgegevens en je persoonsgegevens door.

Stap 3. Neem de samenvatting door en krijg een ontvangstbevestiging.

Stap 4. Wacht op de goedkeuring van ABN AMRO.

Belangrijkste kenmerken

 • Meerdere betaalpassen mogelijk
 • Klantenservice via chat
 • SEPA-betalingsverkeer
 • Volledig online bankieren

4. Finom Premium

De vernieuwende online bank Finom heeft verschillende betaalpakketten voor zakelijke ondernemers, waaronder Premium. Dit betaalpakket is speciaal gemaakt voor vijf gebruikers. Daarmee kan iedereen in de onderneming gebruikmaken van onder andere een smart dashboard, rekening- en boekhoudintegraties, premium ondersteuning en een mobiele app. Finom is er daarmee op gericht ondernemen makkelijker te maken voor iedere VOF.

 • Kosten: € 28,00

Kosten

Als je maandelijks betaalt, betaal je € 34,00 excl. btw per maand. Als je één keer per jaar betaalt, kost Premium je omgerekend per maand € 28,00 excl. btw. Het is dus voordeliger om jaarlijks in plaats van maandelijks af te rekenen. Je bespaart daarmee namelijk € 72,00.

Functies

Finom Premium is gemaakt om door vijf ondernemers en werknemers te gebruiken. Als je de betaalrekening met meerdere mensen wil kunnen beheren, is Premium een geschikte keuze. Iedere gebruiker ontvangt kosteloos drie eigen fysieke kaarten en een onbeperkt aantal virtuele betaalpassen.

De betaalrekening is eenvoudig te beheren via het alles-in-één zakelijke platform van Finom dat online en via een app op je mobiele telefoon is te openen. Iedereen krijgt toegang tot een smart dashboard, waar je alle inkomsten en uitgaven van de VOF snel en overzichtelijk kan bekijken en beheren. Daarnaast ontvang je tot wel 3% cashback, kan je gebruikmaken van rekening- en boekhoudintegraties en ontvang je premium ondersteuning van Finom.

In het algeheel verschillen Premium en Start niet veel van elkaar. Het grootste verschil is het aantal gebruikers dat er gebruik van kan maken. In tegenstelling tot Start kan je met Premium echter wel gebruikmaken van bulkbetalingen. Als je daar baat bij hebt, kan Premium van Finom een geschikte optie zijn voor je VOF. Een zakelijke VOF rekening openen? Dan zit je bij Finom goed, want je kan Premium de eerste maand gratis uitproberen.

Zakelijke rekening openen VOF bij Finom

Stap 1. Registreer je op de website met je e-mailadres of sociale platform.

Stap 2. Voltooi alle stappen op het scherm en voer de ID-verificatie uit.

Stap 3. Finom beoordeelt de aanvraag en neemt contact op bij vragen.

Belangrijkste kenmerken

 • Vijf gebruikers
 • Eén betaalrekening en drie betaalpassen per gebruiker
 • Bulkbetalingen mogelijk
 • Online alles-in-één zakelijk platform

5. Wise Business Account

Het Engelstalige Wise, voorheen bekend als Transferwise, is geen bank, maar een elektronisch geldaccount. Het bedrijf biedt gratis digitale betaalrekeningen aan waarmee je vreemde valuta kan overmaken en ontvangen tegen een variabele gunstige wisselkoers. Voor VOF’s is het Wise Business Account geschikt als er veel internationale betalingen worden verricht. Je betaalt per transactie en beheert de rekening volledig online.

 • Kosten: £ 16

Kosten

Wise heeft geen vaste maandelijkse kosten. Je betaalt namelijk voor de transacties en een eenmalig bedrag van £16.

Functies

Wil je een rekening openen VOF en richt je je als onderneming voornamelijk op internationale transacties? Dan zit je bij Wise goed. Met deze gratis betaalrekening voer je internationale en nationale betalingen uit tegen wisselkoersen die lager liggen dan bij de meeste traditionele banken. Je kan geld ontvangen en sturen naar maar liefst 77 landen.

Fysieke betalingen voer je uit met een kosteloze Business Debit Card met 1% cashback. Het Wise Business Account geeft je daarnaast de mogelijkheid facturen in een paar seconden te betalen. Je kan het account bovendien koppelen met andere systemen en apps, zodat je al je financiën en de administratie soepel kan regelen.

Alle bankzaken regel je uiteindelijk overzichtelijk via een online platform van Wise. Daar kan je alle nationale en internationale geldstromen inzien en beheren. Als je voornamelijk nationaal actief bent, is Wise minder handig, maar voor internationaal actieve VOF’s kan Wise een geschikte keuze zijn.

Zakelijke rekening openen VOF bij Wise

Stap 1. Klik op ‘Register’ op de website.

Stap 2. Meld je aan met je e-mailadres of een sociaal platform en geef aan dat je een zakelijk account wil aanmaken.

Stap 3. Vul alle gegevens in en verifieer je met een mobiele telefoon.

Belangrijkste kenmerken

 • Geen vaste maandelijkse kosten
 • Engelstalige organisatie
 • Gunstige wisselkoersen voor transacties
 • Handel drijven met maar liefst 77 landen

6. Triodos Internet Zaken Rekening

Online bank Triodos is één van de duurzaamste banken ter wereld. De bank heeft geen fysieke kantoren, maar wel een Nederlandse klantenservice. De bank is er voor particuliere en zakelijke klanten en heeft voor VOF’s de Internet Zaken Rekening. Met deze betaalrekening regel je veilig online al je zakelijke financiën. Een koppeling met je boekhoudsysteem zorgt er daarnaast voor dat je bijna geen omkijken meer hebt naar je administratie. Op dit moment geldt helaas wel een aanvraagperiode van 3 maanden.

 • Kosten: € 12,50

Kosten

Triodos Internet Zaken Rekening kost € 12,50 per maand.

Functies

Met de Internet Zaken Rekening wissel je gemakkelijk en snel informatie over de rekeningen uit met je boekhoudsysteem middels een automatische koppeling. Daarnaast kan je onbeperkt transacties en afschriften uit het verleden inzien, waardoor je altijd zicht houd op de zakelijke geldstromen. Dit kan via de Mobiel Bankieren app en internetbankieren worden geregeld door meerdere gebruikers voor één rekening.

Bij deze zakelijke bankrekening kan je voor € 20 per jaar een Wereldpas ontvangen. Triodos is een duurzame bank en deze betaalpas is dan ook gemaakt van plantaardige grondstoffen. Als je als bedrijf waarde hecht aan duurzaamheid, kan dit mooi meegenomen zijn.

Wil je een zakelijke bankrekening VOF openen? Dan kan je bij deze bank gebruikmaken van een handige gratis overstapservice van 13 maanden. Triodos accepteert alleen zakelijke klanten die passen bij de missie van de bank. Daarnaast is er op dit moment een aanvraagperiode van 3 maanden. Dit is vrij lang, vooral als je direct aan de slag wil. Dit is dan ook zeker iets om mee te nemen in je besluit.

Zakelijke rekening openen VOF bij Triodos

Stap 1. Neem de criteria door om te bepalen of je aan de eisen voldoet van Triodos.

Stap 2. Klik op ‘Aanvragen’ op de website en vul alle benodigde gegevens in.

Stap 3. Triodos beoordeelt de aanvraag en stuurt daarvan een bevestiging per e-mail.

Belangrijkste kenmerken

 • Aanvraagperiode van 3 maanden
 • Duurzame bank
 • Meerdere gebruiks voor één betaalrekening
 • Betaalpas alleen tegen jaarlijkse betaling

7. ING Ondernemerspakket

ING is één van de drie grootste traditionele banken van Nederland en biedt voor ondernemers het ING Ondernemerspakket aan. Dit is een alles-in-één-betaalrekening met een betaalpas en een koppeling met boekhoudsystemen. De ING zakelijke rekening VOF is te beheren via Mijn ING en de Mobiel Bankieren App en zorgt ervoor dat de kosten en baten van jullie onderneming overzichtelijk in beeld komen.

 • Kosten: € 9,90

Kosten

Het ING Ondernemerspakket kost € 9,90 per maand.

Functies

Met het ING Ondernemerspakket kan een VOF alle zakelijke financiën overzichtelijk beheren middels internetbankieren via Mijn ING en de Mobiel Bankieren App. Daar kunnen gebruikers pushnotificaties aan- en uitzetten, betaalverzoeken verzenden en spaardoelen aanmaken. De in- en uitkomende geldstromen zijn overzichtelijk in het dashboard te zien en deze kan je makkelijk koppelen met je boekhoudsysteem.

Bij dit betaalpakket krijg je standaard één VOF-bankrekening en één betaalpas. Wil je een extra Zakelijke Rekening? Dan betaal je daarvoor € 5,90 per maand meer. Voor de koppeling met een boekhoudsysteem voor één betaalrekening betaal je daarnaast € 3,25 per maand. Hoe meer gekoppelde rekeningen je hebt, hoe meer je maandelijks betaalt. Ook kan je een zakelijke creditcard aanschaffen.

Het Ondernemerspakket is voor bedrijven die langer dan 1 jaar bestaan. Bestaat je VOF nog niet zo lang? Dan kan je het Starterspakket aanvragen. Deze is de eerste 6 maanden gratis met kosteloos onbeperkte transacties online. De betaalpakketten zijn voor alle ondernemers. Een zakelijke rekening VOF openen? Dan regel je dit niet online, maar op een kantoor van ING.

Zakelijke rekening openen VOF bij ING

Stap 1. Plan een afspraak in op kantoor via de website van de bank.

Stap 2. Geef de benodigde gegevens door aan de bankmedewerker.

Stap 3. ING beoordeelt de aanvraag.

Belangrijkste kenmerken

 • Mogelijkheid tot boekhoudkoppeling
 • Meer betaalpassen voor één betaalrekening mogelijk
 • Extra betaalrekening tegen betaling
 • Zakelijke creditcard mogelijk

8. Rabobank Zakelijke Rekening

Rabobank is één van de grootste en bekendste banken van Nederland en is actief als aanbieder van betaalpakketten voor particulieren en ondernemers. Als VOF rekening heeft Rabobank de Zakelijke Rekening, waarmee ondernemers hun bankzaken volledig online kunnen beheren via Rabo Business Banking en een mobiele app. Zo houden ondernemers hun zakelijke en persoonlijke geldstromen gemakkelijk van elkaar gescheiden.

 • Kosten: € 9,95

Kosten

De Rabobank Zakelijke Rekening kost € 9,95 per maand. Als starter is deze betaalrekening de eerste 6 maanden gratis.

Functies

Je beheert de zakelijke rekening middels Rabo Business Banking, waar je alle kosten en baten overzichtelijk beeld hebt en onder andere pushmeldingen per e-mail kan instellen. Per VOF ontvang je bovendien digitale rekeningafschriften voor je administratie en een Rabo Scanner.

De Rabobank Zakelijke Rekening komt met de mogelijkheid tot de Rabo BoekhoudKoppeling, waarmee je de inkomenden en uitkomende geldstromen automatisch kunt koppelen aan een boekhoudsysteem, zodat je minder tijd kwijt bent aan de zakelijke administratie. Bovendien kan er kosteloos een BedrijfsSpaarRekening worden geopend. Dit is een fijne bijkomst wanneer jullie de winst van de VOF willen sparen.

Standaard is de bankrekening VOF te beheren door één gebruiker. Willen meerdere mensen bij de zakelijke betaalrekening kunnen? Dan kan dat voor € 2,50 aan eenmalige kosten. Wil je een Rabobank zakelijke rekening VOF openen en is het vennootschap net opgericht? Dan is de Rabobank VOF-rekening de eerste 6 maanden gratis.

Zakelijke rekening openen VOF bij Rabobank

Stap 1. Klik op ‘Vraag aan zonder in te loggen’.

Stap 2. Vul alle gevraagde gegevens in.

Stap 3. Bevestig de afspraken en identificeer jezelf.

Belangrijkste kenmerken

 • Bankieren via Rabo Business Banking
 • Eén betaalrekening met één betaalpas
 • Gratis spaarrekening
 • Mogelijkheid tot boekhoudkoppeling

Kosten zakelijke rekening VOF

Om de maandelijkse kosten van alle zakelijke rekeningen voor VOF met elkaar te kunnen vergelijken, hebben we ze hieronder overzichtelijk in een tabel gezet. Bij de maandelijkse kosten kunnen extra kosten komen wanneer je van extra diensten gebruikmaakt, zoals SEPA-overboekingen en spoedoverboekingen.

Maandelijkse kosten
ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus€13,75
Finom Start€14,00 bij jaarlijkse betaling, €17,00 bij maandelijkse betaling
ABN AMRO Volop Ondernemen Slim€9,90
Finom Premium€28,00 bij jaarlijkse betaling, €34,00 bij maandelijkse betaling
Wise Rekening€0,00
Triodos Internet Zaken Rekening€12,50
ING Ondernemerspakket€9,90
Rabobank Zakelijke Rekening€9,95
vof rekening afsluiten

Voor- en nadelen van een zakelijke rekening voor VOF

Het openen van een zakelijke rekening heeft zowel voor- als nadelen. Over het algemeen levert een zakelijke rekening alleen maar voordelen op voor je VOF, zoals het kunnen scheiden van je kosten en baten van je privé-uitgaven. De VOF voordelen en nadelen van een zakelijke rekening staan hieronder op een rij. Dan kan je snel en overzichtelijk zien of het nemen van een zakelijke rekening geschikt is voor jullie onderneming.

Voordelen

 • Overzicht van zakelijke kosten en baten
 • Zakelijk en privé gescheiden houden
 • Eenvoudiger boekhouden
 • Professionele uitstraling door bedrijfsnaam bij afschriften

Nadelen

 • Hogere maandelijkse kosten dan reguliere betaalrekeningen

Conclusie

ABN AMRO is volgens onze test de beste zakelijke bank voor VOF, doordat ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus verschillende handige functionaliteiten heeft die ondernemen voor iedere VOF makkelijker maken. Hoewel Volop Ondernemen Ambitieus niet de voordeligste zakelijke rekening is, wegen de voordelen op tegen de nadelen. ABN AMRO Volop Ondernemen Ambitieus is op basis van onze criteria dus de beste zakelijke rekening VOF.

De keuze voor een zakelijke rekening vennootschap onder firma is uiteindelijk aan jezelf. Iedere onderneming is anders en heeft baat bij andere mogelijkheden en voorwaarden, zoals het aantal transacties dat de VOF kan uitvoeren en de mogelijkheden tot koppelingen met boekhoudsystemen. Wat voor de beste zakelijke rekening voor VOF is, is dan ook aan jullie.

Veelgestelde vragen

Kan ik een Knab VOF-rekening openen?

Nee, als VOF Knab kiezen voor een zakelijke rekening is niet mogelijk. Knab VOF is geen optie, omdat de bank zich alleen richt op particuliere klanten en zelfstandige ondernemers. Een Knab zakelijke rekening VOF bestaat dus niet.

Kan ik ook een zakelijke spaarrekening openen?

Ja, dat is zeker mogelijk. Dit kan onder andere bij de grote traditionele banken ING, ABN AMRO en Rabobank.

Is een zakelijke rekening verplicht VOF?

Of een zakelijke rekening VOF verplicht is? Nee, dat is het niet. Het is echter wel handig om er één te hebben, zodat je alle kosten en baten overzichtelijk hebt en je je zakelijke geldstromen gescheiden houdt van je privé geldstromen. Dit is uiteindelijk beter voor de boekhouding. De belastingdienst eist bovendien dat de zakelijke administratie 7 jaar wordt bewaard. Dit is zo makkelijker te regelen.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Kamer van Koophandel
 • Website van ABN AMRO
 • Website van Finom
 • Website van Wise
 • Website van Triodos
 • Website van ING
 • Website van Rabobank
Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland