De 5 beste prepaid creditcards voor particulieren

Bijgewerkt:

Door: Mabelle Abraham

Leestijd: 9 minuten

Doe je vaak wereldwijde betalingen? Dan is de kans groot dat dit je niet altijd is gelukt met je standaard betaalpas. Voor veel websites en bedrijven wereldwijd heb je namelijk een creditcard nodig. Om een reguliere creditcard te kunnen ontvangen, moet je echter een minimum inkomen hebben. Niet iedereen voldoet aan deze eis. Gelukkig kan je in dit geval voor een prepaid creditcard gaan.

ics go card

ICS GO Card

Prepaid Creditcard

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: 180 dagen
Openbank Я42 Mastercard

Openbank Я42 Mastercard

Prepaid Creditcard

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
revolut mastercard

Revolut Mastercard

Prepaid Creditcard

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
bunq mastercard

Bunq Easy Card

Prepaid Creditcard

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
n26 mastercard

N26 Mastercard

Prepaid Creditcard

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.

Er zijn verschillende aanbieders van prepaid creditcards. Het kan daarom moeilijk zijn om overzicht te houden. Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze gaan wij de beste prepaid creditcards van Nederland vergelijken. Daarbij letten we voornamelijk op de kosten en de mogelijkheden. Zo weet jij al snel wat voor jou de beste prepaid creditcard is.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

18

18 uur onderzoek

37

Ervaringen onderzocht

5

Creditcards vergeleken

1. ICS GO Card

International Card Services is een belangrijke creditcardverstrekker en heeft naast standaard Mastercard- en Visa-kaart ook de ICS GO Card, een creditcard die je kan opwaarderen. De kaart wordt in meer dan 200 landen geaccepteerd en je ontvangt 180 dagen aankoopverzekering en aflevergarantie. Je betaalt € 1,00 voor het opwaarderen van de kaart en de kaart is maximaal 3 jaar geldig.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De ICS GO Card is een Visa-creditcard. Visa-creditcards zijn wereldwijd het meest geaccepteerde betaalmiddel. Je betaalt ermee in meer dan 200 landen. Voor deze kaart betaal je eenmalige kosten, namelijk € 65,00. Daarna zijn er geen vaste bedragen meer.

Hoewel je de kaart moet opladen, er geen inkomenseis is en je BKR-registratie niet wordt getoetst, is de ICS GO Card geen daadwerkelijke prepaid Visa-kaart. Je kan er namelijk meer mee dan met de meeste prepaid kaarten. Je kan de creditcard tot € 10.000 opwaarderen en alle aankopen die je doet zijn 180 dagen verzekerd. Ook profiteer je van aflevergarantie.

Je beheert de kaart via Mijn ICS of de ICS-app voor je mobiele telefoon. Daarmee kan je altijd en overal geld storten op je creditcard, een rekening betalen en je saldo controleren. Het is daarnaast goed om te weten dat je € 1,00 betaalt iedere keer dat je de kaart opwaardeert. Daarnaast heeft de ICS GO Card een maximum geldigheid van 3 jaar.

Belangrijkste kenmerken

 • Wereldwijd meest geaccepteerde betaalmiddel
 • Aankopen 180 dagen verzekerd
 • € 1,00 kosten voor iedere opwaardering
 • 3 jaar geldig

2. Openbank Я42 Mastercard

Online bank Openbank biedt voor particuliere klanten de Я42 Mastercard aan. Deze kaart vraag je aan bij een gratis betaalrekening, waarbij je ook een Maestro-kaart ontvangt. Je kan er wereldwijd mee betalen, auto’s huren, boekingen regelen en meer. Je beheert de kaart via een app, betaalt geen oplaadkosten en hebt 365 dagen in het jaar toegang tot een Nederlandstalige klantenservice.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

Voor de Я42 Mastercard van Openbank betaal je geen kosten voor fysieke ontvangst. Daarnaast zijn er geen vaste maandelijkse of jaarlijkse kosten. Je ontvangt de kaart bij een gratis bankrekening, waarbij je ook een gratis Maestro-kaart ontvangt. Bij Openbank regel je dus kosteloos op één plek al je financiële zaken.

Met deze prepaid card kan je onder meer een auto huren, hotelovernachtingen reserveren, online aankopen doen en tickets bestellen. Je krijgt ook korting bij bekende merken als Booking.com en AVIS Car Rentals. Voor de creditcard prepaid opladen betaal je geen kosten, in tegenstelling tot bij enkele andere aanbieders.

Geld opnemen is vijf keer gratis wereldwijd en altijd gratis bij geldautomaten van Santander Group. Let wel op de wisselkoersen. Wil je reisvoordelen ontvangen en geen wisselkoersopslag betalen? Dan kan je ervoor kiezen Travel+ aan te schaffen voor € 7,99 per maand.

Het beheer van de kaart regel je via de website en app van Openbank. De bank heeft ook een Nederlandse klantenservice, waarbij je het hele jaar door terecht kan. Dit onderscheidt Openbank van enkele andere aanbieders en kan aantrekkelijk zijn wanneer je graag iemand telefonisch spreekt in je eigen taal.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis bij kosteloze bankrekening
 • Auto huren op vliegveld mogelijk
 • Geen kosten voor opladen
 • Nederlandse klantenservice

3. Revolut Mastercard

Online bank Revolut biedt gratis betaalkaarten aan die je altijd moet opwaarderen. De Revolut Mastercard, de prepaid creditcard, is er daar één van. Dit is een virtuele creditcard met gratis bankrekening waarmee je eenvoudig wereldwijd betaalt zonder wisselkoersopslag. Je betaalt 1,0% voor het opwaarderen van de kaart. Je kan er niet borg mee staan en de klantenservice is niet telefonisch en alleen in het Engels te spreken.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De Revolut Mastercard is een gratis prepaid mastercard. Je betaalt dus geen jaarlijkse bijdrage. In eerste instantie ontvang je alleen een virtuele creditcard. Wil je een fysieke prepaid creditcard aanvragen? Dan betaal je daar € 6,00 aan eenmalige kosten voor.

Je beheert de creditcard via de app van Revolut. Daarmee heb je altijd en overal zicht op je uitgaven. Ook beheer je daar eenvoudig je betaalrekening bij deze bank. Geld overmaken naar deze creditcard kan via een bankoverschrijving of creditcard. Je betaalt hier 1,0% transactiekosten voor.

Revolut geeft je daarnaast de mogelijkheid zonder wisselkoersopslag tot € 1.000 over te maken naar 30 landen en 30 verschillende valuta te bewaren in de app. Je kan er helaas niet borg mee staan en de Engelstalige klantenservice is daarnaast niet telefonisch te bereiken.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis bij een kosteloze bankrekening
 • Kaart opladen tegen 1,0% transactiekosten
 • Engelse klantenservice
 • Geen wisselkoersopslag bij wereldwijde betalingen

4. Bunq Easy Card

Online bank Bunq is een bekende naam in Nederland geworden en biedt voor particulieren de Bunq Easy Card aan. Deze gratis kaart kan je aanvragen bij een betaalpakket of spaarrekening van Bunq. Je waardeert de kaart kosteloos op via iDeal en kan er vervolgens kosteloos wereldwijd mee betalen. Ook kan je borg staan. Het beheer van de kaart en het bereiken van de klantenservice kan alleen via een app.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De Bunq Easy Card is een virtuele prepaid creditcard die je gratis kan ontvangen bij een betaal- of spaarrekening van de online bank. Een fysieke creditcard kost € 9,99 per jaar en is alleen beschikbaar voor klanten met een Bunq Easy Savings-account.

De kaart functioneert als een creditcard. Het enige verschil is dat je deze moet opwaarderen. Je kan er borg mee staan als je een auto huurt, maar moet het geld voor de borg dus al wel op de kaart hebben staan. Geld storten doe je eenvoudig en kosteloos via iDeal. Betalen kan daarnaast fysiek, via Apple Pay of Google Pay en online. Betalen in vreemde valuta brengt geen extra kosten met zich mee.

Je beheert de Bunq Easy Card via de handige app van Bunq. Daar regel je ook al je andere bankzaken. Je financiën zijn dus op één plek geregeld. Dat is wel zo overzichtelijk. Hoewel je wel borg kan staan, zoals bij gewone creditcards, ontvang je helaas geen aankoopverzekering. De klantenservice is daarnaast alleen via de app bereikbaar.

Belangrijkste kenmerken

 • Beschikbaar bij een betaalrekening
 • Gratis virtuele prepaid creditcard
 • Auto huren mogelijk
 • Geen extra kosten bij betalingen in vreemde valuta

5. N26 Mastercard

De Mastercard Classic is een betaalbare creditcard die wordt aangeboden door International Card Services (ICS). Het is één van de bekendste en meest voorkomende creditcards ter wereld. Je kan er wereldwijd mee betalen, online en fysiek. Je aankopen zijn 180 dagen verzekerd, je krijgt aanvullende verzekeringen en de klantenservice is 24/7 bereikbaar.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De N26 Mastercard is een gratis prepaid creditcard die je krijgt als je een gratis betaalrekening opent bij N26. Dit is een digitale bankrekening met IBAN-nummer waarmee je wereldwijd kan betalen. Aan deze online prepaid creditcard ben je dus geen kosten kwijt. Dat kan zo een paar tientjes schelen. Wil je een fysieke kaart? Dan betaal je daar eenmalig € 10,00 voor.

Het beheer van de creditcard regel je via de N26-app voor je mobiele telefoon. Daarmee heb je altijd en overal zicht op al je uitgaven. Voor eurobetalingen en betalingen in vreemde valuta betaal je geen kosten. Geld storten doe je via iDeal en contactloos betalen met een fysieke kaart of Apple Pay of Google Pay kan tot € 50,00.

In tegenstelling tot een standaard creditcard is er geen aankoopverzekering. Ook kan je niet borg staan. Dit is standaard voor prepaid creditcards. Als je bij N26 wil profiteren van onder meer reisvoordelen en telefonische klantenservice moet je voor een betaalde kaart gaan. Het is ook goed om te weten dat N26 alleen in het Duits en Engels beschikbaar is.

Belangrijkste kenmerken

 • Fysieke en online creditcard prepaid
 • Gratis betaalrekening bij N26 verplicht
 • Wereldwijde betalingen zonder wisselkoers
 • Duits- en Engelstalige online bank

Wat is een prepaid creditcard?

Wil je een product aanschaffen uit de Verenigde Staten? Wil je een auto huren tijdens je vakantie in een ver land? Dan kan het zijn dat je daar niet met je reguliere Nederlandse betaalpas terecht kan. In dit geval heb je een creditcard nodig. Dit kan een standaard creditcard of een prepaid creditcard (debetcard) zijn. Daarmee kan je in de meeste landen wereldwijd betalen en gaat er een wereld aan mogelijkheden voor je open. Je moet de prepaid creditcard zelf opwaarderen voordat je deze kan gebruiken.

Hoe werkt een prepaid creditcard?

Bij een reguliere creditcard word je BKR-registratie getoetst. Je moet namelijk over voldoende inkomen beschikken en niet te veel schulden en betalingsachterstanden hebben. Je inkomen mag daarnaast niet van een WW-uitkering komen. Vervolgens kan je geld uitgeven tot een bestedingslimiet dat de creditcardverstrekker je toewijst.

Prepaid cards werken anders. Je zet namelijk zelf geld op de kaart om voor voldoende saldo te zorgen en bepaalt dus je eigen bestedingslimiet. Omdat je daardoor geen geld leent van een creditcardverstrekker en alleen je eigen geld uitgeeft, hoeft je BKR-registratie niet gecontroleerd te worden. Ook krijg je er geen BKR-registratie door. Een prepaid card is dus voor iedereen een veilige manier om wereldwijd te kunnen betalen.

Om het allemaal nog wat duidelijker te maken, staan hieronder de voordelen en nadelen van een prepaid creditcard. Dan weet je snel of dit iets voor jou is.

Voordelen

 • Geen betalingsachterstanden mogelijk
 • Wereldwijd betalen
 • Geen BKR-toetsing
 • Lagere kosten dan creditcards

Nadelen

 • Geen aankoopverzekering
 • Niet borg staan
 • Geen aanvullende reisverzekeringen

Conclusie

Uit onze test is gebleken dat N26 Mastercard de beste prepaid creditcard is. Deze kaart krijg je bij een gratis betaalrekening van de online bank. Je regelt al je financiën dus eenvoudig op dezelfde plek. N26 is helemaal gericht op wereldwijde betalingen. Dit is fijn, omdat je creditcards ook juist daarvoor gebruikt. Voor eurobetalingen en betalingen in vreemde valuta betaal je geen wisselkoersopslag of transactiekosten. Ook is kost opwaarderen geen geld, want bij enkele andere aanbieders wel het geval is. Ga je een prepaid creditcard kopen? Dan is N26 al met al een goede keuze.

Wat uiteindelijk de beste kaart is, hangt natuurlijk af van je eigen voorkeuren. De één hecht meer waarde aan kosteloze wereldwijde betalingen, terwijl de ander liever een aankoopverzekering heeft. Vergelijk de verschillende prepaid creditcards daarom eerst voor je er één aanvraagt.

Veelgestelde vragen

Waar kan ik een prepaid creditcard kopen?

Je koopt de meeste prepaid creditcards gewoon online. Dit kost je meestal maar een paar minuten van je tijd. Het is echter ook mogelijk om in fysieke winkels een prepaid creditcard te kopen, als je liever met contant geld betaalt. Dit kan bijvoorbeeld bij Primera.

Wat is de beste prepaid creditcard?

Wat de beste prepaid creditcard is, hangt af van jou voorkeuren. Uit onze test is N26 gekomen, omdat je daar wereldwijd veel mee kunt zonder transactiekosten te betalen. Als je wil dat je aankopen beschermd zijn of borg wil kunnen staan, is de ICS GO Card misschien meer wat voor je. Uiteindelijk is die keuze helemaal aan jou.

Is er ook een gewone creditcard zonder BKR-toetsing?

Ja, die zijn er. Je hebt bijvoorbeeld de ICS GO Card van International Card Services. Dit is in feite geen standaard creditcard, maar ook geen doorsnee prepaid kaart. Je kan er namelijk borg mee staan, ontvangt een aankoopverzekering van 180 dagen en betaalt door de kaart op te waarderen.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Dnb
 • Website van N26
 • Website van Openbank
 • Website van Revolut
 • Website of ICS
 • Website van Bunq
Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland