Top 6: De beste zakelijke creditcard voor ondernemers

Bijgewerkt:

Door: Mabelle Abraham

Leestijd: 12 minuten

Niet alleen particulieren willen wereldwijd kunnen betalen. Ook ondernemingen profiteren hiervan. Als ondernemer is het dan handig om een zakelijke creditcard aan te vragen, die wordt gekoppeld aan je zakelijke betaalrekening. Er zijn echter talloze creditcards beschikbaar, waardoor het lastig kan zijn om een keuze te maken.

Moss

Zakelijke Creditcard

Persoonlijk

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: Persoonlijk
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
Visa World Card Business

Visa World Card Business

Zakelijke Creditcard

€ 42,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: € 2.500
 • Aankoopverzekering: 180 dagen
mastercard business

Mastercard Business

Zakelijke Creditcard

€ 40,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: € 2.500
 • Aankoopverzekering: 180 dagen
Knab Zakelijke Creditcard

Knab Zakelijke Creditcard

Zakelijke Creditcard

€ 25,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: € 2.500
 • Aankoopverzekering: 180 dagen
Visa World Card Business Gold

Visa World Card Business Gold

Zakelijke Creditcard

€ 154,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: € 5.000
 • Aankoopverzekering: 365 dagen
American Express Business Gold Card

American Express Business Gold Card

Zakelijke Creditcard

€ 225,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: geen
 • Aankoopverzekering: 180 dagen

Om je te helpen bij de aanschaf van een zakelijke creditcard zetten wij de beste zakelijke creditcards voor je op een rij. Daarbij kijken wij onder andere naar de kosten, het bestedingslimiet, de functies die je krijgt en de eisen die de creditcardverstrekker stelt. Zo weet jij al snel wat voor jou de beste keuze is. Laten we gelijk van start gaan.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

44

44 uur onderzoek

36

Ervaringen onderzocht

6

Creditcards vergeleken

1. Moss

Moss is een financieel platform waarop ondernemers een onbeperkt aantal fysieke en virtuele betaalkaarten voor hun werknemers en zichzelf kunnen aanvragen. Het platform is geschikt voor kleine en grote ondernemingen die meer controle over hun zakelijke uitgaven willen hebben. Met Moss profiteer je van een handige boekhoudintegratie en heb je altijd zicht op het beschikbare saldo, het kaartgebruik en de uitgaven.

 • Kosten: Persoonlijk

Kosten, bestedingslimiet en functies

Moss is een financieel platform voor alle ondernemers. Hiermee geef je in een handomdraai fysieke en virtuele creditcards van Mastercard met wereldwijde acceptatie uit aan je werknemers. Je bepaalt als ondernemer zelf van welke functies je wel of niet gebruik wil maken. Op basis daarvan komt de prijs tot stand. Er is dus geen vaste prijs. Je betaalt alleen voor de functies die je ook echt gebruikt.

Het systeem van Moss werkt met een saldo en transacties. Je komt op twee manieren aan saldo: je kan zelf geld naar je account overmaken of je neemt een kredietlijn bij Moss af. Het aantal transacties bepaalt hoeveel uitgaven je werknemers kunnen doen.

Het bestedingslimiet van een Moss-kaart is persoonlijk. Je kiest per werknemer en per kaart wat het bestedingslimiet is of hoeveel geld er maximaal kan worden uitgegeven. Bovendien is het mogelijk om in te stellen dat een kaart alleen voor een specifieke uitgave wordt gebruikt.

De kaarten worden beheerd vanuit het Moss-platform voor desktop en mobiele telefoons. Daar zie je wat het beschikbare saldo is, beheer je alle kaarten, controleer je de uitgaven en vul je alle gegevens in. Door middel van een handige boekhoudintegratie zet je de gegevens vervolgens eenvoudig in je boekhoudsysteem.

Voorwaarden en aanvragen

Iedere ondernemer kan gratis een vrijblijvend gesprek inplannen met een productexpert van Moss. Hiervoor dien je een aantal gegevens door te nemen, zoals het aantal werknemers van je bedrijf en de branche waarin je werkt. In het gesprek bespreek je vervolgens welke functies je wel en niet wil afnemen en op basis daarvan komt de productexpert met een prijs.

Belangrijkste kenmerken

 • Voor kleine, middelgrote en grote ondernemers
 • Dashboard met handige functies en boekhoudintegratie
 • Persoonlijk bestedingslimiet voor iedere werknemer
 • Geen inkomenseis van toepassing

2. Visa World Card Business

De Visa World Card Business is een zakelijke creditcard die wordt uitgegeven door International Card Services (ICS). De kaart is beschikbaar voor starters, kleine bedrijven en grote ondernemingen. Je kan iedere kaart individueel beheren en profiteert van een 180 dagen aankoopverzekering, aflevergarantie, internetgarantie, reisvoordelen en meer.

 • Kosten: € 42,00

Kosten, bestedingslimiet en functies

De Visa World Card Business is een creditcard voor zowel grote als kleine bedrijven. De Visa-kaart is ’s werelds meest geaccepteerde betaalmiddel in meer dan 200 landen. Je betaalt jaarlijks € 42,00 voor één creditcard als je er 1 tot 5 hebt. Voor 6 tot en met 25 creditcards betaal je minder, namelijk € 37,00 per kaart. Heb je er meer nodig? Dan betaal je € 32,00.

Het bestedingslimiet is € 2.500, maar kan naar wens worden aangepast. Voor starters is het limiet vastgesteld op € 500. Alle aankopen zijn daarnaast 180 dagen verzekerd. Ook profiteer je van onder meer aflevergarantie, een vluchtvertragingsverzekering, een aanvullende reisongevallenverzekering en internetgarantie.

Je beheert de creditcards via Mijn ICS Business en de ICS Business-app. Daar zie je alle transacties van iedere kaart, stel je limieten voor je werknemers in en voer je uiteraard betalingen uit. Je ontvangt maandelijks een rekening en kan deze binnen 21 dagen automatisch of handmatig betalen.

Voorwaarden en aanvragen

De creditcard kan worden aangevraagd door starters, kleine bedrijven en grote ondernemingen. Deze moeten in ieder geval beschikken over een:

 • Inschrijving bij de Kamer van Koophandel (KVK)
 • Permanent adres in Nederland
 • Positieve BKR-registratie

Daarnaast moet iedere aanvrager 18 jaar of ouder zijn en mogen er geen procedures wegens wanbetaling lopen tegen je bedrijf. Voldoe je aan al deze eisen? Dan kan je de zakelijke creditcard aanvragen via het online aanvraagformulier. Starters hoeven geen jaarcijfers aan te leveren. Bedrijven die langer dan 2 jaar staan ingeschreven moeten dat wel of kunnen een creditcard op borgstelling aanvragen. Belangrijk om te weten: het duurt op dit moment gemiddeld 10 weken voor je de creditcard(s) ontvangt.

Belangrijkste kenmerken

 • Voor starters en kleine en grote bedrijven
 • 180 dagen verzekerd
 • Maximaal bestedingslimiet van € 2.500
 • Positieve BKR-registratie noodzakelijk

3. Mastercard Business

De Mastercard Business is een zakelijke creditcard van creditcardverstrekker ICS. De kaart is geschikt voor starters, kleine ondernemingen en grotere ondernemingen met maximaal 50 werknemers. Je beheert iedere kaart individueel en ontvangt handige voordelen als reisverzekeringen, aflevergarantie en een 180 dagen aankoopverzekering.

 • Kosten: € 40,00

Kosten, bestedingslimiet en functies

De Mastercard Business van ICS is een zakelijke creditcard waarmee je wereldwijd kan betalen. De kaart is geschikt voor ondernemingen met maximaal 50 werknemers. Als je 1 tot 5 kaarten wil, betaal je voor iedere kaart € 40,00. Bij 6 tot en met 25 kaarten betaal je € 35,00. Meer nodig? Dan kost dat € 30,00 per kaart.

Net als bij de Visa World Card Business is de bestedingsruimte standaard € 2.500 en bij starters € 500. Aankopen zijn daarnaast 180 dagen verzekerd en je profiteert van aflevergarantie en verschillende verzekeringen, zoals een bagagevertragingsverzekering en vluchtvertragingsverzekering.

De creditcards van jezelf en je werknemers kunnen worden beheerd via Mijn ICS Business en de mobiele app van ICS. Daar stel je limieten in, voer je betalingen uit en ontvang je maandelijks je rekeningoverzicht van alle creditcards. Deze betaal je vervolgens binnen 21 dagen af middels automatische incasso of handmatige overschrijving.

Voorwaarden en aanvragen

Als je deze creditcard wil aanvragen, moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Inschrijving bij de KVK
 • Permanent adres in Nederland
 • Positieve BKR-registratie

Je moet daarnaast minstens 18 jaar oud zijn en er mogen geen gerechtelijke procedures tegen het bedrijf lopen wegens wanbetaling. Als je aan deze eisen voldoet, kan je de creditcard online aanvragen. Bedrijven die korter dan 2 jaar staan ingeschreven, hoeven geen jaarcijfers aan te leveren. Bestaat de onderneming langer? Dan moet dat wel of kan je een aanvraag doen met een borgstelling. De afhandeling duurt zo’n 4 weken.

Belangrijkste kenmerken

 • Voor starters en bedrijven met maximaal 50 werknemers
 • 180 dagen verzekerd
 • Maximaal bestedingslimiet van € 2.500
 • Positieve BKR-registratie noodzakelijk

4. Knab Zakelijke Creditcard

Online bank Knab richt zich zakelijk op zzp’ers en biedt voor hen de Knab Zakelijke Creditcard aan. Dit is een creditcard die wordt uitgegeven door ICS. Je kan er wereldwijd mee betalen, ontvangt een aankoopverzekering en aflevergarantie en profiteert van verschillende handige reisvoordelen. Een zakelijke rekening van Knab is hierbij verplicht.

 • Kosten: € 25,00

Kosten, bestedingslimiet en functies

De creditcard van Knab is een samenwerking met creditcardverstrekker ICS. De zakelijke mastercard is voor (startende) zelfstandige ondernemers. Je kan de creditcard namelijk alleen aanvragen bij een zakelijke rekening van Knab en deze rekening is alleen geschikt voor zzp’ers. Voor de kaart betaal je jaarlijks slechts € 25,00.

De bestedingsruimte is € 2.500. Als starter is je limiet een stuk beperkter, namelijk € 500. Bij je creditcard ontvang je een aankoopverzekering van 180 dagen en krijg je aflevergarantie. Ook krijg je standaard een aanvullende reisongevallenverzekering, vluchtvertragingsverzekering en bagagevertragingsverzekering.

Je beheert de kaart via de mobiele app van ICS. Daaraan merk je dus dat deze kaart echt geregeld wordt door deze creditcardverstrekker en niet direct door Knab. Met deze app heb je online inzicht in je gemaakte kosten, wat handig is voor je administratie. Ook ontvang je maandelijks een rekening. Je hebt 21 dagen om deze af te betalen.

Voorwaarden en aanvragen

Om de creditcard te mogen ontvangen, moet je voldoen aan de volgende eisen:

 • Je bedrijf staat ingeschreven bij de KVK
 • Je hebt een permanent adres in Nederland
 • Positieve BKR-registratie
 • Je hebt en zakelijke rekening bij Knab

Als je 18 jaar of ouder bent en er geen gerechtelijke procedures wegens wanbetaling tegen het bedrijf lopen, kan je de kaart online aanvragen. Als je starter bent, hoef je geen jaarcijfers door te geven. Als je bedrijf langer dan 2 jaar bestaat, moet dat wel of kan je in aanmerking komen voor een creditcard met borgstelling. Op dit moment duurt de aanvraag zo’n 9 weken.

Belangrijkste kenmerken

 • Voor (startende) zelfstandige ondernemers
 • 180 dagen verzekerd
 • Maximaal bestedingslimiet van € 2.500
 • Positieve BKR-registratie en rekening van Knab noodzakelijk

5. Visa World Card Business Gold

Creditcardverstrekker ICS biedt Visa World Card Business Gold aan, een zeer uitgebreide Visa-creditcard voor alle zakelijke ondernemers. Je profiteert daarmee van een 365 dagen aankoopverzekering, aflevergarantie, internetgarantie, een doorlopende reisverzekering en meer. Je beheert iedere kaart individueel en betaalt de rekening maandelijks af.

 • Kosten: € 154,00

Kosten, bestedingslimiet en functies

De Visa World Card Business Gold is de meest uitgebreide zakelijke creditcard van ICS. Je kan ermee terecht in vrijwel ieder land ter wereld. Voor deze creditcard betaal je jaarlijks € 154,00. Wil je er meer dan 25 ontvangen? Dan kan dat alleen op aanvraag geregeld worden.

Het bestedingslimiet is standaard € 5.000, maar kan naar wens worden aangepast. Voor starters is het limiet lager, omdat het risico groter is. Hun bestedingsruimte is € 500. Bij de kaart ontvang je een aankoopverzekering van 365 dagen, langer dan bij de meeste creditcards. Ook profiteer je van onder meer internetgarantie, aflevergarantie een doorlopende reisverzekering en een verzekering tegen ongeoorloofd gebruik door medewerkers.

Alle kaarten worden beheerd via Mijn ICS Business en de app voor je mobiele telefoon. Iedere maand ontvang je daar een rekeningoverzicht van alle creditcards. Deze betaal je binnen 21 dagen af via handmatige overschrijving of automatische incasso. Ook kan je er bestedingslimieten voor de werknemers instellen.

Voorwaarden en aanvragen

Starters en grote en kleine bedrijven komen voor deze kaart in aanmerking. Wil je de creditcard aanvragen? Dan is het belangrijk dat je aan de onderstaande eisen voldoet.

 • Inschrijving bij de KVK
 • Permanent adres in Nederland
 • Positieve BKR-registratie

Je moet daarnaast minstens 18 jaar oud zijn en er mogen geen gerechtelijke procedures tegen het bedrijf lopen wegens wanbetaling. Voldoe je aan deze eisen? Dan vraag je de kaart(en) eenvoudig online aan. Bedrijven die korter dan 2 jaar staan ingeschreven, zijn niet verplicht om jaarcijfers aan te leveren. Als de onderneming langer bestaat moet dat wel of kan je een aanvraag doen met een borgstelling. De afhandeling duurt gemiddeld 4 weken.

Belangrijkste kenmerken

 • Voor starters en kleine en grote bedrijven
 • 365 dagen verzekerd
 • Maximaal bestedingslimiet van € 5.000
 • Positieve BKR-registratie noodzakelijk

6. American Express Business Gold Card

American Express is een creditcardverstrekker voor particulieren en ondernemers. Voor ondernemingen die minstens 1 jaar actief zijn is er de American Express Business Gold Card. Je hebt geen bestedingslimiet en ontvangt talloze handige voordelen, waaronder een zeer uitgebreide reisverzekering en een aankoopverzekering van 180 dagen. Betalingen kan je uitstellen en extra creditcards voor werknemers zijn gratis aan te vragen.

 • Kosten: € 225,00

Kosten, bestedingslimiet en functies

De American Express Business Gold Card is een uitgebreide creditcard van American Express. Je betaalt er jaarlijks € 225,00 voor. Het eerste jaar is gratis en een extra creditcard voor je medewerkers is ook kosteloos aan te vragen.

De kaart heeft geen vooraf vastgestelde bestedingsruimte. Als je op zakenreis bent, loop je dus niet het risico dat je geen uitgaven meer kan doen. Je aankopen zijn 180 dagen verzekerd, je bent verzekerd tegen reisongevallen en reisongemakken, je krijgt geld-terug-garantie en profiteert van een doorlopende reis- en annuleringsverzekering. Deze creditcard is dus zeer geschikt voor ondernemers die veel zakelijk reizen.

Het beheer van de kaart gaat via de zogeheten Online Services van American Express. Daar zie je je transacties in en ook alle Membership Rewards. Bij iedere betaling ontvang je namelijk punten die je later weer kan uitgeven. Komt betalen je een keer minder goed uit? Dan kan je kiezen voor een betalingsuitstel van 30 tot 50 dagen.

Voorwaarden en aanvragen

Om deze creditcard aan te kunnen vragen, moet je aan de volgende eisen voldoen:

 • Minimaal 1 jaar ingeschreven bij de KVK
 • Geen negatieve BKR-registratie
 • Minimum bruto-inkomen van € 36.000 per jaar
 • UBO’s staan in het UBO-register

Voldoe je aan al deze voorwaarden? Dan vraag je deze creditcard gemakkelijk aan via de website van American Express. Daarvoor heb je een paspoort of geldig Nederlands of Europees identiteitsbewijs nodig en je mobiele telefoon. Na de aanvraag is de levertijd van de kaart gemiddeld 15 werkdagen.

Belangrijkste kenmerken

 • Minimum bruto-inkomen van € 36.000 per jaar
 • Geen bestedingslimiet
 • 180 dagen verzekerd
 • Betalingsuitstel mogelijk

Overzicht van kosten en kenmerken

De zakelijke creditcards verschillen allemaal net wat van elkaar. Om het nog wat duidelijker te maken, zetten we de jaarlijkse kosten en enkele kenmerken daarom overzichtelijk in een tabel. Zo zie je meteen welke creditcard jou het meest aanspreekt.

Jaarlijkse kostenOndernemingsvormenBestedingslimietAankoopverzekering
MossPersoonlijkKleine, middelgrote en grote bedrijvenPersoonlijkN.v.t.
Visa World Card Business€42,00Starters, kleine en grote bedrijven€2.500180 dagen
Mastercard Business€40,00Starters en bedrijven met max. 50 werknemers€2.500180 dagen
Knab Zakelijke Creditcard€25,00Zzp’ers (ook starters)€2.500180 dagen
Visa World Card Business Gold€154,00Starters, kleine en grote bedrijven€5.000365 dagen
American Express Business Gold Card€225,00Kleine en grote bedrijvenGeen180 dagen
zakelijke creditcard aanvragen

Voor- en nadelen van een zakelijke creditcard

Met een zakelijke creditcard betaal je overal veilig en snel. Dit kan niet altijd met een reguliere betaalpas. Voor ondernemingen kan het daarom essentieel zijn er één aan te schaffen wanneer je wereldwijd zakelijke uitgaven of aan zakenreizen doet. Zo voorkomen je namelijk belemmeringen en geniet je ook nog eens van handige voordelen als reisverzekeringen, aflevergarantie en een aankoopverzekering.

Wanneer je een zakelijke creditcard aanvraagt, ontvang je een bestedingsruimte waaraan je je moet houden. Je leent namelijk als het ware geld van een creditcardverstrekker, geeft dit geld uit en betaalt het maandelijks weer terug. Om hiervoor in aanmerking te komen moet je een positieve BKR-registratie hebben, omdat het risico voor de creditcardmaatschappij anders te groot is. Het is voor jezelf bovendien belangrijk goed in te gaten te houden wat jij en je werknemers uitgeven om bijvoorbeeld ongeoorloofd gebruik te voorkomen.

Aan de aanschaf van een zakelijke creditcard kleven dus zowel voordelen als nadelen. Om het wat duidelijker te maken, staan ze hieronder kort op een rij. Je kan zo meteen zien of een zakelijke creditcard iets is voor jouw onderneming.

Voordelen

 • Wereldwijd betaalgemak
 • Borg staan
 • Reisvoordelen
 • Aankoopverzekering

Nadelen

 • Achteraf de kosten betalen

Conclusie

Uit onze test is gebleken dat de Visa World Card Business de beste zakelijke creditcard is. Je kan ermee terecht in de meeste landen, meer dan met een Mastercard, en betaalt jaarlijks slechts een minimum van € 42,00 per kaart. Je ontvangt een aankoopverzekering van 180 dagen, aflevergarantie, internetgarantie en verschillende handige reisvoordelen. Dit maakt dat de Visa World Card Business een geschikte keuze is voor de meeste ondernemers.

Wat uiteindelijk voor jouw bedrijf de beste keuze is, hangt af van de eisen en voorkeuren die je hebt. Het is dan ook belangrijk om alle creditcards met elkaar te vergelijken, zodat je er zeker van bent dat de creditcard bij je past.

Veelgestelde vragen

Zijn er ook zakelijke creditcards zonder BKR-toetsing?

Nee, die zijn er niet. Als je een zakelijke creditcard aanvraagt, wordt altijd je BKR-registratie gecontroleerd. Heb je een negatieve BKR-status? Dan kan je ervoor kiezen een prepaid creditcard aan te schaffen op je eigen naam. Online banken N26 en Revolut bieden deze aan, maar ook ICS voor zowel Visa als Mastercard.

Kan je reguliere creditcards zakelijk gebruiken?

In principe is dit mogelijk. Je bent namelijk niet verplicht een zakelijke creditcard aan te schaffen. De Belastingdienst maakt hier geen onderscheid tussen, zolang je je administratie en boekhouding maar goed regelt. Wel kan het zijn dat de creditcardverstrekker zakelijk gebruik van je persoonlijke creditcard niet toestaat. Let daar dus op.

Kan ik met een zakelijke creditcard gespreid terugbetalen?

Nee, met een zakelijke creditcard is het niet mogelijk om het geld gespreid terug te betalen. Je moet het rekeningoverzicht in één keer afbetalen. Wel is het bij de American Express Business Gold Card mogelijk om je betaling uit te stellen.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Website van ICS
 • Website van Knab
 • Website van American Express

Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland