Beste 5 creditcards zonder BKR-registratie

Bijgewerkt:

Door: Mabelle Abraham

Leestijd: 8 minuten

We doen tegenwoordig bijna allemaal wereldwijd aankopen. Deze kan je meestal niet afrekenen met je gewone betaalpas. Je hebt namelijk een creditcard nodig. Om deze aan te kunnen vragen, doen creditcardverstrekkers vaak een controle van je bureau krediet registratie. Als je een negatieve BKR-registratie hebt, kan je geen reguliere creditcard aanvragen. Gelukkig kom je dan nog steeds voor een prepaid creditcard in aanmerking.

Openbank Я42 Mastercard

Openbank Я42 Mastercard

Creditcard zonder BKR

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
ics go card

ICS GO Card

Creditcard zonder BKR

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: 180 dagen
revolut mastercard

Revolut Mastercard

Creditcard zonder BKR

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
bunq mastercard

Bunq Mastercard

Creditcard zonder BKR

€ 35,88

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.
n26 mastercard

N26 Mastercard

Creditcard zonder BKR

€ 0,00

Jaarlijkse kosten

 • Bestedingslimiet: prepaid
 • Aankoopverzekering: n.v.t.

Wil je een creditcard aanvragen zonder BKR-toetsing? Lees dan hieronder verder. Wij gaan de beste creditcards zonder BKR-check met elkaar vergelijken, zodat jij weet welke mogelijkheden er voor jou zijn. Daarbij letten we onder meer op de kosten en de functies. Laten we maar gelijk beginnen.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

20

20 uur onderzoek

29

Ervaringen onderzocht

5

Creditcards vergeleken

1. Openbank Я42 Mastercard

De Spaanse online bank Openbank biedt gratis betaalproducten aan, waaronder een creditcard zonder BKR-toetsing. Dit is de Я42 Mastercard, waarmee je onder meer een auto kan huren en wereldwijd kan betalen. Bij Openbank regel je al je geldzaken op één plek, betaal je geen oplaadkosten, profiteer je van een Nederlandstalige klantenservice en kan je tegen meerkosten handige reisvoordelen ontvangen.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

Bij Openbank kan je een gratis Я42 Mastercard aanvragen bij een kosteloze betaalrekening. Hierbij ontvang je ook een gratis Maestro-kaart. Deze online bank biedt je dus de mogelijkheid om zonder kosten al je financiën op één plek te regelen.

Deze credit card zonder BKR-check heeft meer voordelen dan de meeste prepaid creditcards. Je kan er bijvoorbeeld een auto mee huren. Daarnaast betaal je geen kosten voor het opwaarderen van de kaart. Reisvoordelen ontvang je alleen als je kiest voor Travel +, waarvoor je maandelijks € 7,99 betaalt. Geld opnemen is bovendien vijf keer gratis in het algemeen en altijd gratis wereldwijd bij geldautomaten van Santander Group.

Je beheert de creditcard via de website en mobiele app van Openbank. Daar heb je zicht op je gehele financiële situatie. Heb je vragen? Dan kan je iedere dag van het jaar terecht bij de Nederlandstalige klantenservice van de bank.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis betaalrekening van Openbank noodzakelijk
 • Geen oplaadkosten
 • Auto huren mogelijk
 • 365 dagen Nederlandstalige klantenservice

2. ICS GO Card

International Card Services (ICS) is één van ’s wereldwijds grootste creditcardverstrekkers en heeft als creditcard zonder BKR-notering de ICS GO Card. Dit is geen standaard prepaid creditcard, maar een oplaadbare creditcard met een aankoopverzekering van 180 dagen en aflevergarantie. Voor het opwaarderen van de kaart betaal je kosten en de kaart verloopt na 3 jaar.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De ICS GO Card is een Visa-creditcard van creditcardmaatschappij ICS. Een Visa card is wereldwijd het meest geaccepteerde betaalmiddel. Je kan ermee terecht in ruim 200 landen, meer dan met een Mastercard-creditcard. Je betaalt voor deze kaart geen maandelijkse kosten. Wel betaal je eenmalig € 65,00.

Voor deze creditcard heb je geen positieve BKR-registratie nodig. Je kan de creditcard dus zonder BKR-toetsing aanvragen. Toch is het geen standaard prepaid creditcard. Je ontvangt namelijk meer voordelen dan bij de meeste oplaadbare kaarten. Je aankopen zijn namelijk 180 dagen verzekerd en je profiteert van aflevergarantie.

Het beheer van de kaart wordt geregeld via Mijn ICS of de ICS-app voor je mobiele telefoon. Daar controleer je je saldo, betaal je rekenen en stort je geld op de kaart. Voor deze stortingen betaal je € 1,00 per keer. De kaart is daarnaast maximaal 3 jaar geldig.

Belangrijkste kenmerken

 • 180 dagen verzekerd
 • € 1,00 kosten voor opwaarderen
 • Wereldwijd meest geaccepteerde betaalmiddel
 • 3 jaar geldig

3. Revolut Mastercard

De Revolut Mastercard is een gratis prepaid creditcard van online bank Revolut. Je ontvangt de kaart bij het openen van een gratis betaalrekening en regelt zo eenvoudig al je financiën op één plek. Je betaalt geen wisselkoersopslag bij wereldwijde betalingen, maar betaalt wel 1,0% transactiekosten bij opwaarderingen. Je kan niet borg staan, ontvangt geen verdere voordelen en kan de klantenservice alleen per chat in het Engels spreken.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De Revolut Mastercard is een gratis prepaid creditcard, net als vrijwel iedere kaart zonder BKR-toetsing. Je ontvangt de virtuele kaart nadat je een betaalrekening hebt geopend en kan tegen betaling van € 6,00 ook een fysieke kaart ontvangen.

Het beheer regel je via de Revolut-app voor je mobiele telefoon. Daar heb je zicht op al je financiën en maak je geld over naar de Mastercard. Voor het opladen betaal je 1,0% transactiekosten. Je kan kosteloos tot € 1.000 overmaken naar 30 landen in 30 verschillende valuta’s en kan al deze valuta kosteloos bewaren in de app. Voor wereldwijde betalingen betaal je geen wisselkoersopslag.

Je ontvangt geen verzekeringen en voordelen en kan er niet borg mee staan. De klantenservice is daarnaast alleen in het Engels en niet telefonisch te spreken. Het platform is wel geheel in het Nederlands beschikbaar.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis betaalrekening van Revolut noodzakelijk
 • 1,0% kosten voor opwaarderen
 • Geen wisselkoersopslag bij wereldwijde betalingen
 • Engelstalige klantenservice

4. Bunq Mastercard

Online bank Bunq biedt verschillende betaalpakketten en betaalkaarten aan voor particulieren. Bij een betaalrekening van de bank kan je de Bunq Mastercard aanvragen, een prepaid kaart waarvoor je € 2,99 per maand betaalt. Opladen en betalen in vreemde valuta is gratis en je kan er borg mee staan. Je ontvangt geen verzekeringen of reisvoordelen.

 • Kosten: € 2,99

Kosten en functionaliteiten

Je kan de Bunq Mastercard ontvangen bij een betaalde bankrekening van online bank Bunq. Voor deze kaart betaal je maandelijks € 2,99. In tegenstelling tot de meeste prepaid kaarten is de Bunq Mastercard dus niet gratis.

Met deze kaart ontvang je deels dezelfde voordelen als bij een normale creditcard. Zo kan je er bijvoorbeeld borg mee staan als je een auto wil huren op het vliegveld. Voor betalingen in vreemde valuta en het opladen van de kaart via iDeal betaal je bovendien geen extra kosten. Hoewel je voor de creditcard betaalt, heb je dus weinig extra uitgaven.

De Mastercard en je betaalrekening zijn te beheren via de mobiele app van Bunq. Je regelt je geldzaken dus eenvoudig en overzichtelijk op één plek. Het is daarnaast goed om te weten dat je geen aankoopverzekering ontvangt en de klantenservice alleen via de app te bereiken is.

Belangrijkste kenmerken

 • Betaalrekening van Bunq noodzakelijk
 • € 2,99 maandelijkse kosten
 • Auto huren mogelijk
 • Geen kosten voor opladen en betalen in vreemde valuta

5. N26 Mastercard

N26 is een Duitse online bank met gratis betaalrekeningen en creditcards. De N26 Mastercard is een gratis prepaid creditcard waarmee je wereldwijd kan betalen zonder extra kosten. De kaart komt met een betaalrekening en beide beheer je via de Engelstalige of Duitstalige app. Geld storten is gratis en kan via iDeal. Je ontvangt geen verzekeringen of voordelen.

 • Kosten: € 0,00

Kosten en functionaliteiten

De N26 Mastercard is een gratis prepaid creditcard die je ontvangt bij een gratis betaalrekening van de bank. Je betaalt dus geen maandelijkse kosten, maar voor de ontvangt van een fysieke kaart betaal je wel eenmalig € 10,00.

De kaart en rekening worden beheerd via de N26-app voor je mobiele telefoon. Daar zie je je transacties en voer je betalingen uit. Voor eurobetalingen en betalingen in vreemde valuta betaal je geen kosten. Dit onderscheidt de N26 Mastercard van vele andere creditcards. Geld storten doe je daarnaast kosteloos via iDeal en betalen kan contactloos en met Apple Pay en Google Pay.

De N26 Mastercard is een reguliere prepaid creditcard. Je ontvangt dus geen aankoopverzekering en reisvoordelen en kan ook niet borg staan. Wil je toch reisvoordelen ontvangen? Dan kan je een betaalde creditcard van N26 aanschaffen. Wel is het goed om te weten dat N26 niet in het Nederlands te gebruiken of te spreken is.

Belangrijkste kenmerken

 • Gratis betaalrekening bij N26 noodzakelijk
 • Wereldwijd betalen zonder extra kosten
 • Geen oplaadkosten
 • Engels- en Duitstalige website en klantenservice

Voor- en nadelen van een creditcard

De kans is groot dat jou weleens om een creditcard is gevraagd, bijvoorbeeld bij de aankoop van Microsoft Word of voor de huur van een auto op het vliegveld. Een creditcard is namelijk een wereldwijd geaccepteerd betaalmiddel, in tegenstelling tot de reguliere betaalpas die wij in Nederland gebruiken. Je kan ermee betalen in de meeste landen. Het is dan ook zeker handig om er één te hebben.

Zonder BKR-toetsing kom je vaak uit op een prepaid creditcard, ook wel debit cards genoemd. Bij een gewone creditcard kan je geld uitgeven tot een afgesproken limiet. Je leent als het ware geld van een creditcard maatschappij en betaalt dit bedrag maandelijks terug. Als je een negatieve registratie hebt, vinden verstrekkers dit te risicovol. Daarom kan je vaak alleen prepaid creditcards aanvragen zonder dat je BKR-status wordt gecheckt. Deze moet je namelijk zelf opladen. Je geeft het geld dus gelijk uit en bepaalt je eigen betalingslimiet.

Het hebben van een prepaid creditcard heeft zowel voor- als nadelen. Je kan er wereldwijd mee betalen, maar ontvangt minder extra voordelen dan bij een reguliere creditcard. Om de kenmerken duidelijker te maken, hebben we ze hieronder voor je op een rij gezet. Zo weet je meteen of een creditcard zonder BKR iets voor jou is.

Voordelen

 • Geen betalingsachterstand mogelijk
 • Wereldwijd betalen
 • Geen BKR-toetsing
 • Lagere kosten dan creditcards

Nadelen

 • Geen aankoopverzekering
 • Niet borg staan
 • Geen aanvullende reisverzekeringen

Conclusie

Uit ons onderzoek is gebleken dat de N26 Mastercard de beste creditcard is voor iedereen met een negatieve BKR-notering. Je kan de creditcard aanvragen zonder BKR-controle en ontvangt deze bij een gratis betaalrekening. Je regelt je financiën dus eenvoudig op één plek, wat overzicht biedt. Daarnaast is N26 erg geschikt voor wereldwijde betalingen, omdat je geen wisselkoersopslag of transactiekosten betaalt bij eurobetalingen en betalingen in vreemde valuta. Ook betaal je geen oplaadkosten. Wil je een prepaid creditcard aanvragen zonder BKR-check? Dan is de N26 Mastercard dus een geschikte en voordelige keuze.

Uiteindelijk hangt de keuze voor een creditcard zonder positieve BKR-notering af van jouw persoonlijke voorkeuren. Ga je een creditcard zonder BKR aanvragen? Neem dan al je opties door en vergelijk de creditcards uitgebreid, zodat je de juiste keuze maakt.

Veelgestelde vragen

Heeft ING ook een creditcard zonder BKR?

Nee, bij ING kan je geen creditcard zonder BKR-toetsing aanvragen. Wel is het zo dat je geen BKR-registratie krijgt als je een creditcard bij deze bank aanvraagt. Het geld wordt namelijk maandelijks van je betaalrekening afgeschreven en staat niet als lening bij BKR geregistreerd.

Is er een zakelijke creditcard zonder BKR-toetsing?

Nee, dit zijn er niet. Als je ondernemer bent, wordt altijd je BKR-registratie gecontroleerd. Wil je dan toch een creditcard aanvragen? Dan kan je ervoor kiezen een prepaid creditcard aan te schaffen in je eigen naam.

Waarom wordt er een BKR-toetsing gedaan?

Creditcardverstrekkers toetsen je BKR-registratie als je een creditcard aanvraagt om te kijken of je de uitgaven die je doet kan terugbetalen. Als je een negatieve registratie hebt, is het risico voor hen groter. Naast je BKR-notering eisen ze ook vaak een minimum vast inkomen. Op basis daarvan stellen ze vervolgens een bestedingslimiet vast.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

 • Dnb
 • Belastingdienst
 • Website van N26
 • Website van Openbank
 • Website van Revolut
 • Website of ICS
 • Website van Bunq
Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland