Geld Lenen? | Bekijk de Opties

Op zoek naar een lening met de laagste rente? Bekijk en vergelijk op Boober.nl de aanbieders van leningen. Onze experts maken ingewikkelde informatie makkelijk, zodat jij verantwoord geld kan lenen en een goede keuze kan maken. Kies bijvoorbeeld tussen een zakelijke lening of persoonlijke lening en bekijk welke bedragen en looptijden voldoen aan jouw wensen.

Persoonlijk

Freo

Persoonlijke lening

7,2% - 9,8%

Jaarlijks

Bekijk

ABN AMRO

Persoonlijke lening

7,7% - 11,0%

Jaarlijks

Bekijk

Lloyds Bank

Persoonlijke lening

6,7% - 8,3%

Jaarlijks

Bekijk

Bekijk alle rentes →

De rentes uit de bovenstaande vergelijker zijn gebaseerd op effectieve jaarrentes die kredietverstrekkers communiceren. Aan deze rentetarieven kunnen geen rechten worden ontleend (disclaimer).

Laatst gecontroleerd op 30 oktober 2023

Zakelijk

Swishfund

Zakelijke lening

1,00%

Maandelijks (v.a.)

Bekijk

New10

Zakelijke lening

0,46%

Maandelijks (v.a.)

Bekijk

BridgeFund

Zakelijke lening

0,70%

Maandelijks (v.a.)

Bekijk

Bekijk alle rentes →

De rentes uit de bovenstaande vergelijker zijn gebaseerd op effectieve maandelijkse én jaarrentes die kredietverstrekkers communiceren. Aan deze tarieven kunnen geen rechten worden ontleend (disclaimer). De rente is gebaseerd op basis van de laagste rente die de kredietverstrekkers communiceren.

Laatst gecontroleerd op 30 oktober 2023

Gecontroleerd

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd door Gabriel Baysoy op 30 oktober 2023. Expert op het gebied van finance. Werkt o.a. voor Bank.nl en Onderneming.nl.

Lees meer over Gabriel →

G. Baysoy

Verantwoord geld lenen

Het is begrijpelijk dat je soms extra geld nodig hebt voor voor onverwachte kosten of belangrijke aankopen. Het is echter van belang om te onthouden dat geld lenen ook risico's met zich meebrengt. Verantwoord geld lenen voorkomt dat je in de toekomst in de financiële problemen terecht komt. Daarom vinden we het van belang om je te informeren over de risico's en gevaren van geld lenen. Ga je een lening aanvragen? Dan zijn er een aantal aspecten om op te letten:

1. Bepaal de leenvorm

Er zijn verschillende mogelijkheden om geld te lenen. De meest voorkomende leenvormen zijn een persoonlijke lening en de zakelijke lening. Ook is er het doorlopend krediet. Alle kredietverstrekkers hanteren andere voorwaarden en alle leningen verschillen van elkaar. Denk daarbij aan de rente die je betaalt, de minimale en maximale looptijd voor het afbetalen, het bedrag dat je minimaal en maximaal kan ontvangen en de eisen die worden gesteld. Wees je bewust van de voorwaarden van alle leenvormen en weeg de voor- en nadelen tegen elkaar op.

2. Terugbetaling en maandlasten

Een belangrijk aspect van verantwoord geld lenen is om alleen te lenen wat je nodig hebt en kunt terugbetalen. Probeer daarom een duidelijk plan op te stellen voor het aflossen van een verantwoorde lening en bekijk de goedkoopste leningen voor lage kosten. Wees je er ook van bewust dat je huidige financiële situatie kan veranderen. Mogelijk verlies jij je baan of verandert je relatiestatus. Hou rekening met alle scenario's. Het lenen van te veel geld is verleidelijk, maar kan op lange termijn leiden tot financiële problemen. Voor meer duidelijkheid staat hieronder een voorbeeldberekening persoonlijke lening, zodat je weet wat de kosten kunnen zijn als je geld gaat lenen.

LeenbedragMaandlastenRenteLooptijdTotaal
€10.000€447,737,00 %2 jaar€10.745,42
€20.000€890,936,50 %2 jaar€21.382,20
€25.000€485,656,20 %5 jaar€29.138,90
Totale aflossing

Veelgestelde vragen

Waar kijkt een bank naar als ik geld wil lenen?

Als je een lening aanvraagt, beoordeelt een bank hoe groot de kans is dat zij het geleende bedrag binnen de afgesproken looptijd terugkrijgen. Daarbij kijken ze vaak naar je bureau krediet registratie (BKR). Een negatieve BKR-registratie heeft invloed op jouw kans om geld te kunnen lenen en of jouw aanvraag goedgekeurd wordt.

Wat is het verschil tussen een lening en een krediet?

Bij persoonlijke leningen ontvang je in één keer een afgesproken bedrag, dat je vervolgens moet terugbetalen met rente. Bij een doorlopend krediet kan je geld opnemen van een bedrag dat voor jou klaarstaat, waarbij je een kredietsom aflost. Dit kan je dus zien als een flexibele lening. Wil je een lening afsluiten? Dan kan je deze vormen van leningen vergelijken.

Wat is een lening oversluiten?

Als je een lening oversluit, sluit je een nieuwe lening af om daarmee al je openstaande schulden af te betalen. Je hebt dan dus maar één lening in plaats van meerdere losse leningen. Dit kan voor overzicht zorgen. Ook kunnen de voorwaarden bij de nieuwe bank voordeliger zijn. Als je een lening oversluit, bieden banken daar vaak een overstapservice voor.

Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland