De beste zakelijke lening zonder jaarcijfers

Bijgewerkt:

Door: Milou Ros

Leestijd: 7 minuten

Met een zakelijke lening kan je in je bedrijf investeren. Meestal heb je voor de aanvraag van een zakelijke lening jaarcijfers nodig, maar niet iedereen komt daarmee voor een lening in aanmerking. Ook zijn er ondernemingen die niet over deze cijfers beschikken of hun Bureau Krediet Registratie (BKR) niet willen delen. Hoe kom je dan aan een zakelijke lening?

Zoals je waarschijnlijk weet, krijg je met een zakelijke lening een bedrag op je rekening dat je vervolgens binnen een bepaalde looptijd moet terugbetalen met rente. De bedragen, looptijden en rentepercentages voor zakelijke leningen verschillen per aanbieder.

floryn logo

Floryn

Zakelijke lening

Op aanvraag

maandelijkse rente (v.a.)

BridgeFund

BridgeFund

Zakelijke lening

0,70%

maandelijkse rente (v.a.)

Wil je weten hoe je geld kan lenen zonder BKR-toetsing? Ben je benieuwd of je de jaarcijfers kan omzeilen? Lees dan verder, want wij hebben voor jou de aanbieders van een zakelijke lening zonder jaarcijfers onder elkaar gezet. Daarbij letten wij op de bedragen, looptijden, kosten, voorwaarden en hoe zij de aanvraag beoordelen.

Hoe hebben wij getest?

Om de betrouwbaarheid te waarborgen, hebben wij een unieke onderzoeksmethode ontwikkeld. Zo bepaal jij wat voor jou de beste keuze is!

12

12 uur onderzoek

18

Ervaringen onderzocht

2

Banken vergeleken

1. Floryn

Floryn is een bedrijf dat is opgericht door ondernemers voor ondernemers. Hierdoor weten zij dat het belangrijk is om kansen te grijpen. Sinds 2015 hebben zij al meer dan € 6.000.000 geïnvesteerd. Wil jij je ook bij hen aansluiten? Dat kan zonder jaarcijfers en BKR-registratie en kan binnen 24 uur zijn geregeld.

 • Rente: Op aanvraag
 • Looptijd: 24 tot 120 maanden
 • Leenbedrag: €10.000 – €3.000.000

Bedragen, looptijden en afbetalen

Je kan bij Floryn een lening aanvragen van minimaal € 10.000 tot maximaal € 3.000.000. Daar kan je dus alle kanten mee op. De minimale looptijd van een zakelijke lening is 1 jaar en de maximale looptijd is 5 jaar. De looptijden zijn flexibel, wat betekent dat kosteloos extra aflossen bij hen mogelijk is tot maximaal 20% per kalenderjaar.

Afbetalen gebeurt bij Floryn niet via een maandelijkse aflossing, maar via wekelijkse termijnen met een vaste rente. De hoogte van deze rente is afhankelijk van de looptijd van je lening.

Voorwaarden en de aanvraag

Zoals je weet zijn jaarcijfers en een BKR-registratie bij Floryn niet noodzakelijk, maar waar moet je dan wel aan voldoen?

 • Het bedrijf staat ingeschreven bij de Kamer van Koophandel (KVK)
 • Het bedrijf is minstens 6 maanden actief

Voor de aanvraag van aan zakelijke lening tot € 1.500.000 heeft Floryn je zakelijke bankafschriften van de afgelopen 6 maanden nodig. Wil je meer lenen dan dat? Dan vragen ze ook om een recente kolommenbalans en je debiteuren- en crediteurenlijst. Er is dus geen minimale jaaromzet vereist.

Voldoe je aan deze voorwaarden en kan je dit aanleveren? Dan vraag je de zakelijke lening aan via een formulier op de website. Dit duurt slechts een paar minuten. Vervolgens reageert Floryn daar binnen 24 uur op. Het voorstel dat zij doen is vrijblijvend. Je zit dus nergens aan vast. Ga je ermee akkoord? Dan kan je het geleende geld opnemen via de persoonlijke omgeving die Floryn voor je aanmaakt. Het bedrag wordt dezelfde dag nog aan je overgemaakt.

Wil je eerst weten wat jouw financiële mogelijkheden zijn zonder dat je gelijk een aanvraag doet? Dan kan je op de website van Floryn een zogeheten vrijblijvende QuickScan doen. Je vult daar in waarin je wil investeren en hoeveel omzet je draait. Zo simpel is het!

2. BridgeFund

BridgeFund is een online platform dat in de financiële behoeftes van ondernemers wil voorzien zonder tussenkomst van een bank. Ook dit is een platform van ondernemers voor ondernemers. Ondernemers stellen namelijk geld beschikbaar aan het platform in ruil voor rendement. Vervolgens kan jij als ondernemer dit geld lenen om te investeren. Dit kan bij hen zonder jaarcijfers, zonder BKR-toetsing en zonder businessplan.

 • Rente: Vanaf 0,70% per maand
 • Looptijd: 6 tot 24 maanden
 • Leenbedrag: €5.000 – €250.000

Bedragen, looptijden en afbetalen

BridgeFund biedt zakelijke leningen aan van minimaal € 5.000 en maximaal € 250.000. De bijbehorende aflossingstijden lopen van 6 maanden tot 24 maanden. Wil je vervroegd aflossen? Dan krijg je zelfs korting.

De meeste aanbieders van zakelijke leningen werken met maandelijkse termijnen, maar bij BridgeFund word je lening standaard afgelost door middel van dagelijkse automatische incasso’s. Iedere werkdag wordt er een klein bedrag van je zakelijke rekening afgeschreven dat bestaat uit de aflossing en kosten. Wil je liever wekelijks betalen? Dan kan je dat bespreken met je persoonlijke Costumer Success Manager. Deze bepaalt of dit voor jou een optie is.

Voorwaarden en de aanvraag

Je hebt dus geen BKR-registratie, businessplan en jaarcijfers nodig, maar waar moet je dan wel aan voldoen?

 • Je bedrijf staat ingeschreven bij de KVK
 • Het bedrijf is minimaal 1 jaar actief
 • Je hebt een zakelijke bankrekening
 • De minimale omzet is € 50.000

Om te bepalen of je in aanmerking komt voor een zakelijke lening, bekijkt BridgeFund je banktransacties van de afgelopen 12 maanden. Deze lever je aan in een MT940-bestand. Daarnaast vul je een UBO-formulier in. UBO staat voor Ultimate Beneficial Owners en in dit formulier staan dan ook alle de gegevens van alle belanghebbenden met een belang van 25% of meer.

BridgeFund heeft ook een schuldenformulier van je nodig, zodat ze je eventuele crediteren in beeld hebben. In enkele gevallen ben je ook vereist je BTW-aangiftes van het afgelopen jaar door te geven. Op basis hiervan beoordeelt BridgeFund wat voor jou de beste lening is.

Heb je dit allemaal paraat? Dan kan je in 5 minuten een aanvraag indienen op de website. Je vult je financieringsbehoefte, bedrijfsgegevens en banktransacties in en ontvangt daarna zo snel mogelijk een vrijblijvend voorstel. Ben je het eens met dit voorstel? Dan staat het geld binnen 24 uur na akkoord op je rekening.

Waarom een zakelijke lening zonder jaarcijfers aanvragen?

Een zakelijke lening stelt je in staat om te investeren in je bedrijf. Je bedrijf kan ermee groeien of innoveren door bijvoorbeeld de voorraad aan te vullen, machines aan te schaffen en een bedrijfsauto te kopen. Dit is natuurlijk de wens van vrijwel iedere ondernemer.

Zakelijke leningen moeten natuurlijk worden terugbetaald. Aanbieders schatten op basis van jaarcijfers en je BKR-registratie vaak in wat de financiële gezondheid van je bedrijf is. Wil je zakelijk lenen zonder jaarcijfers? Dan kan het zijn dat de rente die je moet betalen uiteindelijk hoger uitkomt, omdat het voor aanbieders op deze manier vaak moeilijker is om in te schatten hoe groot het risico is dat jij de lening binnen de afgesproken periode terugbetaalt.

In andere woorden: een negatieve BKR-registratie of een gebrek aan jaarcijfers kan je dus in de weg zitten bij de aanvraag van een zakelijke financiering. Als je er toch zeker van bent dat je de lening kan terugbetalen, is een zakelijke lening afsluiten mogelijk een goede keuze voor je.

Wil je snel weten of een bedrijfslening aanvragen wat voor jou is? Dan kan je hieronder overzichtelijk in het kort de voor- en nadelen lezen.

Voordelen

 • Snel kunnen investeren in je bedrijf
 • Vaste rentes en vaste looptijden
 • Kans op meer omzet op de lange termijn

Nadelen

 • Hogere rente dan met jaarcijfers
 • Prestatiedruk op de onderneming
 • Risico dat je niet kan terugbetalen

Geld lenen zonder BKR of jaarcijfers met financial lease

Als startende ondernemer of zelfstandig ondernemer beschik je, net als enkele bestaande bedrijven in Nederland, niet altijd over jaarcijfers. Misschien wil je een zakelijke lening zonder BKR of heb je net pas je bedrijf ingeschreven bij de KVK en beschik je daardoor nog niet over een zakelijk actueel bankafschrift. Dan is een zakelijke lening niet altijd een optie.

Ook voor bestaande ondernemingen is een zakelijke lening niet altijd de meest geschikte keuze. Dat hangt namelijk af van je wensen, het doel waarvoor je het geleende bedrag wil gebruiken en misschien zelfs de branche waarin je zit.

Wil je een andere optie? Dan kan je kijken naar een financial lease. Verschillende aanbieders vragen daarbij niet naar jaarcijfers of je BKR-registratie, zoals Financial Lease ZZP, 123Lease en Autokan.nl. Meer informatie over deze aanbieders is te vinden op hun websites.

Met een financial lease schaf je bijvoorbeeld een auto aan die je vervolgens in termijnen afbetaalt met rente. Maar ook hierbij geldt weer: hoe minder bewijs je levert dat je het geleende geld kan terugbetalen, hoe groter de kans dat de rente hoog uitkomt.

Conclusie

Wij concluderen dat je voor een zakelijke lening zonder BKR-toetsing en zonder jaarcijfers het beste terecht kan bij Floryn. Dit bedrijf eist dat je slechts minimaal 6 maanden actief bent en vraagt daarnaast alleen om een recente kolommenbalans en je debiteuren- en crediteurenlijst. Bij hen is het aanvragen van een zakelijke lening daarom de meest eenvoudige opgave.

Bovendien zijn er meer verschillende opties voor de bedragen en looptijden dan bij BridgeFund. Floryn biedt namelijk bedragen aan vanaf € 10.000 tot meer dan € 1.500.000 en deze kan je afbetalen in 1 tot en met 5 jaar.

Zakelijk geld lenen zonder jaarcijfers kan bij Floryn dus voor velen interessant zijn. Heb je echter niet veel geld nodig? Dan kan je bij BridgeFund al leningen ontvangen vanaf € 1.000. Ook dit platform kan dus een goede optie voor je zijn.

Daarnaast is er een andere mogelijkheid om geld te lenen zonder BKR-toetsing of jaarcijfers, namelijk de financial lease. Deze kredietverstrekkers vragen niet altijd om jaarcijfers en controleren ook niet altijd je BKR-registratie.

Zakelijk lenen zonder jaarcijfers en BKR-toetsing is dus mogelijk, maar de keuze in aanbieders is beperkter en de rente kan vaak hoger uitkomen dan wanneer je wel jaarcijfers kan aanleveren. Ben je er zeker van dat jouw bedrijf baat heeft bij het lenen van geld? Dan is er al met al voldoende keuze om een juiste beslissing te nemen.

Veelgestelde vragen

Ik ben starter, kan ik dan ook een zakelijke lening aanvragen?

Ja, dat kan. De bovengenoemde aanbieders eisen recente bankafschriften voor de aanvraag van een zakelijke lening, maar als startende ondernemer beschik je natuurlijk niet over deze cijfers. Gelukkig zijn er in Nederland een paar aanbieders waar je nog steeds terecht kan. Ook zijn er andere mogelijkheden om als starter geld te lenen, zoals een microkrediet, MKB-krediet en de financial lease. Deze laatste hebben we hierboven al kort besproken. Wil je meer weten over geld lenen als starter? Dan kan je hier (link) meer lezen.

Kan ik een zakelijke lening aanvragen als zzp’er?

Ook voor zzp’ers is het mogelijk om een zakelijke lening aan te vragen, onder andere bij Qeld, Swishfund en Rabobank. Daarnaast kan je ook als zelfstandige aanspraak maken op een microkrediet, MKB-krediet of financial lease. Dit kan echter niet altijd zonder jaarcijfers, maar bij financial leases wordt niet altijd om jaarcijfers gevraagd.

Is het mogelijk om doorlopend geld te lenen?

Ja, dat kan door middel van een zakelijk krediet. Bij een zakelijk krediet kan je tussendoor geld opnemen wanneer en hoeveel jij wil tot het maximum dat is vastgesteld. Je betaalt dan alleen rente over het opgenomen bedrag. Een zakelijke krediet aanvragen kan onder andere bij Floryn, Rabobank, Yeaz! en New10. Voorheen kon je ook een doorlopend krediet aanvragen bij onder andere traditionele banken, maar tegenwoordig is dit niet meer mogelijk.

Bronnen

Bij het samenstellen van deze pagina zijn de volgende bronnen gebruikt:

Boober Logo

© 2024 Boober — Met gemaakt in Nederland