Sparen? | Bekijk de Hoogste Spaarrente

Op zoek naar de hoogste spaarrente? Boober.nl schrijft handige reviews en doet onderzoek naar verschillende manieren van sparen. Onze financieel experts helpen je met onze informatieve artikelen en handige vergelijkingstabellen. Zo maken wij spaarrekeningen begrijpelijk en toegankelijk voor iedereen en weet jij wat voor jou de beste spaarrekening is.

Hoogste rente vrij sparen

logo

Openbank

Spaarrekening

3,65%*

spaanse vlag
Bekijk
scalable logo

Scalable Capital

Spaarrekening

2,60%

duitsland vlag
Bekijk
logo bunq

Bunq

Spaarrekening

2,46%

Nederlandse vlag
Bekijk

Laatst gecontroleerd op 2 april 2024

Bekijk alle rentes →

Hoogste rente deposito

raisin

Raisin

Deposito

3,65%

vlag letland
Bekijk
bigbank

Bigbank

Deposito

3,60%

estland vlag
Bekijk
logo Rabo

Rabobank

Deposito

3,00%

Nederlandse vlag
Bekijk

Laatst gecontroleerd op 2 april 2024

Bekijk alle rentes →

Gecontroleerd

Deze pagina is voor het laatst bijgewerkt en gecontroleerd door Gabriel Baysoy op 2 april 2024. Expert op het gebied van finance. Werkt o.a. voor Bank.nl en Onderneming.nl.

Lees meer over Gabriel →

G. Baysoy

Interessante artikelen over sparen

Hoe open je een spaarrekening?

Wanneer je een spaarrekening hebt uitgezocht, is het openen van de spaarrekening de volgende stap voordat je gaat sparen om een financiële buffer op te bouwen. Om een gewone spaarrekening te kunnen openen, moet je bij de meeste banken aan een aantal eisen voldoen:

Als je de rekening opent bij de bank waar je ook een betaalrekening hebt, is de aanvraag zo geregeld. Ga direct naar de app van je bank en regel met één druk op de knop je aanvraag. Ook als je een spaarrekening opent bij een nieuwe bank, is dit tegenwoordig vaak eenvoudig online te regelen. Je logt bijvoorbeeld in met een app of op de website, vult je persoonlijke gegevens in en rond de aanvraag in slechts een paar minuten af. Makkelijk, toch?

Waar moet je op letten?

Iedere bank hanteert andere voorwaarden en kenmerken. Bij online banken zijn spaarrekeningen bijvoorbeeld meestal volledig gratis, terwijl traditionele banken vaak eisen dat je een betaalrekening bij hen hebt, waarvoor je kosten betaalt. Daarnaast variëren de spaarrente, de looptijd en het moment van uitbetaling van de rente. Je wil natuurlijk de beste spaarrekening met de hoogste spaarrente hebben. Hieronder staat daarom op welke punten je moet letten bij het openen van een spaarrekening:

Veelgestelde vragen

Hoeveel geld mag je belastingvrij sparen?

In 2024 is de heffingsvrije grens voor belastingvrij sparen vastgesteld op € 57.000. Als je spaartegoed minder is dan dit bedrag, hoef je geen belasting te betalen. Heb je meer spaargeld? Dan moet je daarboven wel belasting betalen.

Is mijn geld veilig?

Als je voor een financiële buffer wilt sparen, wil je natuurlijk ook dat het geld dat je op de bank zet veilig is. Je geld wordt tot € 100.000 beschermd door het depositogarantiestelsel. Als een Nederlandse bank failliet gaat, is deze er volgens het Nederlandse depositogarantiestelsel verantwoordelijk voor jouw geld tot € 100.000 uit te betalen. Als je bijvoorbeeld een spaarrekening hebt bij de online bank Openbank, valt deze onder het Spaanse depositogarantiestelsel.

Hoe wordt de rente bepaald?

De hoogte van rente wordt grotendeels bepaald door de Europese Centrale Bank (ECB). De ECB verhoogt de marktrente bijvoorbeeld om inflatie af te remmen. Veel banken verhogen dan ook de rente op hun spaarrekeningen. Dit betekent dat jij meer geld krijgt als je op dat moment een spaarrekening hebt.

Boober Logo

© 2024 Boober — Met ♥ gemaakt in Nederland